Jump to content
Annons

Bumpy Rhodes

Medlem
  • Antal inlägg

    25
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om Bumpy Rhodes

  • Födelsedag 1983-12-24

Om mig

  1. Hade tydligen inte med monitor att göra - fortfarande ganska stumt då man spelar på synten... Kanske hjälper detta?
  2. Tack för hjälpen maxmaxmax, nu får jag i alla fall in midisignalen då jag spelar på synten - dock hörs den inte, vad kan detta bero på? Den hörs alltså i playback-läge, men inte då man trycker ned synttangenterna. För att få FM7 att ljuda nu så måste man spela på tangenterna med musen, fast då spelar den inte in Cubase!
  3. Hur gör man? Jag lyckas spela in audio men ej MIDI-signaler. Om jag exempelvis väljer FM7 så går det inte ens att använda min externa midi-synt utan man får då spela med musen, och när man väl gör det så spelas det ändå inte in något i midi-spåret. Det lustiga är att om jag däremot startar upp FM7 utanför Cubase så fungerar det galant med min midi-synth.
  4. Är latency-skillnaden mellan att spela mjukvarusyntar via tangentbord/mus och midi-keyboard påtaglig? Funderar nämligen starkt på att gå ut och köpa ett midi-keyboard i usb-utförande då datorns tangentbord inte räcker till, men vill helst inte göra detta på bekostnad av högre latency. Någon som har erfarenheter kring detta?
  5. Att man underskattar andra människor bara för att de postar på ett Internetforum är sorgligt. Du får tro vad du vill, men faktumet kvarstår - att få en låt såld handlar främst om att ha rätt kontakter. Sen vill jag inte mena att det fråntar något från din prestige Danny. Att fixa rätt kontakter är bra mycket svårare än att fixa en gångbar topplistelåt.
  6. Nej, det är jag också införstådd i. Men varför vet jag inte. Byråkratin i musikbranschen äcklar mig. Att få en låt såld verkar ju vara mer om politik än låtens kvalitét.
  7. Jag har alltid undrat hur mycket pengar en vanlig topplistelåt här i Sverige genererar. Utan att bli för specifik, talar vi om summor över 30 000 kronor? Har du något tips på hur man får kontakt med folk inom branschen som behöver låtskrivare?
  8. Lät som en Ronan Keating-låt. Gravallvarlig text men lättsinnigt resultat.
  9. Missledande att kalla detta för jazz/bossa. Skulle nog platsa mer under jazzfunk tror jag, trevligt att lyssna på dock 🙂
  10. Bumpy Rhodes

    Saxofon?

    Han spelar faktiskt saxofon. Bara för att dom gör skitmusik behöver det inte betyda att dom är skitmusiker. Da Buzz är verkligen duktiga, hörde ett impromptu-stycke på ZTV någon gång då dom verkligen imponerade. Problemet är kanske att utrymmet för musikalitet är noll i deras radio-pop-genre.
  11. Be honom skriva ner värdet. Svårt för en tjänsteman att veta värdet på en gitarr, det görs stickprover lite då och då men i överlag har tullen dålig bemanning så det mesta slinker igenom. Bäst är om säljaren kan skruva loss halsen (ifall man handlar en elgitarr) så att paketet blir mindre så att paktet inte sticker ut i mängden. Men det kan vara riskabelt.
  12. Tror att det har med occidentalisk tonalitet att göra. Tänkte först åberopa moll- och dur till vittnesbåset för att hävda att alla house-låtar går i dur men det är givetvis inget jag kan bestyrka då jag inte har sådana resurser. Så jag går på magkänslan och definierar house som en lite vänligare sub-genre inom den elektroniska musiken - nu kanske någon observant forummedlem hävdar att det ju finns hard house, d.v.s. en aggressiv sorts housemusik som varken deriveras ur jazzen eller inger en jovialisk känsla hos lyssnaren. Där går min teori på skam. Men i samma veva kan bör man också ha i åtanke att all hard house låter som trance, det är bara upphovsmännen som väljer att beteckna materialet som hard house i stället för trance. Trance angränsar till hard house och vice versa med andra ord. Så hade din topic varit "Svängig hard house med egna vocals" hade jag accepterat den, men någon house i traditionell bemärkelse är det inte. I alla fall inte enligt mig.
  13. Inte house alls. Det roliga med det hela är att house är så svårdefinierat så man kan inte peka fingret på vad som är fel, men detta är definitivt inte house.
  14. Jag har redan ett digitalpiano, problemet är att jag vill ha en liten behändig sak för att göra house/electronica-musik som jag kan placera på skrivbordet. Men jag förstår inte riktigt det här med mjukvarusyntar, skulle det fungera smärtfritt på min dator? Vad jag förstår så behöver man en högprestandadator för att kunna leka med gigasampler och halion utan att behöva drabbas av latency-problem hela tiden.
  15. Bumpy Rhodes

    Syntar

    Jag kontemplerar över ett syntinköp. Dilemmat är att jag inte riktigt vet om det lönar sig att köpa en synt eller i stället införskaffa ett USB-ljudkort i kombination med ett MIDI-keyboard till min bärbara dator (P4 1.4 ghz, 256 mb ram - ingen höjdarburk). Vad rekommenderar ni? Det enda jag begär är att klaviaturen består av minst 49 tangenter och att den kan generera godtagbara rhodes- och pianoljud.
×
×
  • Skapa ny...