Jump to content
Annons

Felixv

Medlem
  • Antal inlägg

    20
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

2 Neutralt
  1. Jag spelar själv i princip uteslutande akustisk gitarr, med fingerpicking av olika slag. Mina gitarrer varierar i inköpspris mellan 15.000kr och 30.000+kr beroende på kvalitet och ljud så jag håller mig ungefär i den prisklassen du pratar om. Vad vi kan säga först och främst är att av de mer etablerade gitarrbyggarna är Taylor och Martin det man skall sikta in sig på. Sen finns det självklart mindre företag som gör fantastiska instrument. Generellt brukar man dock få pynta upp med åtminstone 10.000-15.000kr mer än vad du vill lägga. När det gäller fingerpicking rent generellt, är det allmänna åsikten att 000 eller OM formen är vad man bör satsa på. (Sök Martin OM-21 och Martin 000-42) Dessa har ofta ett rikare mellanregister, på bekostnad av bas. Sen är de grymt snygga, men det är en helt annan sak. Min personliga åsikt är dock att ofta OM och 000 får en sämre dynamik i ljudet än en Dreadnought vilket blir förhållandevis förödande om man spelar utan andra instrument runt om. Dreadnought är ju ett annat alternativ. Du får mer basljud än i en OM eller en 000 och, enligt mina öron, ett mer dynamiskt ljud. Jag skulle gissa att det beror på att ljudlådan är mycket större och därmed kan låta mer, men jag är ju inte någon gitarrbyggare. Allmän uppfattning är ju då att man tappar mellanregister, i och med att basen framträder tydligare. Jag håller ej med om detta. När det kommer till valet av modell och av märke anser jag följande: 1. Känn på vilken halsbredd och halsform du är mest bekväm med. 2. Be självklart någon annan som gitarren så du hör hur den låter för lyssnaren. Då lär du höra skillnaden mellan olika ljudlådor. 3. Jämför instrument från 12.000kr och uppåt. Jag har en Taylor DN3 som kostade 15.000kr ( Highlander mikrofon )när jag köpte den. Tycker den håller måttet väl upp till runt 21.000-22.000kr. Det jag syftar på är att du ska lyssna väldigt mycket på det individuella instrumentet. Trots att det är mycket pengar så varierar kvaliteten på exemplaren väldigt mycket. Inbyggda mickar är alltid svårt. Helt naturligt ljud kommer du inte att kunna få, oavsett hur mycket pengar du lägger. Highlander kommer dock rätt nära om de monterats på rätt sätt. Hoppas detta kanske hjälpte dig på vägen lite grann!
  2. Har haft mina A7x i ett par veckor nu och måste säga att jag är grymt nöjd. Någon ansåg att dom är tråkiga att lyssna på. Har satt på färdiga cds och njutit något fantastiskt. Låter som att man badar i ljud tycker jag. Riktigt detaljrikt och underbart på alla sätt och vis! Tackar alla som hjälpte mig att göra rätt val!
  3. Martin syftar på Cakewalks monitorer om inte jag missuppfattar hans formulering. För pengarna verkar det inte finnas några bättre monitorer, oavsett stil. Det är iallafall vad jag har fått för uppfattning av alla jag diskuterat med samt vad jag har fått för svar här på sidan.
  4. Är ingen fantastiskt duktig Logic användare, inte heller pt. Körde förr PT 8 på en kraftig windows dator men de krashade ju konstant. Jävla skitgrejer imo. Började istället köra Logic 9 för några månader sedan vilket nästan aldrig krashar, du lär dig de annorlunda upplägget efter att ha kollat på lite tutorials på nätet. enda problemet är 32 bit bridge! Läste snabbt igenom postarna men tyckte ingen verkade nämna detta. 32 bit bridgen tillåter dig bara att ha uppe en plug utgången (som du kan ställa in och se) vilket betyder att om du använder ex. en waves compressor och en waves eq kan du inte se dom samtidigt. De tycker jag är segt. Sen tenderar den att krasha every once in a while, men då är de bara att starta om själv 32 bit bridgen, inte hela logic.
  5. Har inte haft exakt samma problem som dig, men jag kunde inte installera samtliga skivor av Spectrasonics Trilian på min osx dator. Använde Alcohol på en windows dator och gjorde en .img som jag sedan öppnade i osx utan problem. Funkade prima! men den fysiska skivan kunde alltså inte läsas som den var på just den datorn. Fick upp den, kunde börja installation och sedan dog den. När du säger att du kopierat, menar du copy paste då? Testa att göra en image på en annan dator om de inte funkar, så som Windows-programmet Alcohol 120% och kör så istället.
  6. Har ssd i en stationär dator som kör OSX 10.7.3. Nu vet inte jag om du har 3gb/s Sata eller 6gb/s (beroende på detta får du en mindre/större effekt). OSX och Logic på SSD för att de ska rulla snabbt och tar samplingsbiblotek och ljudfiler på andra hårddiskar för att de ska bli så snabbt som möjligt. Hade jag varit du, så hade jag gjort så med. Funkar skitbra så! märker stor skillnad i hastighet mellan 7200rpm hdd och ssd. Sen är de faktiskt så att redan vid en 7200rpm hårddisk kommer du märka skillnad, även om den inte är lika stor som en ssd.
  7. Vilket omfång har du på dom? Vad jag förstår är inte basen fantastisk dominerande, utan ganska så balanserad. omfånget är 42Hz-50000Hz på A7x högtalarna. Får mina om ett par dagar så jag kan uppdatera då om du vill! Klart du får mer bas av en sub.
  8. Tackar för samtliga svar! Får helt enkelt bli ett par A7x! Ska beställa ett par idag så lär dom väl komma i veckan och mysa till min vardag. Tack för all hjälp!
  9. Yes! Just nu sitter jag i ett pissrum ( ljudet lär reflekteras som satan) finns inte mycke på väggarna, ljud läcker ut i hall brev osv. storleken är nog runt 20-3 m2. men idén var att ha vettiga monitorer för en tid framöver. Och en flytt är troligen max ett år fram i tid. Musikmässigt lär jag försöka mixa akustiskt singer/songwriter musik (akustiska gitarrer och sång) samt blues/jazz influerad pop. Sen tänkte jag nog börja leka lite med house inom en snar framtid också.
  10. okej, tack både fredrik och claes! låter ju bra tycker jag.
  11. har sökt i forumet, hittade dock flest från runt 2009-2010. tänkte att det kanske hade hänt något sen dess. Kanske använder fel sökord dock. tycker många verkar ligga och köpa lågbudget minitorer i de senare postarna jag sett.
  12. Hello! Så, hade nu tänkt skaffa mig ett par vettiga studiomonitorer. Har kollat, och fått tips om, Adam A7x jämfört med Genelec 8020, 8030 men tycker inte dom verkar vara i samma klass, åtminstone inte omfångsmässigt. Tycker dom verkar vettiga, finns dock ingenstans att testa dom. Tänkte därmed fråga vad ni tycker? har ni bättre alternativ, eller kanske tycker dessa är kassa?
  13. Finns tre olika förstärkare i softtubes amps. Personligen tycker jag att ljuden är shyssta, men eftersom det rör sig om tre förstärkare är den mer begränsad än amplitube. Amplitube tycker jag är extremt mångsidig. Finns mängder av presets om man är lat, och vill man ställa in själv finns det en väldig massa möjligheter. Har dock hört att Waves Guitar Amp 3 ska vara det bästa dock, men dom lär ju ta betalt. Du har rätt shyssta basförstärkar simulatorer gjorda av softtube också. brukar själv använda dom.
  14. Jag får köra så och hoppas allt funkar. man kan ju uppgradera i en framtid ifall det börjar bli för tight på hårddisken. Tack så mycket för hjälpen från er iallafall 🙂
  15. Tack för ditt svar Piccazzoo! Ska ta och göra så som du sa, det är iallafall någon gb att vinna på det. anledningen till mig tanke är för att exempelvis trilian funkar prima att köra från annan hdd. lite annan storlek dock. haha hade bara ssd vart lite billigare så 😉 dom skulle ha 6000kr för 480gb av den modellen jag kollade på. 😕
×
×
  • Skapa ny...