Jump to content
Annons

Chainsawkitten

Medlem
  • Antal inlägg

    4
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  1. Själv kan jag rysa till när jag hör inkorrekt grammatik etc. i musik eller skrift. Lyckligtvis(?) är mina engelskakunskaper inte för stora så det händer inte för ofta.
  2. Chainsawkitten

    Mjau

    Hej! Jag tänkte att det kanske vore en idé att presentera sig innan man börjar fråga en massa och vara en allmän plåga (too late...). ;P Jag är en 17 år gammal grabb som intresserar sig för olika former av konst: spel, grafik och musik. Har tidigare mest varit inriktad på spel och grafik men har på senare tid glidit ifrån det grafiska för att hamna mer åt musik-hållet (finner även inspelning att ljudeffekter är något som jag kanske kommer att syssla mer med i framtiden). Jag spelar i ett litet band som jag och mina kompisar har, vilket kallas Pseudorandom. Den som hört våra tidigare värk (ä:et ska vara där) förstår vad det syftar på. Den var en hyllning till majsmusiken och mest för skojs skull. Vi har dock nu blivit mer seriösa och intresset har växt rejält. Musiken jag lyssnar på är mestadels hardcore, goth och olika varianter av metal, men är inte så låst till genrer (särskilt inte när det gäller att själv spela in). När det gäller forum så brukar jag antingen stanna i en vecka, en månad eller i flera år, så vi får se hur det blir i det här fallet.
  3. Skulle man kunna fixa en snabbare host? Den här går ju i 30kB/s. =( Mitt trådlösa nätverk överlever inte den tid det tar. Edit: Lyckades faktiskt få ned det. Ska ta mig en ordentlig genomlyssning. =)
  4. Tack för tipset! Laddar ned... Edit: Jag har laddat ned men har stött på ett mycket märkligt problem med mitt ljudkort (Yamaha Auidogram 6). Alla singal-lampor och peak-lampor lyser trots att jag inte spelar något, även på kanaler som inte är inkopplade. I Cubase AI4 får jag ingen input... bara från keyboardet. Jag har letat i den (rätt korta) medföljande manualen men inte hittat någon information om problemet. Har försökt mig på Google men antingen är problemet ovanligt eller så är jag usel på att googla. Fixade det till slut. Dock har jag ingen aning om vad det var jag gjorde för att fixa det. o.O Edit2: Efter en del letande fastnade jag på TubeBaby, en gratisplugg med helt hyfsat ljud. Skulle kunna bli lite bättre men jag tror snarare att det hänger på min totala oförståelse för vad de olika inställningarna innebär än på själva pluggen. Övning ger färdighet, så nu får jag väl sitta hemma under sportlovet och tweaka inställningar, greja och experimentera.
  5. Hej! Jag är ny här och har inte så bra koll på ljudutrustning så jag hoppas att ni kan stå ut med mig. Jag har länge känt ett intresse för musik och har tidigare spelat in med videokamera. Nu har jag äntligen tagit tag i det hela och skaffat mig lite mer ordentlig ljudutrustning. Jag spelar nu in med hjälp av ett Yamaha Audiogram 6-ljudkort. Micken som jag använder för ljudeffekter och röst är en TSM MT87S Mk II. Det jag vill göra (och har problem med) är att spela in min elgitarr med gain. Utan gain är allt finfint och då kopplar jag gitarren direkt till ljudkortet. För gainet kopplar jag först till förstärkaren och sedan till ljudkortet, eftersom ljudkortet inte har ngn särskilt vacker gain själv (och att lägga på i efterhand låter hemskt). Elgitarren är en billig Eastone-modell med Kustom 10-wattsförstärkare (KGA10). Har hört att den inte ska vara särskilt bra men när jag spelar lite själv och när jag spelade in med videokamera så har det ändå låtit helt ok. Det är när jag ska spela in på dator som problemet kommer. Ljudet på datorn blir helt annorlunda det som kommer ut från förstärkaren. Det blir otroligt brusigt och verkligen inte trevligt på något sätt. Jag har försökt mixtra en massa med förstärkaren och ljudkortets inställningar med det blir inte särskilt mycket bättre. Jag använder Cubase AI 4 på Windows XP. Om någon vill ha en ljudfil med exempel på hur det låter så fråga bara! Är det någon som har några tips på hur jag kan göra? Jag är fattig gymnasieelev så jag har inte råd att inhandla någon dyr utrustning. Jag uppskattar all hjälp jag får! Ursäkta om jag postar på fel ställe eller om liknande fråga redan ställts (länka isf gärna till den tråden).
×
×
  • Skapa ny...