Jump to content

Vender

Medlem
 • Content Count

  103
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About Vender

 • Rank
  Med i gänget
 1. Tja Jag kör virus ti med cubase utan problem. Virusen tillåter dig att använta 3 st kanaler samtidigt utan att behöva spela in din mindi till audio. antar att det är realtidmixningen som du är intresserad av. Dock måste du aktivera d andra kanalerna för att få fler än en. Detta göra du i vst instrument listan vid den lilla pilen, vid virusen. prova att installera om allt, det ska fungera utan problem!
 2. Har undersökt saken närmare och kommit fram till att d e min Virus TI som gått upp ett tonläge. Allt i sequensern spelas upp som det ska, men när jag spelar på virusen så spelar den falskt. Dock bara när man spelar live, inte när man lägger midi. Kanske får prova o formatera mjukvara i den?
 3. Ett märkligt problem har uppstått! När jag öppnar mitt cubaseprojekt är allt i sin ordning. Todde jag tills jag insåg att hela projekter har gått ner ett tonläge i smyg !?!?! När jag öppnar midiföstret med tonerna ligger de rätt, men när jag spelar upp allt så spelas allt ett tonläge för lågt! dvs om jag spelar i samma tonläge som i midifönstret på min synt så låter det falskt. Allt har osynligt smygsänkts ett steg. Jag misstänker att d e ett bugg med sampleraten... men jag har försökt att ändra på inställningar och det vägrar rätta till sig? Teoretiskt sätt skulle jag bara kunna höja
 4. intressanta svar. men menar ni verkligen att utbildningen inte fungerar som merit när man letar jobb? iof har man kontackter så behöver man väl inte så mcyket, men om man söker jobb den vanliga vägen, måste det väl ändå vara en fördel på något sätt att ha gått en ljudteknikerutbildning? ja vet inte riktigt, men just nu känns det som att jobba med att dricka kaffe o pilla på lite reglar i en studio är en dröm som typ 0.00001% av de utbildade får uppleva? feedback plz
 5. // sammanslaget med tråd i existerande ämne /admin undrar om det finns någon eller några här som har gått SAEs Audio Engineering Program i Solna. I sånna fall, hur va det? är det värt att betala 77 000 för det? vad jobbar ni med idag? skulle ni rekomendera det? Om det är någon som har gått andra utbildningar får ni gärna också berätta lite.
 6. hej hej, jag behöver något vst instrument som man kan ladda med waw filer o sedan ändra tonhöjd på dem. inga dyra grejer, billigast simplaste möjliga, bara det inte låter dåligt. skulle bli glad om ni kunde ge några förslag.
 7. Vender

  delfinljud

  haha nice, villka trix det finns 🙁
 8. Vender

  delfinljud

  hej, undrar om någon vet vad "delfin ljuds effekten", som bland annat kan höras i agnes right here right now 00:27 heter. hoppas ni förstår villken effekt jag menar. låter som något stråk instrument.
 9. tack så mycket ronny.Q, du är den första som lyckats förklara så man förstår, värsta dunket juh 🤪😎 var mest ute efter att förstå hur den här funktionen fungerar, kan vara en skön effekt i olika musik stilar
 10. hej, undrar om någon kan förklara hur man ska placera pluggarna för att uppnå pump effekten av att bastrumman triggar basen (sidechain), tex som i "call on me" använder cubase och waves c1- sc
 11. LÅTNAMN: Do you wanna be my fjortisboy ARTIST/GRUPP: Burken ft. Erikane GENRE: Dance LÅTLÄNGD: 3:21 KOMPOSITÖR: Burken PRODUCENT: Burken INSPELNINGSÅR: 2005 FORMAT: Mp3 STORLEK: 4.61 MB LÅTLÄNK: låten Ja va säger man, ta det med humor 😆 Ni får gärna ge synpunkter på produtionen o ge mig tips om vad som är bra/dålig, vad som kunde göras bättre osv.
 12. tack för alla intressanta svar, roligt med bilder 🙂
 13. tack, vet du vart man kan få tag i en sådan effekt?
 14. ljudeffekten som är användbar precis när refrängen går igång, ofta i hip hop låtar, den fungerar som en crash, men låter som glitter. Vad heter den och är det någon som vet vart man kan få tag på den gratis?
×
×
 • Create New...