Jump to content
Annons

Hisson

Medlem
  • Antal inlägg

    13
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om Hisson

  • Födelsedag 1980-01-14

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Borlänge
  1. Tackar! Haha, helt rätt! Så här sett i efterhand så skulle jag nog faktiskt föredragit en SM57:a på virveln. Vetifan vad jag tycker om D19 egentligen, men när man får leka loss i någon annans välutrustade studio och får chansen att låta som Beatles så tar man den utan att tänka efter 🙂
  2. Ny musikvideo för mitt band. Filmad med Canon EOS 5D Mark II och Canon EOS 7D. Eftersom detta är ett studioforum tänkte jag även roa mig med att lista hur låten spelades in: Sång: Royer 121 -> Api 3124 -> UA 1176 Mono OH: Royer 121 -> Api 3124 -> Drawmer 1968 Baskagge: AKG D20 -> Vintage Design M87 -> Drawmer 1968 Virvel över: AKG D19 -> Vintage Design DMPmk2 -> Distressor Virvel under: Neumann KM184 -> Vintage Design DMPmk2 Rum: 2 x Neumann U87 -> Api3124 Elgitarr: Sennheiser MD421 -> Vintage Design M87 Orgel, basdel av leslie: Neumann U87 -> Vintage Design M87 Orgel, topp av leslie: 2 x Royer 121 -> Api 3124 Bas, line: DBX DB12 -> Golden Age Pre 73 Bas, mick: Shure Beta 52 -> Golden Age Pre 73
  3. Ytterligare +1 på Line Audio om du letar efter en ganska ofärgad men välljudande preamp. Om du vill ha ett mer färgat alternativ så kan du titta på Golden Age Project Pre 73. Jag har själv ett antal av båda varianterna och använder 2MP för exempelvis trumöverhäng, piano, pukor och GAP 73:an för sång, elgitarr, bas, virvel, baskagge. Båda två går dock att använda till det mesta.
  4. PRE 73'an har både XLR och TRS ut så det funkar även fint med TRS-TRS. Båda utgångarna är balanserade.
  5. För färgat ljud, helt klart Golden Age Pre 73. För ofärgat, neutralt ljud den svenska 2-kanaliga preampen Line Audio 2MP. Båda låter betydligt dyrare än vad dom är.
  6. Verkar ha fallit bort lite av texten när du klippte och klistrade. På slutet ska det stå "Modul for Mynx", med andra ord behöver du åtminstone ett Mynx-rack. 3368 kr får du ge för ett sånt hos Thomann: http://www.thomann.de/se/ssl_mynx.htm
  7. Tack för svar! Det blir nog en sån lösning. Ett annat alternativ som jag funderat över är att sätta någon form av tving mellan preamparna som trycker ut dem mot kanterna av rackhyllan med gummivadderingar mellan preamp-vägg och preamp-tving. Har dock inte lyckats hitta nån sån form av tving som skulle passa.
  8. Tack för svaret! Det är ingen dum idé, jag har redan både en extra dator samt ett extra ljudkort. Det är väl medhörningen som blir lite trixigare bara. Jag ska undersöka möjligheterna att synka de båda datorerna trådlöst. Annars borde det mesta gå att lösa via fjärrstyning av den andra datorn. Ett annat alternativ på samma linje skulle möjligen vara om det går att ansluta det andra ljudkortet trådlöst på något sätt, via trådlös usb eller nåt åt det hållet. Antar att den lösningen inte skulle vara så stabil dock, trådlösa nät brukar ju vara lite si och så.
  9. Hej! Jag har en fundering angående lösningar för trådlös inspelning. Jag har min lilla studio i ett ombyggt fristående garage. Studion har ett stort liverum och ett mindre kontrollrum. Jag skulle dock gärna vilja kunna utnyttja rummen i mitt hus, som ligger några meter bredvid garaget, som förstärkarrum och för inspelning av piano och tramporgel. Jag vill alltså kunna lägga tex trummor i garaget och samtidigt spela in andra instrument till det i huset. Hur gör jag det utan att behöva lägga kabel mellan de båda byggnaderna? Medhörningsmässigt så är det ju inga större problem för där finns det ju ett antal trådlösa lösningar, det är när det kommer till överföringen av micksignaler som jag blir osäker. Drömmen skulle vara om det fanns någon produkt av typen trådlös stagebox men jag har inte kunnat hitta någon sådan. Och när jag tänker efter så skulle väl inte det funka särskilt bra med fantommatningen då om man kör kondingar. Jag kan tänka mig att ha mickpreampar även inne i huset men finns då någon produkt som med bra kvalitet kan få över signalen från dessa trådlöst till mitt kontrollrum? Tack på förhand för alla eventuella förslag!
  10. Hehe, ja det är på den nivån mina egna idéer stannar. Tejp, spännband och vinkeljärn 😑
  11. Jo, har övervägt det. Skulle ha köpt en sån från början men jag snålade och skaffade en 2MP för att höra hur den lät. Och sen blev det en till efter det.
  12. Hej! Jag har ett par Line Audio 2MP som jag vill rackmontera. Jag tittade lite närmare på dem igår och kunde inte hitta några bra skruvhål i höljet dessutom har dom en något underlig bredd som verkar ligga någonstanns mellan 1/2-rack och 1/3-rack. Är det någon här på forumet som lyckats rackmontera 2MP'n? Att stoppa dem på en rackhylla funkar sådär då dom väger ganska lite, vilket gör att dom lätt glider runt. Tacksam för alla tips!
  13. Varför inte en Joemeek Six-Q i såna fall? Enkanalig version av Twin-Q. Dock utan den snygga analoga VU-mätaren, istället LED-mätare. Rekommenderas varmt! Jämfört med One-Q så saknas dock även Enhancern och De-essern. En ny Six-Q kan du få tag på för under 4000 kr. Thomann är inte billigast i detta fallet så kolla prisjakt. Själv köpte jag min från Emusic. Sen finns även den ännu billigare Three-Q men där saknar du Iron-läget som jag inte skulle vilja vara utan. Iron-läget kan användas för att ge snygg "vintage-färgning" på till exempel sång.
×
×
  • Skapa ny...