Jump to content
Annons

Lindfors

Medlem
  • Antal inlägg

    36
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Lindfors

  1. Vi ska spela på en jobbfest med ett ihopsatt jobband. Vi kör med digitala trummor, gitarr, bas och klaviatur, alla signaler genom ett 8 kanals ljudkort till ett PA. Vi kör med reaper, superior drummer och diverse mjukvarusyntar. Vi håller inte speciellt hög nivå musikaliskt så därför behövs tips på att lyckas få till en ok ljudbild som döljer den låga musikaliska nivån. Nu låter allt väldigt tunt och platt. Vad ska man ex. ha för effekter på sången vid livebruk? försökt laborera med kompressorer men det är inte helt lätt utan att få rundgång. Finns det någon live master VST plugin som kan lösa problemet med att fläska till ljudet?
  2. Vi kör en liveinspelning då vi repar, digitala trummor, två gitarrer, bas, kör + leadsång. Allt låter bra under inspelning då vi kör monitorering i cubase SX 3, mem vid uppspelning så ändras nivåerna drastiskt i förhållande till varandra och det låter skit. Vi har endel lätta effekter påslagna(både i monitor och vid uppspelning), te x kjearhaus classic reverb och kompressor och limiter. Signalmässigt så ligger allt strax under 0 dB så inget "peakar". Varför blir det så? Har cubase någon fuffens för sig mellan monitorering och uppspelning av inspelad signal?
  3. Ska göra en enkel liveinspelning av bandet. Bas, två gitarrer, digitala trummor via ezdrummer, keyboard via VSTI samt två sångspår. Hur ska man tänka när man gör en template för detta på smidigast vis. Gitarrerna måste gå genom guitar rig. jag vill köra direktmonitor i cubase för att alltid ha ljud, samtidigt inte behöva ställa om till record på alla kanaler vid omtagning. Är det dubbla spår, ett inspelning samt ett monitorspår som gäller? Ska man använda sig av grupper för att minska belastningen när det gällar ex. guitar rig? Får hjärnsläpp, hur brukar ni tänka?
  4. Tackar, nu börjar jag förstå lite. Behövs DI-boxar även om jag använder aktiva mickar, ex. en aktiv elbas? Varför existerar det oftast enbart 2 HiZ ingångar även på dyrare ljudkort, MOTU, RME o.s.v. kostnadsfråga? eller kan man inte koppla in en line-signal, t.ex. synth, på en Hiz-ingång? Det känns ju som man vill slippa så mycket externt krimskrams som möjligt i signalkedjan.
  5. Vad är det som gäller om man ska spela in instrument (gitarr, elbas) direkt på flerkanaligt ljudkort. De flesta korten har ju enbart två HiZ ingångar, resten line-in. Är det DI box, separata mickpreampar som gäller om man vill unvika ett dyrt flerkanaligt mixerbord? Eller går det i vissa fall att skruva upp gainen direkt på ljudkortet. Fördelar/nackdelar, färgas ljudet något? Ljudkortet i fråga är ett terratec phase 88 rack, 8 kanalers http://www.soundonsound.com/sos/may05/articles/terratec88.htm
  6. Har verkligen försökt få till mixningen men det blir inte alls bra. Någon vänlig skäl som skulle orka kolla på mitt projekt och se om det går att få till en skaplig mix?
  7. Håller på att spela in en egenkomponerad jullåt som består av 4-stämmig manskör, solist och en solo violinist Har precis spelat in allting klart och rent spontant är det ganska grötigt och spretigt dynamiskt och frekvensmässigt. Skulle vara mycket tacksam för tips hur ska jag lägga kompressorer, eq, reverb, etc. antar att jag kanske borde lägga själva kördelen i en grupp med egen kompressor som jämnar till nivån. Använder mig av cubase 5. Hur bra funkar de inbyggda pluginsen? Några tips på hur man separerar frekvensmässigt på manskör? Tacksam för alla råd jag kan få.
  8. Nu råkar det vara så att jag sitter på en helt äkta licens av cubase 5 samt dessutom är utbildad ljudingenjör. Jag är dock mer bekväm med logic och pro tools. Har iallafall fortfarande inte löst problemet trots att jag kollat igenom tutorials, ingen går igenom hur kopierar ett spår som är VariAudio behandlat. Det kanske inte ens är möjligt som jag tänkt. Vet att det går smidigt i melodyne men eftersom jag bara har tillgång till cubase så vore det smidigt om det gick att lösa.
  9. Blir galen på att jag inte fattar mig på programmet. Håller på med ett körarrangemang och vill lägga manskörs "dammande" kvantiserat i olika stämmor. I cubase 5 finns ju både pitch och kvantisering av audio. jag har nu spelat in en vers som är kvantiserad enligt tempot, denna ska helt enkelt kopieras rakt av, för vers två är identisk. men jag lyckas då fasen inte utan att spåret och all kvantisering skiter sig. Någon som kan ge mig ett tips?
  10. Jag trodde det var löst i senare versioner av cubase? Tänkte eftersom det funkar bra i cubase sx2.
  11. håller på att bli galen. internal sync finns väl inte i cubase le4? Testat nu med olika time settings för midi men inget påverkar. det blir ju alltså baktakt med klicket... enormt frustrerande. I cubase sx2 funkar det utan problem
  12. Jag har problem med att mina inspelningar när jag kör vst instrument blir osynkade mot click. Det är alltså inget latency problem eftersom det är minimal fördröjning just vid själva inspelningen, men av nån förbaskad anledning så hamnar spåret lite förskjutet. enormt störande. Vädligt tacksam för förslag. Kör ett Tascam us-122mkII externt ljudkort och ett yamaha dgx-620 elpiano kopplat via usb. Använder cubase LE4.
  13. Det är ju inte ens samma passform, då lär man få pressa relativt hårt.
  14. Jag skulle slå ett slag för Yamahas DGX620, 88 fullt vägda tangenter som ett riktigt elpiano men har alla "keyboard" funktioner. Riktigt bra ljud, bra autokomp, möjlighet att köra split (akustisk bas + sax exempelvis). Kostar 7995 kr på musikbörsen. Min bror har en sån och jag gillar den starkt. Vill du ha en mindre mer "keyboard" modell finns Yamahas PSR-S500, 61 tangenter, i övrigt liknar den starkt ovanstående modell. kostar kring 6-7000 kr. Länk till demovideo Eller du kanske är ute efter en ren synth och bygga egna ljud?
  15. Låter ju inget vidare, samtidigt så verkar det vara kinkigt med tillverkare av firewire kretsen. Trött jag blir på att allt ska jävlas. Var sugen på ett EMU 0404, eller deras kommande Tracker Pre, eftersom jag inte behöver MIDI och alla saker som 0404 har. Någon som har 0404 USB versionen och testat lite VST-instrument med klaviatur? Vet att det finns extremt mycket skrivet om 0404 på forumet, men tycker det mest är problem.. och ingen som skrivit direkt något om latencyn.
  16. Är sugen på att köpa ett USB-ljudkort till min bärbara dator, gärna strömmatat via USB för att göra det smidigare att ta med sig. Hur dålig blir latencyn egentligen? Tycker alla på forumet förepråkar firewire konstant pga att USB har sån outhärdlig latency. Jag kommer att använda en klaviatur och spela in mycket med VST-instrument. Dock så använder jag inte så fruktansvärt många olika instrument åt gången. Är detta helt otänkbart på ett USB kort? Vill ju inte märka av någon latency när jag sitter och klinkar piano. Har tidigare suttit på både soundblaster live och audigy, som båda funkat perfekt för mitt ändamål. Tycker att det är sjukt dåligt om utvecklingen inte ens kommit ikapp dessa. Anledningen till att jag vill undvika firewire är att jag har en 4-pinnars(den som alltid blir glapp) kontakt, och folk jag känner har haft problem med nätbrum från externa nätdelar till firewire ljudkort.
  17. Alla ni som skryter om TAPCO BY MACKIE LINK, är man tvingad till att använda medföljande programvaran? Har sökt runt på internet och hittar inget om ASIO stöd, alltså skiter sig Cubase? I övrigt skulle jag vilja höra kommentarer av folk som provat något USB2 kort, exempelvis ALESIS IO|2 och TASCAM US-122 L. Någon som spelar in i Vista, funkar det? Har köpt en ny bärbar med Vista och skulle helst inte vilja byta ner mig till XP.
  18. Finns en ny ljudingenjörsutbildning i örebro som jag nyss börjat på, fast den kanske är för bred, man kanske lär sig för mycket... 😕
  19. Jo exakt så jag menar. Vart kan man få tag i det? Är besvärad eftersom en pedal kostar nästan lika mycket som mitt 10 år gamla klaviatur är värt.
  20. Kolla in märket OLP, en bassist jag känner påstår att deras basar för kring 4000-5000 slår hans 30 000 kr bas på fingrarna i spelkänsla.
  21. Brorsan lyckades slarva bort sustainpedalen till mitt midiklaviatur och nu lär jag skaffa en ny, det finns ju 2 olika standarder för sustainpedaler, vilken pedal passar till mitt klaviatur som heter quickshot? http://www.quickshot.com/midi_keyboards/composer.html
  22. Sitter med ett integrerat kort nu och har ett audigy liggandes på hyllan. Om jag byter till audigyt, ska jag då flytta över den interna midi/joystickskontakten (som sitter ansluten till moderkortet) till audigykortet eller kan jag fortfarande ha den inkopplad till moderkortet? Uppenbarligen skulle jag kunna fortsätta ha den inkopplad till moderkortet eftersom porten i bios är oberoende av integrerade ljudkortet, MEN blir det märkbar skillnad i latency att ha midiporten inkopplad genom moderkortet istället för direkt till audigyt? Vet nämligen inte ens om de använder samma standard, men de interna kontakterna ser likadana ut Vart lång text för att förklara ett enkelt problem, väldigt tacksam för svar.
  23. Söker först och främst någon "flashig" bild att ha på framsidan
  24. Håller på att avsluta ett projektarbete i ljudteknik men skulle vilja ha med lite trevliga bilder, har sökt mycket utan resultat och skulle behöva tips på vart man kan få tag i det. mvh Lindfors
×
×
  • Skapa ny...