Jump to content
Annons

Ian

Medlem
  • Antal inlägg

    27
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om Ian

  • Födelsedag 1990-10-05

Om mig

  • Kön
    Man

Min musik online

Socialt

  • Skype
    colubian-necktie
  1. Vågar inte uppdatera men får väl prova.
  2. Kanske en bra ide köra windows som operativ då, det skadar ju inte att prova. I denna macen är det en 2.93GHz Quad intel Xeon, 32 GB ram och OS X 10.9.3. I PC är det en intel i7, 16 GB ram och windows 8.
  3. Mjo, jobbar på 2 studios där vi kör Cubase 8 på en PC, och här i den andra kör Mac. Upplever att det flyter på väldigt mycket bättre på Windows jämfört med Mac. Funderar på att lösa det med att installera windows som operativ på Macen, då det enligt Apple ska fungera fläckfritt. Värt att prova? Annars får jag väl vänta på cubase uppdateringar. Har dock inte uppdaterat datorn till Yosmite än, vet inte om det gör större skillnad då jag inte är en van Mac användare?
  4. Ian

    Köpa Cubase 8 till mac.

    Hej! Jag kör just nu en trial version på Cubase 7.5 och funderar på att köpa Cubase 8 nu när den har släppts men vet inte om jag vågar då jag har märkt av en del jobbiga buggar och lite väl höga cpu värden för en väldigt kraftful Mac. Har kört på Cubase i ca 10 år så vill verkligen inte byta DAW. Någon mac användare som vet en bra lösning på detta problemet? Lite tråkigt att bli tvingad att gå tillbaka till PC då man varken har tid eller lust att byta DAW. -.-
  5. Ian

    VST latency kompensation

    Hej! Jag har lite problem. Vissa vst-pluggar ger ifrån sig en väldig fördröjning vilket jag tycker är hemskt jobbigt, jag kör Cubase 7.5 med ljudkortet (Focusrite scarlett 18i20) ställt på 1 ms fördröjning. Undrar om det finns något sätt att kompensera fördröjningen på i Cubase?
  6. Ian

    Cubase svarar inte

    Japp! Le Poulin (Gitarrplugg/impulser) var problemet! Lär bli smådrygt att ställa om och mixa gitarrer på nytt men sjukt gött att kunna få upp projekten igen. Tack för hjälpen!
  7. Ian

    Cubase svarar inte

    Tack för alla svar! Ska jag ta bort alla pluggar ur vst-mappen eller hur ska jag inaktivera dem? Kan som sagt inte öppna projekten alls.
  8. Ian

    Cubase svarar inte

    Ja, det har varit så sedan jag installerade Cubase på denna datorn. Vissa projekt från min gamla dator där jag har mycket pluggar och frysta spår kan jag inte öppna annars fungerar allt som det ska.
  9. Ian

    Cubase svarar inte

    Hej! Jag har några projekt från ett band jag skulle vilja mixa klart. Problemet är att när jag öppnar projekten så hakar Cubase upp sig vid Loading Mixer, "Cubase svarar inte" I projekten har jag frezat många spår för att spara på processorkraften vilket jag tror har fått projekten att bugga men jag vet inte säkert. Jag har bytt dator sedan jag spelade in projekten. På min gamla dator kunde jag öppna projekten utan problem men tyvärr har jag inte kvar den datorn.
  10. Om man bara sitter och spelar in hemma och spelar in som jag så kan jag förstå varför man undrar. Allt beror på hur man mixar låten. Anledningen kan ju bero på att man inte har EQat bort alla onödiga bottenfrekvenser, även säger till så att inga instrument toppar över peaken på alla instrument och alla pluggar man använt i sitt projekt. Jag Eqar bort allt under 50 Hz på alla instrument. Sen om allt blir lågt kan jag dra på en limiter ganska rejält på steriospåret och få den mycket högre än cd om jag vill det. Brukar använda iZetope Ozone för att mastra, behöver inte mer och funkar utmärkt för mig.
  11. Ian

    Spela in med impulser?

    Någon som kan förklara för mig hur man spelar in en gitarr med impulser? Hört att det ska vara bra men har inte förstått vad det innebär. Help me out.
  12. Endorphin var sjukt bra tyckte jag, fick ett jävla tryck i kaggen.
  13. The rocket har jag! Den är fet. Får testa den andra.
  14. Jag använder Ozone 3 och lägger på steriospåret, sen kör jag på en färdig presert som ofta funkar bra. Kan hända att jag får pilla lite smått i det. Det är ju enkelt om man inte orkar pilla för mycket.
  15. Ian

    Bra trummljud? Hjälp!

    Sitter och pillar i Addictive Drums men blir aldrig nöjd med soundet på kaggen och virvlen. Vet att det går att få sjukt gött sound på trummorna med Addictive Drums men jag vet inte hur jag ska göra för att få det.
×
×
  • Skapa ny...