Jump to content
Annons

jormarjormar

Medlem
  • Antal inlägg

    24
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Hejsan, vi har haft värsta diskussionen med bandet och kommer inte fram vad vi ska kalla oss. Just nu står det mellan 2 olika namn. "Kraken" http://sv.wikipedia.org/wiki/Kraken "Long Kesh" http://sv.wikipedia.org/wiki/Mazef%C3%A4ngelset Kan påpeka att vi spelar typ rock/pop med lite skräck inslag. Vilket namn ska vi ta? Motivera gärna era svar.
  2. Jag säger detsamma om min låt: http://www.youtube.com/watch?v=Bw_CaclfrJo Gjorde den som en skolprojekt på gymnasiet.
  3. Det är en cd-skiva. Jag antar att han fick den på en spelning ni gjorde på Hassela Sport och Konferens någon gång på 90-talet. och jag ber om ursäkt till dom som stör sig på att vi halkade ur ämnet en aning 😆
  4. Guitar Nilsson, är du med i guitar 66?? Eller "var" kanske? Tror jag har en skiva med er hemma nånstans som farsan tog med hem från jobbet för flera år sedan. "Like a pinball" äääger, önskar att jag hade kommit på den själv 😠 On topic: hmm.. får inte filen att funka på den här dator. Ska testa sen på min Macbook.
  5. Fyfan, kiss-videon alltså! "I will never go to school.... 'cause it's not so nice... and it's just so bizzarre place" 😠
  6. Funkar det inte lika bra att koppla in en midi-klaviatur direkt in i datorn via USB i värsta fall? Tror inte jag kommer använda den så överdrivet mycket dock.
  7. Sorry för dubbel-post, men vad tror ni om den här? http://www.thomann.de/se/presonus_inspire.htm eller är den här bättre? TERRATEC PHASE X 24 FW - XTENDED
  8. Tack för era svar! Det uppskattas. Jag hade tänkt spela in sång, gitarr och bas. Men det vore trevligt att i alla fall 2 mik ingångar så jag kan spela in en lättare trumversion också. och jag råkade visst kolla fel på priset, trodde det var 1177 SEK Skicka gärna länkar till nåt ljudkort som ni tror skulle passa. Högst 2000, (Med tanke på att jag också måste köpa sladdar, betala frakt, osv.) Edit: Fantommatning och mick-preamps är som kinesiska för mig. Förstår inte riktigt vad du menar. Men länka gärna till nåt ljudinterface som jag slipper tänka på för avancerade grejer eller säg vad jag ska kolla efter.
  9. Hejsan, jag har sökt runt i forumet men inte riktigt fått något bra svar på de frågorna jag har. 1. Hur gör om jag vill spela in sång och instrument på min macbook? 2. Ska jag köpa ett ljudinterface som jag sedan kopplar till en mixer, eller ska man koppla ett externt ljudkort direkt in i datorn och använda sig av mjukvarans digitala "mixerbord"? 3. Jag har en budget på 2000-3000 kr, vad ska jag köpa? 4. Hur ska jag koppla den kompletta utrustningen sedan? Illustrera gärna med en bild eller text: till ex: ljudkort > mixer -(Hörlurar/monitorer) > dator -(Datormus)
  10. Mhm, det kunde jag nästan ha gissat. Trodde det var typ the standells eller nåt men snubben på bilden hade lite för långt hår för det. Jag har för mig att jag har hört en ganska bra version av Jack the ripper med dom.... ?
  11. yeah. The sweet sixties vettu! 😆 reagerade faktiskt på din bild då jag själv också brukar ha svart/vit-randig tröja och en svart väst 😆 tack för erbjudandet, men jag kommer inte komma igång med låten förren senare i år och då ska jag antagligen använda bandets bassist. Någon annan gång kanske 😛 Jag ska spela in en låt och göra en musikvideo till den, det är mitt projektarbete som man har i 3:an på gymnasiet.
  12. Tack claes. du är en ängel ! 😆 det får bli en studioprojectsb1 och en shure sm57
  13. En lärare på mediaprogrammet på min pappas jobb hade tydligen bett om att få köpa in en massa externa ljudkort med usb. Tydligen hade alla firewire interface gått sönder (själva kontakten), och han ville testa nåt nytt. Vet dock inte om usb är pålitligare, däremot är det långsammare.
  14. hmm.. just nu står det mellan behringer c1 och studio projects b1. Jag måste ändå köpa till pop filter, sladd, och micstativ så det lär ju ändå gå på några hundra till om jag köper spb1, och frågan är om det är värt det, när jag ändå vill få till lite 60-tals garage-ljud på det hela. Har varit inne på din testsite, men jag tycker de flesta inspelningar låter ganska lika i mina kassa, datorhögtalare 😛
  15. jormarjormar

    Oi, m8s!

    Hejsan, som 'sixties' här på forumet redan har lagt märke till så gillar jag 60-tals musik, oftast garage. The Sonics är de absoluta favoriterna. Men jag gillar även The Remains, The Chocolate Watchband, Cuby & Blizzards, osv. Jag fick även smak för The Horrors ett tag, fast nu verkar de ha släppt sina garage influenser helt och hållet. Jag är 18 år och går sista året på Estetisk Musik på Gotland. Jag började intressera mig för ljudteknik och sånt igår, efter ha läst en artikel i nya MacWorld. 😛 Bättre sent än aldrig! Jupp, sen vet jag inte vad jag ska säga. Ställ gärna några frågor om ni vill veta mer 😛
×
×
  • Skapa ny...