Jump to content

bassman

Medlem
 • Content Count

  460
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutralt

About bassman

 • Rank
  Med i gänget
 • Birthday 11/23/1975

About me

 1. Det är ingen uppdatering utan ett nytt program. Så 9:an ligger kvar om du vill köra något projekt i det. Men den använder samma biblioteksmappar, så alla dina presets mm hänger med så du kan använda dem både i 9:an och Pro X.
 2. Här kommer skärmdumpar på additional content.
 3. Samma pris oavsett om du har 9:an eller ej. Har köpt det men inte hunnit prova än. Här finns i alla fall en recension: http://www.macworld.com/article/2044283/logic-pro-x-loses-none-of-its-power-gains-great-new-features.html
 4. +1 på euphonix, numera Avid Artist. Har satt ihop en MC Control och en MC Mix och är helt klart nöjd med hur allt funkar.
 5. Testa att ta bort alla plugins som ligger på master-regeln när du ska spela in, den som heter output i ditt projekt. Bypassa inte utan ta bort. Pluggar på master-regeln orsakar ofta latency. Lägg tillbaka när du ska mixa. edit: Såg att du redan fått tipset om master-regeln men det är en stark kandidat till problemet.
 6. Om du har Logic Pro borde du även ha Waveburner som följer med i den sviten. Det är ett mastringsprogram där du kan sätta ihop hela din skiva, bestämma pauser, lägga till cd-text, pq-kod med isrc mm. Här kan du även spara ut filen som en ddp-image som är standard format om det ska skickas till ett cd-presseri.
 7. Använder dem både live och till iPhone. Är själv basist och tycker det blir bra ljud. Det är ganska logiskt att med så små lurar och membran blir det inget kraftigt bottentryck, men det blir tydligt och bra ljud om du inte känner att du behöver massa sub-tryck direkt i örat. Lätt att höra vad man spelar.
 8. Måste förresten justera priset på q-jays. 2.000:- betalade jag visst för dem när jag köpte dem och det kostar de fortfarande. I vilket fall som helst är jag nöjd med dem i mina små öron. Och som sagt, om det inte blir helt hundra i ditt öra kan du ju alltid köpa till en formgjutning i efterhand.
 9. Har också små örongångar och de flesta in-ear (inklusive shure-varianter) jag provat ramlar helt enkelt ut. Nu har jag q-jays från svenska jays.se De har bra ljud och är de minsta jag har lyckats hitta. Sitter helt ok i örat. Vill jag ha perfekt passform har de ett samarbete med Bellman så de kan gjuta en propp som q-jaysluren passar i. Då snackar vi nog ett par tusen för gjutningen och inga 10.000:- Sen kostar förstås själva q-jayysluren runt tusenlappen.
 10. Det kostar inget att använda tjänsten utan A&R. "Vad får du av din A&R, vad menar han med att släppa två skivor gratis?" Jo man måste ha en EAN/UPC-kod för digital utgivning. A&R kan ge bort två sådana gratis till artisten. Vill man köra det på egen hand kan man köpa en UPC-kod från recordunion för 10 dollar. Du kan även köpa EAN/UPC på annat håll och använda här. "Vad tjänar A&R på det?" 1-2 artister = 2,5% av försäljningen 3-5 artister = 5% Fler = 7,5% Denna procent tas av recordunions del. Artisten får alltid 85% oavsett om man använder sig av A&R eller inte. Har man sen en seriös A&R får man ju hoppas att han lägger lite jobb på marknadsföring.
 11. Du borde kunna ställa känsligheten i din Alesis modul. Har inte provat d-5, men har en Alesis iO och där löser man allt med burkens inställningar. Gain = Hur stark gain som skickas vidare efter ditt slag. Sätter du den för högt blir även svaga slag stenhårda. Threshold = Tröskelvärdet. Hur hårt måste du slå för att den ska reagera. Sätter du för lågt missar du ghostnotes mm. x-talk = Att experimentera med. Hur mycket påverkas triggen när du slår på en annan trumma, eller hur påverkas den av vibrationer retrigger = Hur lång tid det får ta från att den har registrerat ett slag tills den får lov att registrera ett nytt. Du måste prova dig fram. Kan vara helt olika från trumma till trumma. Det räcker oftast inte att ändra en inställning utan det gäller att hitta en kombination. Det är lätt att få dubbeltriggar, särskilt med odämpade trummor. Om du inte behöver höra det triggade ljudet live kan du bara gå in i efterhand och plocka bort feltriggarna från midifilen. Vet inte hur menyerna ser ut i din burk.
 12. Ip.board appen funkar finfint på studio forum. Svarar genom den nu, fast från iphone.
 13. Du kan bara köra upp t o m Logic 8 på powermac.
 14. Mac Pro från 2010 (Quad-Core Intel Xeon 2,66 GHz) 8GB minne OS X 10.6 Logic Pro 9
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.