Jump to content
Annons

hank

Medlem
  • Antal inlägg

    28
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  1. Livesettet på min hemsida är gjort i FLstudio och ableton live!
  2. hank

    FL till MAC

    Hm. Ja, det känns ju lite meckigt med allt homebrew trixande. Men en macbook med dual-boot vore onekligen smidigt. Nån som hört om nån håller på att kamma hem vinstpotten? Tack för alla svar!
  3. hank

    FL till MAC

    Hej! Tänkte köpa laptop, och är jävligt sugen på en mac. Ända problemet är att mitt FL blir ju kaputt. Tänkte höra om det är nån som vet nåt bra sätt att köra FL på mac, alternativt om nån hört nåt om ett mac släpp? Tacksam för hjälp!
  4. Vad jag förstår så är en impuls fil ofta inspelning utav ett sinus svep från 20hz till 20khz i en akustisk miljö, där man sen tar bort sinus svepet och sparar hur miljön reagerar på de olika frekvenserna. Vad sen miljön består utav, är ju upp till användaren; men dom flesta föredrar ju Sidneys opera hus framför Berras Bilmeck. Men att använda sig utav en specifik preamps frekvensåtergivning är ju skönt. Det finns även impulsfiler från gitarrförstärkare och kompressorer, men det medför ju en viss begränsning med tanke på att impulsfiler inte får med dynamiska förändringar!
  5. YEAH!! That does it. Beställning ska läggas snarast.
  6. PC laptop med liknande/bättre prestanda är på g. från acer. Jämförelse!
  7. Menar du att du personligen arbetar snabbare? Jag kör ju PC idag så jag jobbar förmodligen snabbare i windows än OSX. Visserligen vänjer man väl sig relativt snabbt, det problemet är kanske individuellt. Ingen som vet om det har gjorts artikel-jämförelser på området? kanske material för Studio?
  8. Mycket tacksam för svaren! en hel del intressanta tankar. Mac har ju defenitivt rykte om sig att vara sten stabila. Men så läste jag detta härom dagen ... 33 orsaker varför man ska använda pc. Man börjar ju defenitivt tvivla. Problemet med minnet är relativt lätt fixat. Beställa från USA. Kollektivt, så blir frakten väldigt liten. Jag har tänkt köra både firewire hårddisk, firewire ljudkort och även intresserad av tc powercore. blir kanske knivigt eftersom att det bara finns två firewireportar. Får se hur jag löser detta. Dilemmat kvarstår!
  9. hank

    RAID 0?

    jag kör samma moderkort och med två seagate 120 barracuda sata raid 0. funkar skit bra. se till att ha bra ram också!
  10. Jag har tänkt gå över till laptop, och nu undrar jag hur folk som har laptop egentligen kör..? Kör man Mac så förstår jag att man bara behöver OSX så fungerar allt som det ska, men jag får för mig att man får mer dator för pengarna när man kör PC. På min stationära pc som jag kör nu, har jag två OS. ett för internet/trams, och ett för audio. Men då har jag ju samtidigt ca 500 gb utrymme uppdelat på fyra hårddiskar. Nu när jag byter kommer ju inte detta vara möjligt, och jag vill fortfarande ha en maskin som man både kan surfa och musicera på. är van vid pc och kör helst pc. men samtidigt känns det mer stabilt i ett sånt läge med en powerbook...uh, suck. Tilläggas bör kanske att jag gör all sorts musik, och datorn ska både hantera mycket audiospår och vst/au, både i live sammanhang och i studio hur gör ni? hur skulle ni gjort i mitt läge?
  11. Välkommen! Det finns ju bra och dålig musik i alla genrer förutom dansband. Spana in Mikael Stavestrand, Akufen eller kanske lite Kid606 så hittar du jätte fin musik. Musik som jag skulle defenitivt stoppa under tekno lappen. En samlingsplatta där man blandar noise och tekno på en jävligt fruktigt sätt är The Birth of Industrial Cool, en svensk skiva från bolaget 23Hz. Kolla även in Tex Tone, suverän gratis tekno. Hoppas du ändrar uppfattning, och återigen välkommen!
  12. checka izotope ozone. mycket, mycket, mycket mustig plugg. allt-i-ett-där-allt-låter-skitbra-plugg. dussutom med ett mycket ryndskepps liknande gui. dessutom är den billig
  13. Jag äger en 1620. Jätte nöjd, framför allt mickstärkarna. jag är faktiskt också lite besviken på att man inte kan streama kanaler från datorn till mixern. det hade var gött. funderar nämnligen på att gå över till laptop. får väl köpa nåt skit dyrt externt ljudkort istället för firewireexpansionen.. annars en mixer jag rekomenderar.
  14. är det så illa? hm. så SCSI kan inte förbättra prestandan i mindre krävande situationer?
×
×
  • Skapa ny...