Jump to content
Annons

pazappa

Medlem
  • Antal inlägg

    18
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Man tackar så mycket för snabbt och utförligt svar! 😄
  2. pazappa

    Vad kallas effekten?

    Tjabba, En populär effekt i dansmusik... ett svepande ljud som burkar in alla andra ljud en liten stund och sen släpper dem lösa igen. Istället för att förklara: ett exempel som alla kan lyssna på gratis, en uppladdad låt på detta forum, Basses Pink Champagne remix av bilddagboken, c:a 3:30 in i låten. Oftast är effekten längre än så. Vad heter det och hur gör man? Tack!
  3. Enligt Wikipediametoden ska jag heta Kathleen Kennedy Townsend. Hmmm... Men jag känner mig givmild, ni kan få ta namnet. Annars är "kraken" inte så bra på svenska iallafall. Stackars kraken. Förslag: Shankill Butchers, H-block 32, Sharlakaán.
  4. pazappa

    USB Keyboard

    Hej, Kort och gott, ja det har du rätt i. Du behöver ingen midiingång på datorn. Själv köpte jag nyss ett M Audio Keyrig 49 från e-music för under tusingen och är nöjd med det!
  5. Perfekt, gjorde jag också 😉 Plus att man kommer få en massa ljudbanker i bonus sen.
  6. Tack för synpunkterna... Tänkte bara tillägga att om nån nu Googlar och kommer hit med samma undran om Garageband som jag så kan jag meddela att lösningen är att använda ett externt midiklaviatur istället för skärmtangentbordet, eller att hämta MidiKeys (googla) som gör ett mycket bättre jobb än Apples inbyggda skärmklaviatur, look ma' no latency!
  7. Vad bra, här är gruppköpet, man anmäler sig på denna sida, sedan kommer man in i en shop med 50 % rabatt, direkt efter: http://www.surveymonkey.com/s.aspx?sm=HH0f...BHgvi6Bhw%3d%3d Bonusarna kommer senare, och som sagt blir det fler ju fler som shoppar loss. ...och själva huvudsajten för Alchemy (Camel audio) är http://www.camelaudio.com/
  8. När ni ändå är inne på pluggar kan jag tipsa om att det finns ett gruppköp just nu (och fram till måndag) som ger halva priset på Alchemys produkter (plus en massa fria bonusar, ju fler som köper desto fler bonusar). Vet inte hur reglerna på detta forum säger om jag får länka, så jag låter bli tillsvidare.
  9. Hej! Tack 😉 Så, externt ljudkort alltså... Trodde mest att de var till för att kunna spela in analoga instrument. This could be the beginning of an beautiful, expensive, hobby.
  10. Tack, Karut4, det hjälpte faktiskt! Inte perfekt men bättre i alla fall!
  11. pazappa

    Hej, Mackan här

    Hej, jag heter Markus, jag är nykomling. (-Hej, Markus) Hoppas på att lära mig massor här, det finns säkert hur mycket som helst som ligger och väntar i forumet, och jag ska försöka söka innan jag frågar en massa nybörjarfrågor, men ibland hittar man inte och då kommer nybörjarfrågorna. Under tidigt nittiotal gjorde jag en del datormusik på min Amiga med tillhörande sampler-cartridge. Nu har min telefon ett internminne som är 32 000 gånger större, så att man höt kunde göra något är otroligt. Jag tycket det var superkul iallafall och nu vill jag återuppta det. Så jag skaffade en ny iMac, 27" och då ingår ju Garageband, hurra! Så nu har man börjat pilla igen och det är så kul! Har en Samson USB-mikrofon (CO1U) också. Och tänkte skaffa ett midiklaviatur, kanske CME UF5. Det är väl vad jag har i musikutrustningsväg. Det som inte är så kul, som jag inte har hittat en lösning på, är att det är sån fördröjning om jag spelar in i Garageband om det redan finns några spår, som trummor och en syntslinga, och så vill jag lägga på ett piano och spelar med tangentbordet (det man skriver bokstäver på alltså, inte ett miditangentbord) så blir det grymma fördröjningar, helt oanvändbart. Ändå har jag 8 GB internminne och relativt snabb processor samt massor av ledigt HD-utrymme och inga andra program igång. Hmm. Tangentbordet är Bluetooth, det kanske kan bero lite på det? Men å dra sidan kommer bokstäverna direkt utan fördröjning när man skriver. Se där, jag lyckades få in nybörjarfrågor redan i presentationen! 😎 Sen jobbar jag som översättare och hittade en lustig sak i Garageband. Det står "filmmusik" på fliken för noter. Funderade lite och insåg att det måste vara "Score" som översatts till filmmusik istället för noter. Japp, som sagt ser jag fram emot att lära mig mer. Jag är ödmjuk inför alla duktiga människor här.
×
×
  • Skapa ny...