Jump to content
Annons

herrmask

Medlem
  • Antal inlägg

    11
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om herrmask

  • Födelsedag 1989-02-17

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Jönköping
  • Intressen
    Förutom den givna musiken är jag även väldigt intresserad av i princip all annan kultur, företrädelsevis film och litteratur men inte minst tecknade serier. Håller även på med en del rollspelande på fritiden, och är aktiv medlem i Ungdomens Nykterhetsförbund. Sist men inte minst tränar jag även kickboxning. En fullfjättrad nörd helt enkelt:D!

Min musik online

Socialt

  • Skype
    herr_mask@hotmail.com
  1. Hej! Väldigt få ljudkort med överkomliga priser för oss amatörer klarar 11 ingångar samtidigt som du vill, du kommer åtminstone att behöva betala femsiffrigt för det. Det du får göra är att köra inspelningen genom en mixer som du i sin tur kopplar till ljudkortet, om det går att dela upp en sådan inspelning på 11 kanaler är jag en smula osäker på (det beror nog på såväl mixern som ljudkortet).
  2. Stort tack för hjälpen till alla:)
  3. herrmask

    Få bort puffar

    Har precis spelat in ett gäng vokalspår till mitt projektarbete, som kommer att bli en 4-spårs CD-R med politisk hiphop. Problemet är att jag inte hade tillgång till puffskydd till micken då inspelningen skedde. Hur kan jag i efterhand minimera puffeffekterna som uppkommit vid många P- och B-ljud? Tacksam för hjälp...
  4. Där rök nog en del av sign. nattvaktarens "praxis" 😊 Nej smartarsle, det gjorde den inte. Tror du Stevie Wonder hade svarat likadant? förmodligen om basgången varit F-F-F-F-G-G-A-A-D-D-D-D-D-D-D-D 🙂 Jag vet inte hur många som hört låten, men den är som sagt inte bara raka åttondelar. Det är betydligt fler noter som är med än som jag skrev ut, det var mest som en vägledning för användaren som frågade vilken av the embassys låtar det var. Hade det bara varit de raka åttondelar jag srev ut hade det väl inte varit nåt snack om saken, men då hade det ju inte heller varit någon poäng med att kopiera den. Faktum är att basgången är väldigt karaktäristisk, något man känner igen omedelbart om man lyssnat på låten några gånger. Och det antar jag att folk som kommer höra min låt kommar att göra också.
  5. Hehe det råkar inte vara deras enda hit det gäller, den där dom själva snott basgången / hooken från Nirvana? 😱 Det är Some Indulgence, som mig veterligen var deras största hit hittils. Lite osäker på vilken tonart de spelar i, men grunden när jag kör den är F-F-F-F-G-G-A-A-D-D-D-D-D-D-D-D. Det där var alltså en förenklad version, i själva verket så "studsar" den desto mer. Svårt att nynna i foruminlägg...
  6. Dagens filosofiska dilemma: Hur många gånger kan samma skämt vara roligt egentligen?
  7. Återigen tack till alla som velat hjälpa till. Kul att mer erfarna personer ställer upp med juridisk rådgivning på sin fritid. Det slutade hursomhelst med att jag mailade the Embassy, frågade om lov och fick det. Så tydligen kan artister vara rätt schyssta i såna här situationer. Så nu kommer låten med text och allting upp någon gång framåt våren.
  8. Det känns som att kontentan är att jag nog gör smartast i att fråga om lov. Som Claes skriver så är det ju just som hyllning till låten det är tänkt, det är en grymt skön basgång i mina öron. Men det känns ovärt att riskera bråk, och det låter ju som att det nog är olagligt att spela samma melodi. Alternativt får jag väl vinna på triss och ta smällen när de stämmer mig 😄
  9. Tack alla som svarat. Poängen är lite att jag vill spela på igenkänningsfaktorn, det är meningen att man ska fatta att det är deras basgång. Att bara ändra lite förstör hela grejen. Men som jag förstått det så är det alltså rent juridiskt olagligt att genomföra det här utan deras medgivande? Hur stor är chansen att de över huvud taget bryr sig om att svara om jag mailar?
  10. Var lite osäker på var jag skulle posta det här, menmen. Har gjort en låt där jag använder samma basgång som "Some Indulgence" av the Embassy. Har hittils inte lagt upp den någonstans, eftersom jag var osäker på hur det funkar med rättigheter. Det är fyra takter basgång det rör sig om. Jag använder inte en sampling utan min syntbas spelar helt enkelt samma melodi. Låten påminner inte om "Some Indulgence" i övrigt. Behöver jag be om lov för att få använda låten eller kan man låna så här pass lite utan att riskera något tråkigt?😕 Tack på förhand!
  11. Det är ju bra att de verkar satsat mycket krut på sequensern, som jag lite upplevt som Reasons svaghet tidigare. Thor kommer ju tvivellöst vara fet men Malström och Subtractor är ju redan så kompetenta synthar att det nästan känns lite onödigt fläskigt 🙂 Sen tror jag att något som kommer att vara till väldigt stor glädje för åtminstone mig är ReGroove, som verkar som en jäkligt smart funktion. Har alltid tyckt att det är bökigt och tidskrävande att få till de där riktigt svängiga trummorna då jag huvudsakligen använt mig av ReDrum och NNXT för trumljuden. ReGroove tror jag är en tidsparare av stora mått.
  12. herrmask

    Ny på forumet

    Hej! Jag heter Viktor Mauritz, är 18 år gammal och går tredje året på samhällsvetenskapliga programmet i Jönköping. Har älskat musik i hela mitt liv, är klassiskt skolad gitarrist i grunden men övergav gitarren till förmån för midikeyboarden, pennan och blocket för ca 18 månader sedan, när jag bestämde mig för att göra that hiphop thang. Tyvärr har detta hittils mest resulterat i Reasonprojekt som "saknar något", och halvfärdiga texter. Ska väl se om jag lyckas ta mig i kragen i framtiden. Programmen jag använder i mitt musikskapande är nästan uteslutande Reason 3 och Sonar 6. Kan väl vara värt att nämna att jag lyssnar på avsevärt mycket mer än hiphop. Är man intresserad av att veta mer om detta kan man kolla http://www.last.fm/user/herr_mask/ Har även en Myspace där jag laddat upp en ynka låt, som inte på något sätt är representativt för vad det är jag håller på med utan tvärtom sticker ut rätt mycket. http://www.myspace.com/cogitohiphop för den som är intresserad. Ser fram emot att delta i diskussionerna här på forumet, har tittat in nån gång då och då när jag behövt ha reda på ett eller annat...
×
×
  • Skapa ny...