Jump to content
Annons

Falconshield

Medlem
  • Antal inlägg

    51
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Falconshield

  1. Vet inte riktigt vad du menar med att "precisera" trummorna. Angående trummorna känns de lite mekaniska och sterila i en övrigt ganska levande produktion. Kicken har i min mening lite mycket klick och kan få lite mer saturation. Du har ju lämnat gott om platsen för sång i mitten, så den kommer nog sitta bra till slut!
  2. Jättefin mix. Fantastisk vokalist! Väldigt levande och dynamiskt arrangemang. Hade nog duckat lite low mids här och där, typ på ackeguran till vänster, men den är ju släppt och klar. Låter jättebra! Smooth 🤌
  3. Bra tips i tråden här. Jag har ett ytterligare: lyssna på väldigt låg volym. Jag tycker det är lättare att höra kompression när du knappt hör vad det är du komprimerar. För om du verkligen vill lära dig kompression så behöver du lära dig höra det, och det tar tid. Finns inga snabba fixar är jag rädd.
  4. Jag gissar att man kan göra lite som man vill här eftersom de kommer att normalisera lyssningen oavsett. Men rätta mig om jag har fel... Och, jag undrar om någon på Studio skulle kunna bemöda sig med att skicka en kort bekräftelse till dem som skickat bidrag? Så man vet att allt kommit fram och är i sin ordning 🙏
  5. Skön låt, mixen hänger ihop och inget som sticker ut negativt i min mening. Får lite stones-vibbar!
  6. Älskar inte introt. För mycket low-mids i min mening. Vill du ha mer Meshuggah-känsla så hade du kunnat spåra ur med reverb och delays där, för att sen plötsligt strypa det när du kommer in det tunga partiet. Gitarrtonen är brutal. Påminner lite om Meshuggah som sagt, särskilt när du spelar lite längre ner i på halsen... hur ser din signalkedja ut, typ?
  7. Aah det är röstning ja. Då är det nog bäst att inte utsätta andra för ens mix i förtid 😅
  8. Boom! Då var mitt bidrag inskickat. Fråga: Vill ni hålla bidragen lite "hemliga" tills bedömningen är klar eller kan man lägga upp bidrag här, exempelvis?
  9. Kul experiment. Stems låter utomordentligt bra! Kommer nog försöka knåda ihop en mix på denna. Angående reglerna...om jag gör samplingar av något instrument(lr röst), och sen använder den för att göra en synth...är det tillåtet? 😅
  10. Tveksamt, systemstatusen ser perfekt ut i Bios, den går svalt(34 grader) idle o jag har absolut inga problem med att belasta CPUn med spel etc. Datorn går alltid tyst och fint. Dock så har jag upptäckt en intressant liten funktion, nämligen "MMCSS to ASIO". Detta var en funktion man kan slå på från Fireface USB-settings(lite krypitskt placerat under "About"-fliken). Detta har tydligen något att göra med att skydda audio threads från dropouts vid hög CPU-load(från annat håll) och något som förändrades sedan Cubase 6.xxx. Efter att ha aktiverat detta så har jag kunnat göra långa inspelningar utan dropouts. Dock får jag fortfarande dropouts om jag exempelvis har Chrome öppet. Slutsats - det är bättre nu men inte helt 100% o jag har ärligt talat inte tid att gräva mer i detta! Tack så väldigt mycket till er alla som hjälpt till med tips och råd!
  11. Jaha...nu när jag kom till jobbet så får jag absolut ingen kontakt alls med Babyfacet. Jag provar olika USB-portar, jag startar om, installerar om drivrutinerna...när jag pluggar in interfacet får jag bara upp "okänd enhet" och drivrutiner verkar inte hjälpa. Jag kan inte ens starta Totalmix-klienten...vad fan är det som händer? 🤪 Edit: Jag koppldae ur hela interfacet o testade på en annan dator för att utesluta kortet. Där fungerade det till synes ok(jag gjorde inga inspelningar, men datorn fick iaf kontakt med interfacet). Sen tog jag tillbaka det till min studioburk där jag återigen fick kontakt med interfacet(???) Problemen kvarstår och jag står lika rådvill som tidigare 🙁 @MX3 - Jag kollade genom videon och körde LatencyMon(igen). Nu spelade visserligen inte ljudet genom Babyfacet, men jag fick följande meddelande: Reported CPU speed: 3392 MHz Measured CPU speed: 1 MHz (approx.) Note: reported execution times may be calculated based on a fixed reported CPU speed. Disable variable speed settings like Intel Speed Step and AMD Cool N Quiet in the BIOS setup for more accurate results. WARNING: the CPU speed that was measured is only a fraction of the CPU speed reported. Your CPUs may be throttled back due to variable speed settings and thermal issues. It is suggested that you run a utility which reports your actual CPU frequency and temperature. Så det är ju onekligen något som är knasigt där. Jag har dock ingen aning om vad, för jag har kollat genom BIOS ett par vändor o kan inte se att där ligger nån frekvensdämpare, inte heller i Windows så vitt jag vet. Edit: Jag fick igång Babyfacet igen(ingen aning om varför det plötsligt funkade) och körde en till vända med LatencyMon. När jag analyserar med LatencyMon går det nästan inte att ens köra playback i Cubase...jag får CPU-spikar hela tiden. När jag stänger av analysen funkar det bättre. @Bullerbyn - Moderbordet är ett Gigabyte Z87X-D3H och en Intel i5 3,4Ghz(quadcore) CPU.
  12. En vettig synpunkt. Mina drivrutiner är dock uppdaterade även på den fronten. Dessutom...när jag använder mitt Babyface-kort så får jag inte dropouts när jag multitaskar(utan istället till synes slumpmässigt)...bara när jag använde UR22-kortet...såååå... jag har ännu inte hittat något tydligt mönster som pekar mot orsaken till detta.
  13. RME Babyface. Nu gjorde jag faktiskt så att jag gick till musikaffären och lånade ett Steinberg UR22 mk2 för att se om problemet går att utesluta med annat kort. Resultatet blev följande: I ett helt nytt projekt med bara en audio-fil som spelar in, där jag inte ägnar mig åt något annat på datorn, så gjorde jag en 30+ minuters inspelning utan någon Audio Dropout. Dock får jag dropouts och avbrott i inspelningen om jag försöker mig på att starta exempelvis Chrome. Nu är det ju så att man kanske sällan multitaskar medans man spelar in, men jag har inte fått den här typen av dropouts tidigare för sånt, o det borde väl eg inte hända. Så slutsats: Bättre men inte helt 100% Ps: Inte helt övertygad av UR22'an som både ger mig interference i monitorerna och beter sig allmänt underligt/sämre latency.
  14. Det skulle det potentiellt kunna vara men hur ska jag kunna lösa det? Jag har en stationär dator och det enda som sitter i USB är Ljudkortet, 2 donglar(Native Instruments & Steinberg) samt mus + keyboard...jag provade att flytta runt USB-portarna lite som du föreslog tidigare men det hjälpte inte heller. Det lutar väl just nu åt att gå till närmaste musikaffär o låna ett ljudkort för att se om det löser situationen.
  15. Det gjorde jag och det lät väldigt skräpigt(i playback) med den buffer sizen jag normalt har(256) Uppstod samma problem med avbrott i inspelningen. Jag är dock lite osäker på vilken slutsats man kan dra av det...?
  16. Ja du skrev det innan också och du kan mycket väl ha rätt i det, men skulle du kunna utveckla lite hur du kommer till den slutsatsen, så kanske jag lär mig nåt på kuppen 🙂
  17. Problemet kvarstår även fast det verkar något reducerat. Inspelningar avbryts slumpmässigt efter ojämnt intervall. Står rådlös. Numera ger dock Cubase mig varningsmeddelandet - "Audio dropout"... i övrigt samma 🙁
  18. Jag gjorde faktiskt så idag att jag uppgraderade till Cubase 9(för att lösa ett annat problem med Play-pluginen på Cubase 7) och då verkade den här typen av audio dropout hände betydligt mer sällan. Dock hände det ett par gånger, efter 6 respektive 7 minuter. Tredje inspelningen avbröt jag efter 12 minuter utan stopp. Jag kikade på den länken du skickade @Jayway och drog ner LatencyMon, ett program för att testa hur anpassat systemet är för att spela ljud. Jag ska köra lite fler tester och se om jag kan förbättra situationen ytterligare. Tack för hjälpen hittills!
  19. Jag är inte säker på hur jag går till väga för att köra Cubase i 32-bit. Men det här fenomenet inträffar även när jag inte har laddat en enda plugg - bara skapar en audiokanal, trycker rec...och så händer det bara. Kan det ändå vara pga nån 32-bit plugg som spökar då?
  20. CPUn är en Intel Quadcore i5 3.4 Ghz som har några år på nacken men funkar bra. 16 gb RAM. Det finns inget som suger överdrivet mkt resurser i bakgrunden. Cubase tar i särklass mest prestanda, o även om jag försöker sätta mer tryck på CPU och minne(genom att multitaska eller göra andra saker) så verkar det inte vara det som triggar avbrottet i inspelningen.. Har ej testat andra USB-portar, det skulle jag kunna göra.
  21. Tack för svaret. Jag uppdaterade drivarna igår och det gjorde dessvärre ingen skillnad :/ Jag använder ett RME Babyface -kort, och problemen började som sagt vid sequencer-bytet, så det pekar mer mot mjukvara/alternativt kompabilitetsproblem med hårdvara.
  22. Hej! Sen jag uppgraderade från 6.5 till 7(ja jag vet att jag ligger efter men 6.5 fungerade så felfritt för mig så länge att jag inte vågade byta. Sen stötte jag på lite problem och då tog jag steget till 7 vilket jag hade en grace-period kvar på) - så har jag med ojämna mellanrum haft problemet att inspelningar avbryts av okänd anledning. Om jag har kanaler som spelar playback samtidigt märker man att det blir ett litet "hack" i uppspelningen och spelar jag då in på en audiokanal så avbryts eller snarare tystnar inspelningen från den punkten. Jag bifogade ett screenshot för att illustrera hur det ser ut(efter takt 23 blir det tyst även fast inspelningen fortsätter). Jag har en sample size på 256 och jag försökte höja den till 512 men detta händer ändå. Det märkligaste är nästan att det verkar ske så slumpmässigt. Avbrottet kan ske några sekunder in i inspelningen, eller efter flera minuter. Jag kan multitaska, surfa, göra saker som får CPU-loaden att peaka, UTAN att inspelningen avbryts, så vad som orsakar detta avbrott är helt oklart för mig. Jag märker samma "hack" under midi-inspelning men det avbryter inte. Någon som har någon aning om vad detta kan bero på? Edit: Jag har nu uppgraderat till Cubase 9 utan någon vidare förbättring kring just detta problem. mvh /Josef Falkensköld
  23. Hej alla Studio-människor. Jag heter Josef Falkensköld, ansvarig för Youtube-kanalen Falconshield. Vi har varit hyffsat framgångsrika med vår spelmusik, men jag har senaste tiden haft en växande känsla av...meningslöshet. Jag har två små barn, och när jag öppnar ögonen för hur vårt samhälle, vår värld ser ut, blir jag skrämd. 1% av världens befolkning äger mer tillgångar än resten av jordens 99% människor, och använder dessa tillgångar till att utarma planeten som vi bor på. Jag känner en uppriktig rädsla över att vår arts överlevnad står på spel. Detta är inte min eller någon annans åsikt. Att vi ligger illa till om vi inte ändrar våra system på en global nivå är fakta som har solid uppbackning av vetenskap. Så, med detta i åtanke känns det som att jag inte riktigt kan spendera all min tid med att skriva musik om spel. Så vad kan jag göra? Eftersom musik tyvärr är det enda jag är någorlunda bra på, så leder det mig till slutsatsen att jag åtminstone kan sprida lite medvetenhet. Så vi från Falconshield - Jag, Martin(vår gitarrist) och Lars(vår videoredigerare) vill nu göra något annat. Vi söker alltså en frontperson och sångare som är bekväm med sociala medier, har möjligheter att spela in hemifrån, som vill ansluta sig till oss för att göra skillnad! Vi söker någon som delar vår syn på jämlikhet, rättvisa och mänsklighetens hållbara framtid. Detta är förstås en knivig fråga, hur vet du vad vi värderar och hur vi vad du värderar? För att lösa detta löser vi gärna det på följande sätt: Låter det här intressant? Skriv ett PM till mig och berätta lite kortfattat om dig själv + referenser. Känns det som att vi kan klicka så kan vi ha ett skype-möte och samtala lite om dom här frågorna, och så tar vi det därifrån 🙂 Tack för min tid och hoppas detta brännande ämne lockar några duktiga sångare 🙂 Med Vänliga Hälsningar
×
×
  • Skapa ny...