Jump to content
Annons

Emil16473

Medlem
  • Antal inlägg

    128
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

1 följare

Om Emil16473

  • Födelsedag 1990-10-01

Om mig

Socialt

  • Skype
    emilgronvall@hotmail.com

Senaste profilbesökare

6 147 profilvisningar
  1. Tja! Tusen tack för svar! Jag hade ingen aning om detta med säkring i gitarren! i]"If the fuse blows, the guitar’s electronics will continue to work, but the strings will no longer be grounded, and the guitar could be more susceptible to electrical hum, so a replacement should be installed."[/i] <--- det är ju klockrent vad mitt problem är! Dock kan jag ju inte undersöka hemma om det är säkringarna, så jag måste i vilket fall som helst fara över till Stockholm med gitarren. Tack för tipset! //Emil
  2. Tja, bor på Åland men var över till musikbörsen i Stockholm och köpte en helt ny Taylor 414CE (ca 22.000 kr kostade den) (http://www.freddansmusik.se/images/Taylor_414ce_guitar.jpg) På samma gång köpte jag även en liten fishman förstärkare byggd för just akustisk gitarr (http://www.imuso.co.uk/images/Legacy/Product//EG03895.jpg) Här på Åland spelar vi på en krog typ varje helg och problemet är att min Taylor surrar som attan i lokalen där vi är. Det kommer ett hemskt surr när alla lampor är på men om man släcker dem (typ 60 dimlampor i taket) så slutar det surra helt. Min polare som jag spelar med äger 2 st Taylor guror i samma klass som min. Fast när han pluggar i sin är det ett rent o klart ljud fastän lamporna varken är på eller av. Min Taylor verkar alltså vara mycket känslig och den verkar ha ett annat micksystem eftersom den har lägre output än vad polarens mickar har. Min gura verkar vara "ej krogvänlig", någon som varit med om samma grej? Jag sammanfattar mitt problem duktigt mycket nu, om någon är intresserad att diskutera och hjälpa mig skulle jag vara väldigt tacksam. Jag känner mig lite lurad, trodde Taylorn var värd sommarlönen.. OBS! Jag har garanti på börsen kvar, har endast haft den 3 månader och garantin gäller 1 år..
  3. Okej, någon som vet hur man ska koppla så att fx loopen ligger i serie efter ingångsteget?
  4. Då blir volympedalen mera som en "gain-pedal". Eller man kan säga såhär: styra mängden distortion. (vilket jag inte vill att min volympedal ska göra)
  5. Hej Sitter med en Mesa Boogie Dual rectifier (3 kanaliga versionen med Assignable Parallel FX Loop) Har en bunt med pedaler + volympedal. Nu är frågan var jag ska stoppa volympedalen. Jag vill ha det så att volympedalen endast ska sänka o höjja ljudnivån på hela paketet. Jag läste en annan tråd här på forumet o då sa en snubbe såhär: "Men om det är just volymen du vill reglera så sätt den så sent du kan. Använder du stärkarns dist så sätt den absolut i effektloopen" Japp, så exakt har jag kopplat, alltså såhär Gitarr -> wah -> Dist -> boost -> input Send -> chorus -> delay -> reverb -> volympedal -> return Nu är grejen den att volympedalen faktiskt gör som jag vill MEN den sänker och höjjer också alla effekter i loopen. Jag vill ha det så att effekterna ska kunna slås på när som helst och att volympedalen bara sänker och höjjer nivån, INTE "modulationseffekterna". Varför blir det fel?
  6. Ingen som har ett förslag?
  7. Emil16473

    Brusproblem

    Försöker få ett bra sound med min dual recti + några pedaler Min kedja: Gitarr > Wah > Overdrive > LBP Signal boost > Boss Volympedal (Hög Impedance) -> Förstärkar Input I förstärkar loopen kör jag: SEND > Chorus > Delay > Reverb > RETURN Gitarrer jag kör med är Ibanez RG + Ibanez JEM med passiva dimarzio mickar. Ändå är jag utsatt för ett jobbigt brus som hörs konstant Har jag kopplat fel eller kan jag utesluta det? Månne det är fel på förstärkaren?
  8. Jag har en 16 kanalers Yamaha mixer, på 6 av de 16 kanalerna finns det inbyggd kompressor. Jag skulle ju därför lätta kunna välja en av de kanalerna o bara ratta upp lite på kompressor potten, då har jag ju kompressor på utljudet färdigt utan att behöva använda en pedal för det, frågan är om kompressor ljudet även kommer i min monitor?
  9. Hej! Jag har följande pedaler: Boss Volympedal Marshall Delay Digitech Hardwire Reverb Digitech Hardwire Chorus DOD Overdrive/preamp Electro-harmonix LBP - 1 (boost) Weaping Daemon Wah - Wah MXR Dyna Comp - kompressor Jag spelar med en förstärkare som EJ har effektloop Specifikationer: - Volympedalen vill jag ha som komp - solo - delay, reverb, chorus, wah som vanligt - DOD overdrive som komdist +solodist med hjälp av volympedalen - boosten vill jag ha som en clean solo boost (den ska ej boosta min dist) - kompressorn har jag för att få ett funkigare och "blötare" country twang. Problem jag har är att om jag lägger disten före modulation så blir modulationpedalerna som en boost för disten vilket jag inte. Om jag lägger disten efter modulation pedalerna låter alla modulationljud dåligt. Månne det är nivån på disten som är för hög/låg? Jag skulle kunna tänka mig att det skulle kunna funka såhär: Gitarr -> Kompressor -> wah -> Dist -> chorus -> delay -> reverb -> boost ? Hur skulle ni gjort i min situation? //Emil
  10. hmm, jag hittar ingenstans där man kan lyssna på denna pedal? har du någe tips där man kan lyssna?
  11. Fler tips på kompressor till guran?
  12. Nice, tack! Jag ska kolla upp den, den verkar vänlig med bara 2 rattar.
×
×
  • Skapa ny...