Jump to content
Annons

synthjx

Medlem
  • Antal inlägg

    124
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av synthjx

  1. Problem är inuti dig själv, inte utrymme eller grejer. Kom ihåg... var, när, varför började du med musik? DU får syssla med saker vilka DU uppskattar själv och blir glad av. Är det inflytelse från medmänniskor omkring dig? Stressig jobb som drar bort energi? Kan du slappna av efter jobbet? Det är helt möjligt att efter jobbet är du trött och det har stor inflytelse. VIKTIGT... Först prova göra något med minimum
  2. men vadå om dessa vem lyssnade Toto innan musikskola? 😄
  3. Massor av elektronikkomponenter i 2001 -- 20 operationförstärkarna, AD omvandlarna, SMT resistorer för 6000..7000 spänn vilka aldrig behovde jag. Nu finns mycket bättre och billigare saker på torget än dessa. Då haft jag ingen ideé att om 2 år får jag alla dessa saker gratis...
  4. Va bra att någon hade sagt ut det. Stora etablerade artister använder alla möjligheter för att försäkra inkomster och deras vägar är mest icke-musik relaterad även.
  5. Jaså? 😆🤪 TACK för komplemang i alla fall. You have a sense of humor. 😛
  6. "tillräckligt" ??!!! Det är inte något jobb, det är passion! Det får du förstå. Och dessutom... Vilket som helst andra yrke är lättare än musiker om du vill tjäna pengar för mat och taket. Att syssla med musik för att det är lätt...hehee. Hm... Hur många vill slippa 9 timmars dagjobbet och göra något som tycker och andra betalar för det? 😄 Jaså...? Är det sant? 😆🙂😄 :D 😄 varför finns så hög konkurs för ljudteknikers plats då?! Och varför jobbar inte alla som ljudtekniker vem som helst har intresse för det? Jag ska bli helt nöjd eftersom så kan jag ha tillgång till bästa mat och kan helt skippa den fusken i Konsum. Dessutom tillgång för fisk nästan varje dag. Adios pizza, djupfrysta saker, grönsaker med korta hållbarhet och 0.5..3% mjölk, färgämne och annan kemi i maten. Jag blir kanske för gammal att bli i storstan, men aldrig för gammal att komma ihåg att maten får smaka bra och känna bra i kroppen.
  7. Jag är nöjd om jag kan bo t.ex. i någon by och musik är min fritidhobby medan på dagljuset får jag plocka potatis som alla andra också. Den livstil har några vissa fördelar om du är älskad musiker i by eller i små stan! Det är mycket bättre än att bli någon distanserad millionärkändis vem får undvika folk eller får räkning i butik för 3 gånger dyrare summa när dem vet ditt namn. Om fildelningsförluster... du berättar om arbetslösa musiker/låtskrivare/producenter, men tänk hur mycket mera spekulanter och andra mellanhand-jobb försvinner. Mäst influensar den fildelning mellanhänder som säljer vidare. Det är du som tjänar pengar för din chef.
  8. Jo, kanske i någon pub med några öl. 😑
  9. Vad menar du? Att jag KAN skriva helt felfri?
  10. Hahahaaa 🙂 Det menar i alla fall att vi BÅDA får resa tillbaka i tiden med någon tidsmaskin -- du vill ha samhälle med retro skivaförsäljning och jag vill jobba i studio var finns 24-spår rullbandspelare och inga VST saker. ÄR det så?😄 Alla dessa saker som piratkopiering och fildelning var inte så stor då än just nu. 😉 Bästa tid är kanske när internet var bara mellan institutioner, och helt ovanlig i hemma... Eller hur? Men hitills är det inte möjligt jag fick inte ens chans för att jobba i studio jag bryr inte alls om nutidens musikindustri. Förvad? Inget händer om dessa stora bolag kraschar ned eftersom alltid är det musiker som gör storsta och svåraste jobbet. Om dessa "professionella" musiker försvinner menar det bara att många människor får skaffa äkta jobbet vilka haft möjlighet få pengar med spekulationer.
  11. Det samma sak med humor. Det skulle blivit helt trist om sådan livets gåva som HUMOR är förbjudet sprida vidare.
  12. Kom ihåg -- dessa "tjuv-grinder" och metallsensorer fick vi inte längre sedan i butiker! Människor börjar fuska om känner att dem betalade men fick inget dem ville få, och samtidigt om dem redan har stark behov. DU FÅR PROVA FÖRSTÅ dessa människor vem är redan fildelare. Fråga varför gör dem så, vad hade gjort musikindustri till dem, varför började göra dem så, SÅ förstår du bättre. Och fråga från människor i olika världsdelar. P.S.: Strummindude -- Din tal om "du får betala för musik" är inte min grej eftersom jag har alltid betalad för detta. Dessutom förstår jag dessa vem betalar inte.
  13. Ja, med skivförsäljning är det andra sak. Men om konsert... kanske äger konsert rum i helt fel plats om biljettpris är för hög för publik p.g.a. "grundkostnader"? Andra möjlighet är att om biljettpris är lägre, kommer mycket mera folk, det är inte så linjear relation mellan antal besökare och biljettpris. Njaa, platser har olika fördel, men fråga från Globen, hur mycket kostar det till artist för att ha konserten där? Därifrån kan du veta också att hur mycket frågar administration, och... att hur många besökare behöver komma med fullpris för att allt ska gå runt. Och hur mycket kostar för att få tid på någon festival i sommar? Men är det inte så att på någon plats med med mindre administration kostnader kan biljett bli billigare, har mindre risk, och du tjänar även mera dessutom (om det samma mycket folk kan bli där)? 😎
  14. Det är svarare än jag trodde... ingen betalar! Just nu har vi överflödd bara. Alla kan få möjligheter att syssla med musik, många vill göra musik, lägger på nätet för gratis, även du kan lyssna helt gratis. Men det är även sämre, finns också look-a-likes marknad som kan göra liknande låtar om någon vill beställa en låt för TV men första kandidat frågar för mycket (det var i ett Sound On Sound numret förra året). http://www.soundonsound.com/sos/may09/arti.../notes_0509.htm Läs igenom och tänk efter att vem ska betala helt pris... Det blir helt science fiction om människor tänker "jag vill få musik, jag behöver det, jag kan även betala för det" -- efterfråga för musiker och deras musik utan att ifrågasätta prislappa. Musik får bli raritet först.
  15. 😲 Säkert finns "donationware" 😄 :D Hitills dessa människor vem frågar pengarna på tunnelbana linjer FÅR pengar (med eller utan musikspel)). Så, det samma sak i nätet också(?).
  16. "Det jag tycker det är värt", schema kan du se på utställningen, pensionärer behöver inte betala så mycket. Så, varför inte liknande schema på konsert? En prislapp för alla fungerar inte i alla situationer för högsta vinst, eftersom 100 SEK för en människa är 1% från lön, till andra människa 0.01%. Men med rabatt kan artist vinna mera än förlora. Ett exempel: Om vanlig pris är 1500 SEK och människa kan inte betala hög pris, kommer han inte på konsert. Men om det samma människa betalar 1000 SEK, vinner artist i alla fall, eftersom det är bättre än 0 SEK (och människa kommer inte alls på konsert). Och därefter kommer i alla fall fråga att hur mycket får artist från 1000 SEK? Hur mycket får artist betala för administration för att få konserttid i Globen... Om biljett är svindyrt p.g.a. administrationkostnader, menar det bara att konsert är i helt fel plats. Om konsertbiljett kostar 10 000 SEK (exempel bara!), och rabattbiljett är 5000 SEK eller 3000 SEK, spelar det ingen roll till människa vem kan inte betala mera än 1000 SEK. Resultatet är att artist förlorar faktisk. Är det inte så att köpare bestämmer priset i alla fall? Med andra ord -- köper, eller köper inte alls. Om du priset är för högt, dödar det alla kunder. Om priset är hög att bara några kan köpa inte massor, måste produkt bli med hög hög kvalitet. Och säljare fuskar även då! Bli försiktig med konsum och andra jättebutiker vilka behöver uniform.
  17. 20 spänn... du pratar om konsert, jag skrivit om _utställning_. Och med 20 spänn var för att illustrera var fungerar systemet med självbetalning!
  18. Det är lätt argumentera om kan ignorera (ang. alla andra saker jag skrivit förut), eller hur? Jag har sagt många gånger redan -- balansera! Utan balans leder __vilken som helst__ samhälle mot katastrof.
  19. Japp, om jag tycker om artist och biljettprisen är rimlig! I några utställningen kan du se följande sak --- "Biljett 20 SEK, lämna pengar i den lådan här -->", inga väktare och system fungerar. Det kan fungera att någon lämnar mera än 20 SEK även. ...Men det fungerar inte med 200 SEK biljettpris. Bättre lösningen är då att "naah, det är dålig i alla fall..." attityd för att inte planka.😏
  20. ...kanske är musik inte mänsklig rättighet eller handelsvara utan en "ta bort" grej? (Ursäkt om grammatik).
  21. Jag kom tillbaka snarare än trodde... Oj jaa, självklart, och vi debattar med största nöje!! OK, (nej det är inte ok). Men fråga nu ... Strummindude, Demonproducenten, och den Johan o.s.v. kanske har du sysslad med musik många många år... vilken är din framtidsvision om musik? Hur ska se ut musikproducentens framtid i den tiden var teknik är billigare och billigare och många mera får möjlighet att bli producent från första not till färdigskiva och inget behov att boka studiotid även? Ursäkta, men vadå om följande saker... jag vill arbeta i studio och veta hur är det att använda 24-spår rullband och linjera dessa, eller arbeta som tekniker i radiostation... MEN för dessa saker får jag erkänna att det är förflutna och alldeles 20 år försent till mig -- dröm som fick inte ens chans! Dessutom känns det som stängt område. För vissa människor bara. Jag är inte ensam i kö och så... varför ska så många bry om musikindustri krasch i framtiden om så många fick inte ens chans även och det är "spel för några man bara" ?!?! (Jag ber ursäkt men bara ang. grammatik)
  22. Nej jag orkar inte... snälla... 😆😄 :D 😄 Tror du själv detta du skriver?! Kanske är du för att argumentera bara...? Bytesvara, bytes... heh... verktyg som alltid... Jag tror att... Människa är aldrig något verktyg för att packa&skicka tillbaka efter arbete är färdig! Men i det systemet du talar om, människa är. Kanske glömde du något viktigt vad fattas för att samhälle ska fungera? Det är inte "trade" utan mänsklighet. Men vadå... i kommunistiska systemet lever vi inte, men just nu fick vi ju den plötsliga plågsamma kollapsen istället... eller är ekonomiska krisen något riktigt personligt bara? (kanske, nej, självklart.... 😄 ) Skriv skriv vidare, jag är borta några dagar och tittar senäre vad hände. Orkar inte mera.
  23. Det har jag hört redan 100+ gånger och det är inte din åsikt utan någon stor musikindustri "gråtlåt". Du ignorerade helt andra saker igen att varför det fungerar inte så längre. Dessutom kan du se hur några gratis saker fungerar -- Linux t.ex. var inte alls kommersiell utveckling. Kanske kommer strax tid att utveckla musik på det samma sätet. Det är mer än komplicerad. Mäst tjatar om detta människor vem redan har pengar (och deras chefer). Det hade jag skrivit förut också. Finns musiker som gör musik utan att få någon "klirr i plånboken". I någon by får ej musiker spela alla dagar utan plocka potatis dessutom. 😆 Men fråga är att vilken lösning hittar vi? ... allt detta om "musik är till salu" har jag läst 100 gånger och även du repeterar. Bakom denna slogan ser jag människa med överlevnadsrädslor inte konstruktiv fråmatinriktade kommersmusiker. Den sloganen fungerar inte längre. Och om den slogan ska fungera, skulle vi haft sååå långa diskussionen här?! (Vadå om att göra musik istället eller något annat?)
  24. Så mycket om "chans till arbete" för lokala folket . . . "för de betalar..." Vad ska jag säga...? Bra, bara bra, gå vidare. Om Hugo Chavez tänker du oftare snart.
  25. Rövarkapitalism... det är inte ännu, men på vägen mot det om vi hindrar ej. Bara kapitalister själva kan bromsa egen girighet vem söker vinst med varje sak. Det blir obalanserad om allt liv blir koncentrerar i 3..4 stora stan och vi får tomma byar (Lilltersjö t.ex.).
×
×
  • Skapa ny...