Jump to content
Annons

håkanmild

Medlem
  • Antal inlägg

    38
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Ja, de med A är på volym på de två ingångarna, de med B är på effekterna. Så är det nog!
  2. Låter ju rimligt! Tack, ska kolla vidare.
  3. Nepp, står 1MA på några och 50KB på andra.
  4. håkanmild

    Byta potentiometer

    hej! Har en J&J Analog Echo Reverb med kassa pottar som jag behöver byta. 2 st står det "1ma" på och resten "50kb". Söker jag på potentiometer på mouser eller elfa kommer en massa grejer fram men inte dessa beteckningar. Kjell & co har det inte heller. Där finns dock "1 mohm" och "50 kohm". Funkar dessa bra?
  5. Hej! Tack för era svar! Det är inte till isolering mot annat rum, utan som akustikbehandling i rummet. Studioskum har jag också en kvadratmeter av och jag kanske skaffa någon eller några till. Har också tänkt att ha ett tyg mellan isolering och vägg, för att också försöka förhindra att partiklar från isolering tar sig ut i rummet. Hålmasoniten, vilken tjocklek är lämplig? Storlek på hålen i perforeringen?
  6. håkanmild

    Akustikvägg!

    Hej! Jag reglat upp väggen bakom monitorerna och monterat isolering. Nu behöver jag hjälp att välja material ytterst. Vilket år bäst? Gipsskivor? Perforerad plywood? Plankor som en panel med glipa mellan varje där ljud kan ta sig in genom till isoleringen? Något tips vilket som är bäst sett till akustikbehandling?
  7. Dags att sätta igång! Två frågor bara: Korksmulepapp? Var finns det, kan inte hitta nånstans? Finns det möjligtvis ett annat namn på samma sak? Om golvet inte ska ha kontakt med väggar, gäller det alla lager eller kan tex isolering ha det?
  8. tack till dig också! sånt gillar jag, en bild rakt upp och ned vad man kan göra! trädgårdsplattor låter tungt bara men tillför lite tyngd, vilket jag förstått är en bra grej. japp, väggar och tak ska också isoleras så småningom, men golvet först. Såg på nån bild i någon länk som någon gav att spånskivorna inte ska ligga intill väggen? skulle det gälla den här lösningen tex? enligt denna ritning ska ju skarvarna fogas. då borde väl inte en sån grej spela någon roll, eller?
  9. tack igen! kör på exempelvis detta då: (någon nytta gör det förhoppningsvis) 1 http://www.bauhaus.se/markskiva-stenull-50-2-88m.html (räcker 50 mm tjocklek?) 2 http://www.bauhaus.se/osb-3-nexfor-15x1200x2440mm.html 3 (samma som nr 2) 4 http://www.bauhaus.se/webshop/bygg/skivmatrial/gips/norgips-golvgips-skiva-13-mm.html med detta höjs golvet med 9,30 cm om jag räknat rätt. tror det är lugnt för dörren, men det är ganska lätt fixat om den strular. Ska det spacklas i fogarna på spån och gipsskivor? och bör det vara mellanrum mellan vägg och skivor?
  10. Tusen tack! Vi hör inte grannen alls, vi har inte fått några klagomål alls sedan vi flyttade in men tidigare hyresgäster har fått det. Så länge dörrarna från inspelningsrummet är stängda är det säkert lugnt. Men eventuellt skaffar vi fetare monitorer så småningom och eftersom vi ändå ska börja bygga om i rummet nu tänkte jag i så fall fixa med golvet när man ändå är igång. Men om det blir mineralullsvarianten bör golvet reglas eller? Med minerallull i facken, samt kanske 1 st spånskiva + 1 st golvgipsskiva flytande på reglarna? Skulle det ändå hjälpa på nåt sätt, eller skulle det finnas risk för att det bara resonerar och förvärrar? Slipper gärna regla också om allt kan flyta..
  11. Ventilationsburen överhörning är det inte till den grannen. Skitbra svar! Tanken är att bygga en basfälla i rummet också, borde väl även hjälpa mot att ljud sprids över till grannen eller? Men vår värd för lokalen ville att vi skulle göra någon åtgärd för golvet också och då vill jag helst börja med golvet så att basfällan byggs på detta. Men hjälper golvet inget är det kanske inte värt att lägga pengar på det. Utom att det kanske skulle va trevligare att traska runt på än betong.
  12. Okej! Tack! Men om man kör på gyproc-exemplet, med isolering+golvgipsskivor? Kan det va en bra lösning? Vad jag kan se av exemplet är golvet inte reglat, inga luftspalter utan allt verkar vila på varandra. Fast i texten står " Ett eller två lag Gyproc GG 13 golvgipsskivor på ett mellanbjälklag". Bör man då ha reglar som skivorna vilar på? Vad för isolering bör man använda? Finns det risk för att golvet svajar om skivorna bara vilar på isoleringen?
×
×
  • Skapa ny...