Jump to content
Annons

antonbillinger

Medlem
  • Antal inlägg

    38
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av antonbillinger

  1. Glömde skriva att jag har köpte ett par AKG K-121 STUDIO lurar. Har funderat väldigt mycket på att skaffa ett par monitorer och kanske någon enklare synth i så fall. Något tips på schyssta monitors i för ca 3000 kr?
  2. Tjena jag har en hemmastudio som består av. - Imac - Logic pro 9 - Guitar rig - Apogee duet - THE T.BONE SCT800 + puff skydd Vad bör jag köpa härnäst? Något tips?
  3. Hmm mitt problem är att jag vill panorera en separat cymbal. i mixer finns det bara alternativet overhead. och det är ju för alla. Trycker man på e-knappen finns det även där en overhead mick man kan panorera med det känns inte som det fungerar heller. Finns det någon möjlighet att göra en egen kanal för t.ex en china cymbal?
  4. Okej, tack för tipsen. Någon som skulle kunna hjälpa mig med var man panorerar i addictive drums?
  5. Tjena har nyss börjat med Addictive Drums och gillar det skarpt! Men min uppfattning är att cymbalerna kommer försvinner lite och tänkte att de kanske har med panoreringen att göra? Vart brukar man oftast placera cymbaler? Left, Right eller Center?
  6. Tjena! Har köpt hem Addictive Drums. Är rätt ny på det och undrar om det är någon som kan dela med sig av ett schysst preset? Jag spelar mycket metal, så ett metallset hade ju varit underbart!
  7. Tjena är rätt ny på det här med gitarrpedaler. Har köpt mig en Boss metalcore, Boss Noise supressor, en volympedal och en TC ELECTRONIC POLYTUNE. I vilken ordning ska jag ha dem från förstärkaren?
  8. Tjena är rätt ny med kong och har en liten fråga. Jag vill göra en play/stop funktion på varje pad. Så att när jag trycker en gång så spelas en låt upp. Trycker jag en gång till så stoppar jag den. Är det här möjligt?
  9. Tjena, Har nyss installerat Andy sneaps preset till mitt SD 2.0. Men jag kan inte hitta vart jag trycker för att använda det. Någon som vet?
  10. Okej har spelat in och fått ett hyffsat grundljud. Någon som kan tipsa på en bra kompressor eller eq jag kan lägga på?
  11. Betyder det att bilden Liket la upp upp är fel? någon som skulle kunna ge en korrekt skiss i så fall?
  12. Tack för tipsen! Är rätt ny på detta. Kan någon förklara vad kamfiltereffekten är så jag vet vad jag ska undvika:)
  13. Okej så jag borde inte placera sm57an in till gallret?
  14. Ska se om jag förstått det här rätt. Jag placerar min sm57 snett in mot konen med en 45 graders vinkel sen placerar jag en kondensator mick 1 meter från förstärkaren riktad rakt mot konen?
  15. Hmm det låter som en go moneysaver. Då kan jag investera i en riktigt bra kondensator mick för sång och även använda den till gitarr? Finns det någon lite mer specifik beskrivning var man ska placera mickarna. Det är mest kondensator micken jag inte vet riktigt var jag ska ställa.
  16. Logc pro/preference/Key commands 1.Välj rätt kommando 2.Tryck på knappen "learn by keyboard" 3.Tryck på den knapp du vill kommandot ska reagera på
  17. Jag planerar på att köpa en sång mick också. Men jag tänkte just för gitarr kanske det varit bättre med en till sm57a eller en Sennheiser E 609 isåfall! Jag läste på forumet att man skulle ha två sm57or, en riktad mot konen och den andra i 45 graders vinkel och sen blanda dem. Blir det ett bra ljud? Något man bör tänka på? Volym, dist osv?
  18. Tjena. Tänkte köpa mig ett Agogee duet till min imac nu för att kunna spela in lite gitarr och sång. Sedan tidigare har jag en sm57a. Så min fråga till er är om ni har några tips på hur jag får en riktigt fet dist gitarr. Är det nödvändigt att köpa en till sm57a? I så fall hur ska jag placera mickarna osv. Förstärkaren är en VOX AD 100 och gitarren är en Gibson sg faded
  19. Tjena. Skulle vilja ha en riktigt bra bas drop effekt. Någon som har vet hur man gör en sån effekt? Jag använder logic pro 9. Tanken är att jag ska kunna ha den i breakdown både vid inspelningar och live. Skickade med ett exempel på någon jag hittade på nätet ger även någon länk. http://www.youtube.com/user/LastViewSWE#p/u/4/7I8pfoo_1dI 0.7 sek många band så som bring me the horizon, bless the fall, texas in july använder dessa baser. kick_10.wav
  20. Native instrument har en plugg i komplett vad säger ni om den då?
  21. De senaste dagarna har jag varit allt mer sugen på apogee duet istället. Du sa det var en mick i den. Är den bra? finns det något att jämföra med?
  22. Tjena söker ett bra stråkprogram till logic pro 9 något tips?
  23. Tjena ska nu köpa ett ljudkort till min Imac. Jag har varit inne på apogee one innan men undrar nu om inte lexicon I Onix är bättre? http://www.thomann.de/se/lexicon_ionix_u22.htm
  24. Jag förstår men det som händer när jag trycker på en "pad" är att en vald låt spelas upp. trycker jag igen så spelas samma låt upp samtidigt. Det jag vill är att få en enkel start stopp funktion ifall man trycker på fel pad. Det känns tryggare att veta att man kan stoppa ljudet om man slår på fel pad. särskilt på konserter.
  25. antonbillinger

    Logic problem

    Hej har tankat en version av logic pro 8. Problemet är att prgramet är 209 mb. Så jag blev lite misstänksam, men det funkar som det ska. Men nu börjar jag misstänka att jag inte fått något till programmet. Inga ljud inga effekter ingenting. Kan det stämma och isåfall var kan jag få tag på sånt?
×
×
  • Skapa ny...