Jump to content

pressrec

Medlem
 • Content Count

  416
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

pressrec last won the day on October 12 2018

pressrec had the most liked content!

Community Reputation

59 Utmärkt

About pressrec

 • Rank
  Med i gänget

About me

 • Kön
  Man

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hej på er! Längesen jag var här nu men tänkte bara tipsa om att Penalty Loudness Plugin. Vet att man har tipsat om sidan innan och visst går det utmärkt att ladda upp filer och få de analyserade MEN så sjukt mycket smidigare att ha på Masterbussen kan jag säga! Det kanske redan har tipsats om innan och jag kan vara sist på bollen. Men väldigt väl spenderade 500 pix! Detta är en sån där plugin som man inte visste att man behövde men när man väl har den kan man inte förstå hur man klarade sig utan. :) https://www.meterplugs.com/loudness-penalty
 2. Ja, visst är det galet! Jag menar, att bara köpa in rören till att bygga en LA-2A går ju på mer än vad de säljer den för. Riktigt fina recensioner på Gearslutz också.
 3. Vet inte hur jag missat att Behringer planerar att konkurrera ut Warm Audio men tydligen har jag gjort det. Någon som har testat någon av deras kloner? Priset är ju löjligt lågt.
 4. Klipp upp spåret och lägg på olika kanaler alternativt att du jobbar med automation.
 5. pressrec

  Koppla pa

  Delningsfiltret hanterar enbart signalen, dvs det som du kallar lågnivå (ingen förstärkt signal). Skicka Signal ifrån mixer -> Delningsfiltret. Där väljer du var du ska splitta signalen frekvensmässigt. De lägre frekvenserna skickar du till subben (signalnivå) och de högre skickar du till slutsteget (signalnivå). Sen skickar du den förstärkta signalen ifrån slutsteget till dina passiva högtalare. Jag tycker det låter lite som att du borde be någon om hjälp som har gjort det här innan. Ta det här rätt, men detta är ganska mycket baskunskaper. Finns säkert någon du kan fråga i din närhet
 6. pressrec

  Koppla pa

  Vad den bilden beskriver är ett helt aktivt system. Du får införskaffa dig ett delningsfilter. Då kopplar du mixer till delningsfilter. Skicka sub frekvenserna till din aktiva sub. Sen skickar du allt över delningen till ditt slutsteg som du kopplar till dina passiva toppar.
 7. Är det bara jag som tycker det är helt orimligt långa medlemsbeskrivningar? Konsekvensen blir att om en medlem med sisådär 30 rader under sitt namn, innehållandes diverse utrustning mm, gör ett inlägg med en (1) rad så blir det inlägget gigantiskt långt bara pga dennes oändliga beskrivning! Antingen får man begränsa längden eller så får man göra den dynamisk så att man själv aktivt får välja att veckla ut alla kompressorer och mikar mm. Och är det verkligen något som måste visas i ALLA inlägg? Men som sagt, det kanske bara är jag som stör mig på detta...
 8. Men i det här fallet så menar väl TS att vännen fakturerar hela beloppet med sitt företag för att sen ta ut eget uttag. Varför skulle vännen inte kunna fakturera momsfritt?
 9. Men det är ju ett artistframträdande och det är momsfritt sist jag kontrollerade.
 10. Låter det bra så är det bra. OM det sen kommer ifrån att man använt en bandmik eller att man har tejpat skiten ur en tamburin är verkligen helt ointressant om ni frågar mig. Själv är jag slagverkare i grunden och brukar faktiskt inte ha några direkta problem med tamburinen. Använder ofta en gammal 421:a och står en bit ifrån den.
 11. Koppla en USB mellan dator och mixer. Öppna valfritt DAW och lägg upp kanalerna.
 12. Du skulle ju kunna lägga upp två bussar med olika plugins och sen bara ändra till vilken buss du skickar signalen. Kanske inte exakt så som man vill mixa men det borde lösa ditt krav på blixtsnabb växling.
×
×
 • Create New...