Jump to content
Annons

synthjx

Medlem
  • Antal inlägg

    124
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Problem är inuti dig själv, inte utrymme eller grejer. Kom ihåg... var, när, varför började du med musik? DU får syssla med saker vilka DU uppskattar själv och blir glad av. Är det inflytelse från medmänniskor omkring dig? Stressig jobb som drar bort energi? Kan du slappna av efter jobbet? Det är helt möjligt att efter jobbet är du trött och det har stor inflytelse. VIKTIGT... Först prova göra något med minimum
  2. men vadå om dessa vem lyssnade Toto innan musikskola? 😄
  3. Massor av elektronikkomponenter i 2001 -- 20 operationförstärkarna, AD omvandlarna, SMT resistorer för 6000..7000 spänn vilka aldrig behovde jag. Nu finns mycket bättre och billigare saker på torget än dessa. Då haft jag ingen ideé att om 2 år får jag alla dessa saker gratis...
  4. Va bra att någon hade sagt ut det. Stora etablerade artister använder alla möjligheter för att försäkra inkomster och deras vägar är mest icke-musik relaterad även.
  5. Jaså? 😆🤪 TACK för komplemang i alla fall. You have a sense of humor. 😛
  6. "tillräckligt" ??!!! Det är inte något jobb, det är passion! Det får du förstå. Och dessutom... Vilket som helst andra yrke är lättare än musiker om du vill tjäna pengar för mat och taket. Att syssla med musik för att det är lätt...hehee. Hm... Hur många vill slippa 9 timmars dagjobbet och göra något som tycker och andra betalar för det? 😄 Jaså...? Är det sant? 😆🙂😄 :D 😄 varför finns så hög konkurs för ljudteknikers plats då?! Och varför jobbar inte alla som ljudtekniker vem som helst har intresse för det? Jag ska bli helt nöjd eftersom så kan jag ha tillgång till bästa mat och kan helt skippa den fusken i Konsum. Dessutom tillgång för fisk nästan varje dag. Adios pizza, djupfrysta saker, grönsaker med korta hållbarhet och 0.5..3% mjölk, färgämne och annan kemi i maten. Jag blir kanske för gammal att bli i storstan, men aldrig för gammal att komma ihåg att maten får smaka bra och känna bra i kroppen.
  7. Jag är nöjd om jag kan bo t.ex. i någon by och musik är min fritidhobby medan på dagljuset får jag plocka potatis som alla andra också. Den livstil har några vissa fördelar om du är älskad musiker i by eller i små stan! Det är mycket bättre än att bli någon distanserad millionärkändis vem får undvika folk eller får räkning i butik för 3 gånger dyrare summa när dem vet ditt namn. Om fildelningsförluster... du berättar om arbetslösa musiker/låtskrivare/producenter, men tänk hur mycket mera spekulanter och andra mellanhand-jobb försvinner. Mäst influensar den fildelning mellanhänder som säljer vidare. Det är du som tjänar pengar för din chef.
  8. Jo, kanske i någon pub med några öl. 😑
  9. Vad menar du? Att jag KAN skriva helt felfri?
  10. Hahahaaa 🙂 Det menar i alla fall att vi BÅDA får resa tillbaka i tiden med någon tidsmaskin -- du vill ha samhälle med retro skivaförsäljning och jag vill jobba i studio var finns 24-spår rullbandspelare och inga VST saker. ÄR det så?😄 Alla dessa saker som piratkopiering och fildelning var inte så stor då än just nu. 😉 Bästa tid är kanske när internet var bara mellan institutioner, och helt ovanlig i hemma... Eller hur? Men hitills är det inte möjligt jag fick inte ens chans för att jobba i studio jag bryr inte alls om nutidens musikindustri. Förvad? Inget händer om dessa stora bolag kraschar ned eftersom alltid är det musiker som gör storsta och svåraste jobbet. Om dessa "professionella" musiker försvinner menar det bara att många människor får skaffa äkta jobbet vilka haft möjlighet få pengar med spekulationer.
  11. Det samma sak med humor. Det skulle blivit helt trist om sådan livets gåva som HUMOR är förbjudet sprida vidare.
  12. Kom ihåg -- dessa "tjuv-grinder" och metallsensorer fick vi inte längre sedan i butiker! Människor börjar fuska om känner att dem betalade men fick inget dem ville få, och samtidigt om dem redan har stark behov. DU FÅR PROVA FÖRSTÅ dessa människor vem är redan fildelare. Fråga varför gör dem så, vad hade gjort musikindustri till dem, varför började göra dem så, SÅ förstår du bättre. Och fråga från människor i olika världsdelar. P.S.: Strummindude -- Din tal om "du får betala för musik" är inte min grej eftersom jag har alltid betalad för detta. Dessutom förstår jag dessa vem betalar inte.
  13. Ja, med skivförsäljning är det andra sak. Men om konsert... kanske äger konsert rum i helt fel plats om biljettpris är för hög för publik p.g.a. "grundkostnader"? Andra möjlighet är att om biljettpris är lägre, kommer mycket mera folk, det är inte så linjear relation mellan antal besökare och biljettpris. Njaa, platser har olika fördel, men fråga från Globen, hur mycket kostar det till artist för att ha konserten där? Därifrån kan du veta också att hur mycket frågar administration, och... att hur många besökare behöver komma med fullpris för att allt ska gå runt. Och hur mycket kostar för att få tid på någon festival i sommar? Men är det inte så att på någon plats med med mindre administration kostnader kan biljett bli billigare, har mindre risk, och du tjänar även mera dessutom (om det samma mycket folk kan bli där)? 😎
  14. Det är svarare än jag trodde... ingen betalar! Just nu har vi överflödd bara. Alla kan få möjligheter att syssla med musik, många vill göra musik, lägger på nätet för gratis, även du kan lyssna helt gratis. Men det är även sämre, finns också look-a-likes marknad som kan göra liknande låtar om någon vill beställa en låt för TV men första kandidat frågar för mycket (det var i ett Sound On Sound numret förra året). http://www.soundonsound.com/sos/may09/arti.../notes_0509.htm Läs igenom och tänk efter att vem ska betala helt pris... Det blir helt science fiction om människor tänker "jag vill få musik, jag behöver det, jag kan även betala för det" -- efterfråga för musiker och deras musik utan att ifrågasätta prislappa. Musik får bli raritet först.
  15. 😲 Säkert finns "donationware" 😄 :D Hitills dessa människor vem frågar pengarna på tunnelbana linjer FÅR pengar (med eller utan musikspel)). Så, det samma sak i nätet också(?).
×
×
  • Skapa ny...