Jump to content
Annons

Explorer45

Medlem
  • Antal inlägg

    30
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Explorer45

  1. Det är inte så konstigt att det låter dåligt, det är ju en distpedal! Använd en förstärkare som har tillräckligt med dist (ENGL, Mesa, Peavey, etc.) så blir du nöjd. I värsta fall kan du ju kombinera med en tubescreamer för att få ut ytterligare lite punch.
  2. Vad visar cubase för siffor? Får 1.088 ms både in och ut i cubase men när jag kör CEntrance Latency Test Utility får jag 9,95 ms. Antar att LTU testar hela slingan (och den siffran man ska lita på) och cubase visar delsiffror på något sätt? Ingen som kan ladda upp TS filer så man kan testa (går inte att ladda ner längre)? 🙂 EDIT: Kan ju slänga in all data: Ljudkort: ESI ESP1010e Drivrutinsversion: ASIO 2.0 - ESI ESP1010e Latencyinställning: 48 samples Testresultat: 9,95 ms
  3. Okej, då har man lärt sig något nytt. 🙂 Misstolkade dig helt förut. My bad!
  4. Det handlar inte om effekten. 🙂 Det handlar om att man inte tillverkar rörförstärkare på 15w för vissa musikstilar. Speciellt inte för hårdrock/metal. Att de sedan hade kunnat göra en bra på 15w är en sak, att de inte gör det är en annan.
  5. Ingen fara. Det jag menar är bara att man inte ska tumma på soundet. Ingen transformatorförstärkare i världen kan ge samma sound som en säg Engl Invader. Menar du att alla förstärkare m.m ska egentligen vara lika högljudda som trummorna under soundcheck innan man kör ut det i PA:t? Vad menar du med jobb förresten? 😳
  6. Problemet med 15w förstärkare är att det inte funkar till alla musikstilar. Ska man spela hårdare musik så låter alla 15w skit rent ut sagt. Vill man få ett bra ljud så är det 60w+ rörtoppar som behövs. Sen behöver man ju inte skaffa en 4x12" stack, det räcker med en 2x12" eller till och med 1x12" om man vill ha det. Kan man bara micka upp den så funkar det som sagt till spelningar utan problem. Jag är rätt nöjd med mina EAR Ultratech för övrigt. De dämpar mer i 8kHz området än vad tex. MusicSafe Pro gör så om du vill dämpa cymbalerna så kanske dessa kan vara värda att prova?
  7. Ja, tack igen! Btw, vilken sample rate brukar ni använda när ni spelar in? 44,1kHz?
  8. Om du menar den lilla loggan föreställandes en högtalare så är den på. Eller menade du något annat? Jag hör ju som sagt mig själv när jag spelar men så fort man ska spela upp det som är inspelat (ser waves i timelinen så något spelar den ju in) så hörs inget alls.
  9. Har ett mycket underligt problem. Jag har både insignal och utsignal i Cubase men kan inte höra det som är inspelat. 🤪 Om jag kollar på mixern så lyser staplarna upp både för stero in, audio 1 och stereo out. Jag hör alltså det jag spelar i monitorerna men när jag ska spela upp det jag har spelat in så är det knäpptyst! Om jag exporterar spåret och försöker spela upp det i media player så är det också helt tyst. Någon som har varit med om detta? Tack på förhand 🙂
  10. Ja, jag laddade ner mappen med nyaste drivrutinerna från ESI's hemsida (länk) och valde att windows skulle söka igenom den. I mappen ligger drivrutiner för Windows XP, Vista (32 och 64) och Win 7 (32 och 64). Antar att windows hittar rätt själv och installerar dem. Det står att installationen lyckades och sedan stannar datorn.
  11. Jupp, det är testat och gav tyvärr inga resultat.
  12. Fasen också.. Detta är nackdelen med att köpa saker från Tyskland, jobbig garanti transport.. 😛 Har inga fler PCIe platser men ska se om jag kan testa den hos någon bekant/kompis. Annars får det bli att kontakta återförsäljaren. Tack för hjälpen Claes och hegobald. 🙂
  13. Testade detta och datorn funkar även med kabeln i kortet. Kan det vara något internt problem i boxen eller i ljudkortet tror ni?
  14. Den ska gå att köras både med och utan och datorn kraschar även när den får extern ström. 🙁 Fattar inte vad som är fel. Trodde först det var datorn som spökade men samma sak hände när jag gjorde en total ominstallation av datorn.
  15. Har fått problem med mitt nya ljudkort. Det är ett ESI ESP1010e (PCIe). Jag tryckte i kortet i en pcie plats och startade datorn (breakout boxen inkopplad) och installerade sedan drivrutinerna. Efter en liten stund hänger sig datorn och när jag startar om den så hänger den sig direkt när windows startas (burken kör Windows 7 64-bit btw). Om jag låter pcie kortet sitta kvar och bara drar ur kabeln till breakout boxen (när datorn är avstängd) så kan jag starta den utan att den hänger sig. Är det någon som har varit med om liknande och kan ge lite tips på hur jag kan lösa detta? Mycket tacksam för all hjälp jag kan få. 🙂
  16. Har nu fått hem paketen från Musik Schmidt. Har bara hunnit packa upp än så länge men grejjerna verkar vara av väldigt bra kvalité. Stativet har tyngd och känns stabilt. Pop filtret tycker jag är svårt att böja dit man vill, är alla popfilter så svåra att ställa in? I övrigt är jag än så länge väldigt nöjd. Mikrofonen känns väldigt gediget byggd och det känns som en riktigt dyr mick (trots det låga priset).
  17. Har inte fått paketet än. Det skickades i fredags och jag ska enligt UPS få den på tisdag. Kan återkomma då med intryck och eventuellt lite bilder på grejjerna om så önskas. Ljudkort köpte jag också från Musik Schmidt, ett ESI ESP1010e som jag tror ska passa mina behov aldeles utmärkt. Det har alla in- och utgångar jag kan tänkas behöva och till ett bra mycket lägre pris än här i Sverige.
  18. Pad innebär att ljudet på den ingången är dämpat. Har pluggat in två gitarrer i en Peavey bandit utan problem. Det som händer är att den ena gitarren låter lägre än den andra.
  19. Blev en beställning. 🙂 Nu funderar jag bara på om man ska köpa shockmount till den (följer ju inte med). sE Shock44 ska ju funka men hittar den inte till försäljning i Sverige.
  20. Nu var allt beställt. Får väl förhoppningsvis ett paket på måndag då.
  21. Haha, jo det är ju så.. Blir nog till att lägga en beställning imorgon. Känns som ett rätt bra första paket. 🙂
  22. Tack för inputen. 🙂 Som ljudkort funderar jag på ett ESI ESP1010e och det har fantommatning (förutsatt att man kopplar extern strömkälla till den) så det är inga problem. Nu känner jag mig säkrare och det blir förmodligen till att lägga en beställning. Får bara hoppas på att man slipper använda garantin (blir lite bökigare när man måste skicka saker)..
  23. Ska sätta ihop min första hemmastudio och behöver lite vägledning av er kunniga forummedlemmar. 🙂 Jag är ute efter en mick som ska användas till sång (mestadels manliga röster) och till att micka upp en akustisk gitarr. Av vad jag har läst så ska SE Electronics X1 vara en riktigt bra och prisvärd mikrofon som jag hoppas kan passa bra till det jag ska använda den till. Jag kommer nu att behöva en mikrofon, ett stativ, ett pop filter och kabel. Jag såg att Musik Smidt hade ett "Session Pack" med X1:an som innehåller SE Electronics X1, SE Electronics Dual Pro Pop Screen, JamStands mikrofon stativ och en Adam Hall Pro mikrofonkabel 6m för totalt €135 vilket blir ca 1300:- (€280 ordinarie pris). För mig som nybörjare låter det som en bra deal. Vad tycker ni andra? Kan det vara något att köra på? Länk: SE Electronics X1 SESSION PACK
  24. Kollade på Musik Smidt (som väl också ska vara en respektabel handlare?) och de hade samma pris som Thomann (dessutom något billigare frakt). De sålde även ett paket med en SE Electronics X1, SE Electronics Dual Pro Pop Screen, JamStands mikrofon stativ och en Adam Hall Pro mikrofonkabel 6m för totalt €135. Jag ska använda micken till sång och till att micka akustisk gitarr och av vad jag har läst så ska ju X1:an vara en riktigt bra mikrofon för priset. Detta betyder att jag får en komplett hemmastudio med ljudkort, mikrofon, kabel, popfilter och stativ för €304 inkl. frakt (strax under 3000:-). Det tycker jag verkar som ett bra paket för mig som nybörjare. Någon som har några invändningar eller rekommendationer? 🙂 Länkar: SE Electronics X1 SESSION PACK ESI ESP-1010e EDIT: Nu blev det visst lite väl OT, skapade en tråd i mikrofonavdelningen för mick-paketet istället.
×
×
  • Skapa ny...