Jump to content
Annons

Mekker

Medlem
  • Antal inlägg

    13
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Mekker

  1. Mekker

    Midisaxofon?

    Hej. Funderar på att köpa mig en midisax. Googlade lite och lyckades inte hitta särskilt mycket. Är det någon som har koll på ämnet? 😊
  2. Tack för svar! 🙂 En sån där mick har jag faktiskt, den är riktigt trevligt. Är dock mer inne på vilken liten mp3spelare som passar. Helst för intervjuer som ska kunna sändas i podradio och dyligt... Jag kanske bara drömmer, men. Jag skulle vilja kunna spela in flera timmar i sträck med en "mygga" till en liten mp3spelare. Helst via en mic in eftersom att man skulle slippa mickförstärkaren. Någon som vet en lämplig mp3spelare? Letar även efter myggmikrofon med minitelekonakt..
  3. Undrar också över detta. Alternativt, är det någon som har tipps på mp3spelare med mic in? Vill kunna spela in intervjuer på en så liten mp3spelare som möjligt i så bra ljudkvalitet som möjligt.
  4. Kör Emu 1616m och är grymt nöjd med allt. Men det kan ju vara helt olika mot 1212an...
  5. Jo, eh det var lite over kill att posta fler än en... Ok echo är ett bra kort, har fått höra att fireboxen är överlägsen i prisklassen tre till fem tusen, nån kommentar på det? försökte för övrigt söka på detta. Men jag hittade ingen vettig grej som behandlar denna mellanklass på externa ljudkort (3-6tusen).
  6. Hej. Jag letar efter ett externt ljudkort för mastring och dansmusik producering, på halvproffesionell nivå. Det ska vara till en laptop, så USB eller Firewire är det som gäller. Jag har kollat en del på Motus Ultra Lite och RME's FireFace. Finns det något billigare kort med likvärdig ljudkvalitet (d/a) med färre in och och ut, eftersom att jag max behöver fyra in (2ut). Hur är Echo's Audiofire 4 tex. Eller presonus firebox? Jag hoppas ni förstår frågeställningen. Skulle verkligen förenkla mitt val.
  7. Ska införskaffa ett bra portabelt ljudkort. Vill ha minst 4 in och helst 2med pre amps. Var inne på att köpa focuswrites egna som kom för ett års sedan. Men jag vet ej... Man ska ju inget hänga upp sig översdrivet på ljudkortet och annan hårdvara för få ett bra sound. Men. Är det någon här som släpper dansmusik som har ett portabelt ljudkort som du är riktigt nöjd med? Tack Kristoffer
  8. Letar efter en bra tråd om portabla ljukort och snubblade in på den hår låten. Är inte ett fan av trance. Är mer inne på electro alla John Dahlbäck, Trente Möller etc. Men det där lät ju grymt. Du borde verkligen göra klart.
  9. Annie har grymt ass. + att både milomixen och headmanmixen är bra. Richard X som har producerat är helt ok han med, fast denna (chewing gum) är väll inte nått att hänga i julgranen
  10. Mekker

    Dämpning

    Vad är SUND-skivor?
  11. Orkade inte läsa alla svar, men. Pro Tools borde ju ha varit med som alternativ.
  12. Hej! Jag är en 20-årig kille från Gävle. Jag har ett stort intresse för musikproduktion och tänkte börja studera på SAE om ett eller två år. För tillfället går jag på interpraktik, en kurs för ungdomar mellan 20 och 30 år för att få utomlandspraktik i ett halvår, alla utgifter betalda. Jag tänkte praktisera på en studio för att lära mig mer och för att veta om det är något jag vill syssla med professionellt. Nu undrar jag om någon av er har några tips om vart jag borde söka, eller om det är någon som har kontakter att dela med sig av. Jag arbetar hemma med ett Pro Tools Le-system. Jag är även van med att använda större mixerbord, adat-inspelning, multiboxar etc. Jag har även varit live-ljudtekninker. Jag är tacksam för all hjälp jag kan få. Mvh Kristoffer Liljedahl.
×
×
  • Skapa ny...