Jump to content
Annons

Jannes

Medlem
  • Antal inlägg

    11
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Sthlm
  1. Tänkte testa två olika till el resp ak. Elixir och D'Ad EXP till akustiska. Något tips förutom elixir till el (hittade bara EXP till ak)?
  2. Hej, tänkte skicka en beställning till stringandbeyond och vill prova mer hållbara strängar denna gång typ D'addario Exp, nanoweb etc. Några rekommendationer? /Janne
  3. Jag ska trycka upp en cd med meditationsmusik och har nu färdigställt alla spår i Pro Tools. Cd-tryckeriet vill ha en bränd version av den slutgiltiga cd-skivan. Jag har aldrig gjort det tidigare så vad behöver jag göra annat än att bränna en audio-cd med wav-filerna i önskad ordning? T ex pauser mellan låtar - lägger man det som tystnad sist på respektive spår och vad är standard? cd-spår-text nämns här och där - är det något att lägga möda på? Sen finns säkert en del som jag inte ens vet att jag borde tänka på. Tack för assistansen!
  4. Vi ska spela in skiva med mantrasånger som så många som möjligt ska kunna sjunga med i. Men vet inte vilken tonart som passar att sjunga i för folk i allmänhet. Vi började i Am och då spänner vers från g till g' (en oktav högre) och en återkommande bridge ligger lite högre från c till a#. Jag tycker det lägre g är svårt att få tryck i men det högre partierna är ok. Transponerar jag upp den till Hm verkar de högre tonerna i bridge ganska höga för kvinnliga stämmor. Några idéer vad som skulle passa bäst?
  5. Såg några kanonklipp om låtskrivande på youtube med Paul Simon: m fl Han pratar om att hur låtordningen är ett utstuderat flöde av skiften mellan tonarter och tempo. Han nämner inget specifikt, vet någon något om vad man bör tänka på eller om det finns några tumregler?
  6. På mitt ljudkort (waveterminal 192m) kan man välja mellan 2 mickar med mickpreamp/fantommatning eller 4 line-in. Nu behöver jag spela in flera mickar samtidigt och undrar om hur jag löser detta? Vad jag funderat på är: - köra på line och skaffa 4 mickpreamps (möjligen räcker 3 då jag kan köra med bra nivå ut från min POD XT) - vad finns för vettiga lösningar där, gärna liten smidig lösning - specifika modeller? Hur mycket skiljer sig preamps åt - idag har jag kört genom ljudkortets vilket gissar ja inte har så hög kvalitet? - Annars skaffa ett till ljudkort, kanske externt, med 2 preampade ingångar till. Fungerar det med inspelnginsprogrammen med två ljudkortsinkällor (jag kör Reaper men det verkar fungera som de flesta andra program). - Eller finns 4 kanalsljudkort till ok peng? Eller finns någon bättre lösning? Tackar!
  7. Suveränt, då blir det session i helgen. Tackar.
  8. Tack, ska testa! X/Y vad menas med det? /Janne
  9. Sitter och spelar in musik för yoga och meditation med sångstämmor, gitarr, tablas/djembe och den indiska sittorgeln harmonium. Jag har dålig koll på mixning och sitter och testar olika effekter men inser att det blir mest chansningar då jag bara tar en effekt i taget och har inte erfarenhet att bedöma hur detta passar med de effekter som jag senare kommer att lägga på andra tracks och masterspåret. Från tidigare inlägg förstår jag att det inte finns någon kokboksformel för effekter men om det skulle finnas en (som Enhager brukar säga) hur skulle den se ut då? Jag tänker mig att lägga en eller ett par lämpliga effekter per spår med standardpreset och då få lite mer av en helhetsbild att utgå ifrån. Mina spår är idag: - akustisk gitarr (piazzo-mickad 12a) - harmonium - djembe alt tablas - lead sång - harmoniserande sångstämmor I vilken ordning bör jag sen experimentera dvs vad görs med fördel först, panorering, ngn speciell effekt, effekt på master eller individuella tracks? Kör Reaper - som hittills känts prisvärd. Tackar! 😄
  10. Jannes

    Micka upp tablas

    Vill micka upp mina två tablas några förslag på hur? De spänner ju över väldigt många frekvenser finns förslag på vilka effekter som är lämpliga? Sista var antagligen fel avdelning men ändå. Tackar!
  11. www.stringsandbeyond.com Har jag också beställt ifrån och det var ok. Senast hade de någon form av "reducerad frakt"-kampanj till Europa så håll lite utkik. Är det ett mindre paket/brev kan det slinka igenom utan de statliga tilläggen - men man vet ju aldrig och det gör de svåra att jämföra.
×
×
  • Skapa ny...