Jump to content
Annons

Emsangel

Medlem
  • Antal inlägg

    10
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Ja nu fixa det sig allt, det hjälpte det du sa kirisotu, det är ett väldigt bökigt ljudkort faktiskt. Tack så mycket för hjälpen!
  2. pluggar in gitarren till tele och mikrofon till xlr uttag ja, har redan testat det du nämner men kan ändå inte få det att funka, måste vara nån inställning eller nåt jag missat. Har försökt med massa grejer.
  3. Hejsan. Har kollat igenom forumet men inte hittat svar på mitt lilla problem. Har börjat spela in lite men vill spela in gitarr på en kanal och sång på en annan samtidigt. Men kan verkligen inte få det att funka. Jag har Cubase LE4 och ett externt ljudkort, Lexicon Omgea. har försökt följa manualen men funkar ändå inte, så om nån skulle kunna förklara rätt utförligt för mig hur man ska göra vore det väldigt snällt! Vill alltså spela in min gitarr som jag pluggat in i ljudkortet och sång samtidigt på varsin kanal. Tack på förhand!
  4. Det finns en (eller flera) bra trådar om just det ämnet, https://www.studio.se/index.php?showtopic=27481 https://www.studio.se/index.php?showtopic=1527 😛 Om det är något som saknas eller som du mer undrar är det ju bara att liva upp trådarna igen 🙂 MVH ahh schysst, dom ska jag allt läsa igenom!
  5. tjenare allihopa! Är helt ny i den här världen, köpte grejjer för några veckor sen men planerar allt mer och mer inköp. Det är jag, brorsan och en kompis som håller på och tycker det är det roligaste som finns:). Jag har spelat gitarr några år, haft lite uppehåll här och där men nu spelar jag på allvar:). Finns inget bättre än att skriva en låt som man blir nöjd med och bara sitta, ta det lugnt och spela gitarr och sjunga. Ska snart flytta och vid huset finns det ett litet uthus som skulle bli perfekt för en studio så därför håller jag på och planerar inför detta. kommer nog komma en hel del frågor om det och här verkar det ju som det kryllar av jävligt kunniga människor om området. Annars så är jag 19 år och jobbar i industri, planerar på att söka nån ljudtekniker utbildning eller nåt liknade. Kom gärna med förslag på bra utbildningar! =) och mitt namn är Emil förresten och kommer från Trollhättan och har bott där hela livet. Andra intressen är tatueringar och skateboard men musik har jag varit intresserad av hela livet så man kan väl säga att man lever för musiken lite 🙂 om man ska vara lite klichig. Det var allt för mig, har ni några frågor så tveka inte 🙂. /Emil
  6. tjenare. Har också samma problem och min dator är inte den bästa så det är nog så att den är överbelastad, men hur höjer man den där latencyn?
  7. Eller kanske finns nån annan bra gitarr plug in som ger sköna ljud?
  8. tjenare. Ännu en fråga från mig innan jag kan komma igång med låtskapandet! Angående guitarrig 2 och Cubase LE4, är det några speciella inställningar man ska göra? för kan inte få det att funka, jag har uppe cubase och ska spela in gitarr, då tar jag upp guitar rig 2 för att spela in igenom den, för det är så man ska göra? men cubase får bara upp ett felmeddelnade så går det inte att spela in sen. Eller så crashar nåt utav programmen när jag just ska spela in. Hoppas jag gett er med tillräcklig information, fråga mer annars, är total nybörjare på sånt här så uppskattar all slags hjälp.
  9. ok, tack för hjälpen, har löst sig nu!
  10. Emsangel

    Cubase LE4+plugins

    hejsan. Jag köpte nyss externt ljudkort, lexicon omega och mick o lite annat till. Till ljudkortet fick man med Cubase LE4 och jag undrar om det går att ladda ezdrummer och andra VST instrument o plugins och så i det programmet, eller är det bara ett begränsat program dom skickar med? För när jag ska ta upp ezdrummer så är inte ens VST instruments med i listan på devices. Nåt man kan fixa eller får man helt enkelt uppgradera sig? Tack på förhand! /Emil
  11. okej, ska jag göra, tack så mycket!
  12. hejsan. Har ett litet problem med cubase, det är när jag ska lägga till en effekt på tex. Gitarren, så om jag tar delay på den och trycker in vad jag ska ha och så och trycker på peview för att höra hur det låter så kommer ett felmeddelande upp. I Felmeddelandet står det: A serious problem has occured: Please try to save your project under another name and then restart Cubasesx3.exe. If this problem persist please contact Steinberg Technical Support with a description of what you do to create this problem, and the created file C:\Program\Steinberg\Cubase SX3\Cubasesx3.LOG. Detta händer när jag använder alla plug ins, hände också när jag ställer in olika grejjer i programmet, som tex ljudkort. Har nyss börjat med att spela in och nyss köpt ljudkort och mick o sånt. Ljudkortet är Lexicon Omega om det är till nån hjälp. Om jag fortsätter o grejjar i programmet efter felmeddelandet så kommer det efter nån minut upp att, Cubase kan inte svara, skicka felrapport, skicka inte felrapport. Är tacksam för alla svar! /Emil
×
×
  • Skapa ny...