Jump to content
Annons

fetmule

Medlem
  • Antal inlägg

    51
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. fetmule

    Innertak

    Tack för svar. Näej. Det blir endast 2 lager gips i taket (och tre i väggen). Jag har satt upp träreglar i betongtaket och fäst akustikreglar tvärs dessa. Här skulle de två gipsen skruvas upp. Har satt upp någon slags stålvinkel på 50 mm som är L formad runt väggarna för att kunna fästa gipsskivorna hela vägen ut och täta i kanterna. Ser ut som följer: http://www.beijerbygg.se/templates/BB_Produkt.aspx?id=3615 Det var detta jag kallade läkt vilket var fel. Efter detta slängde jag iväg ett mail till gyproc som kom med lösningen om fristående innertak fästa på de tillbyggda väggarna. Aj fan! Kom just på vad du menade. Skulle så klart byggt ett regelverk utan att ha med betongtaket överhuvudtaget.
  2. fetmule

    Innertak

    Hallå. Är "nästan" klar med stommen till min studio. Inspelningsrummets dimensioner är 3.60 * 4.10 m. Höjden är ca 2.20. Det är betongtak och vi har byggt väggarna på stålreglar (70mm) med 3 lager 13 mm gips + mineralull. Gipsväggarna står ca 10 cm från befintliga betongväggar. Vi har satt upp akustikreglar som är fästa på träreglar 25*45 mm och en läkt runt om för att täta kanterna med fogmassa. Därpå hade vi tänkt lägga 2 lager gips. Detta minimum för att jag överhuvudtaget ska kunna stå upprätt i rummet. Har nu haft mailkommunikation med gyproc där de rekommenderade ett fribärande tak (vilket tydligen går bra om det är så korta avstånd) där taket fästs direkt i väggarna. Detta för att slippa kontakt med betongbjälklaget. Nu kommer frågan. Kommer skillnaden bli megastor? Det sänker taket ytterligare en bit (3cm) och vi måste såklart riva ner det som byggts upp och pröjsa ännu ett par tre tusen för nya reglar.
  3. Tack för svaret, Andreasb. Nu är det i.o.f.s. betong huset är byggt av (lättbetong). Funkar det bra ändå eller tror du att jag behöver göra något extra i och med det?
  4. fetmule

    2 eller 3 väggar

    Hallå. Har en fundering. Är på väg i mitt byggande av studio i källaren. Har tagit bort fönster och murat igen där själva inspelningsrummet ska vara och slagit upp stålreglar 10 cm ut från väggen där det ska isoleras och skruvas på 3 lager gips. Tanken från början var att lägga på en regel till med två lager gips men räcker inte ytterväggen som en första vägg (om ni fårstår vad jag menar) för att inte bli grannskapets hatobjekt nr 1?
  5. fetmule

    Baskaggemick

    Jo det är ju ett sätt. Men ganska trist. Tack för tipset.
  6. fetmule

    Baskaggemick

    Jo, det kanske är en filt för mycket där inne. Ska prova med det. Mer än halva micken brukar tryckas in och riktningen är väl hyfsat mot klubban. Jag brukar störa mig på gaten. Antingen blir det väldigt avhugget el. så kommer lite skön virvel in om jag stänger för lite. Men jag har kanske aldrig hajjat hur man ställer in rätt... 😉
  7. fetmule

    Baskaggemick

    Jaha. Så här låter det. Okomprimerad och utan gate osv... baskagge
  8. fetmule

    Baskaggemick

    Tycker det kommer in lite för mycket virvel. Speciellt när man börjar ratta med EQ osv efter inspelning. Jag slänger in en fil när jag kommer hem.
  9. fetmule

    Baskaggemick

    Hallå. Jag har en fundering om det är en väldigt usel mick till kaggen jag har eller om man får räkna med mycket biljud när man spelar in baskaggen. Micken jag använder är en sån där JJ labs paketbaskaggemick från Jam. Jag mickar rakt in i hålet. Resten av mickarna har jag bytt ut från paketet men denna har jag kvar eftersom det är så satans dyrt med mickar. Men det är kanske det som är problemet?! Någon som har något bra svar.
  10. fetmule

    imac

    Kör nu med delta 44 * 2 på en pentium 4 årsmodell gammal + Cubase sx2. Eftersom det är dags för utbyte av dator och ljudkort har jag tänkt göra en helomvändning. Dvs skaffa mac + firewirekort med minst 8 in (t.ex. RME fireface 800). Jag har sneglat på den nya imacen. Funkar den? Den har ju ett rimligt pris. Har inte hört många diskutera den någonstans överhuvudtaget som "musikdator". Har förstått att den recenserades i studio nr 4 (har beställt) men finns det någon här som har några goda råd? Brukar endast spelat in med "riktiga" instrument (6 spår trummor, ca 4-6 gitarrspår, ca 4-6 sångspår in alles högst 18). Borde rimligtvis inte vara några problem eftersom det funkar hyfsat med min gamla PC men om jag vill fläska på med lite stråkar och dyligt, pallar imacen då? Och om jag vill utöka ljudkortet med fler ingångar, blir den för tunn? Jag är lite osäker eftersom jag varken haft något firewire-kort el. mac tidigare. Är det kanske smartare att vänta tills den nya powermacen kommer eller räcker den här för mina ändamål?
  11. fetmule

    Gitarrfixare

    Klart intressant - har du egen erfarenhet av guitarlabs, blir resultatet bra alternativt bättre än en gitarrmeck som kan sina saker? Någon annan som känner till några andra bra gitarrmeckar i Stockholm? Mats Jag känner en av nissarna som är delägare i företaget så jag vet att det inte är något skumt med dem i alla fall. En polare körde sin gura genom deras "lab" och den blev så klart kanon att spela på (vet dock inte hur den var innan). De har dock ej skruvat på någon av mina gitarrer. Om man vill ha en seriös genomgång så, men som sagt det är ju lite dyrt.
  12. fetmule

    Gitarrfixare

    Om du vill ha en riktigt kvalificerad genomgång så vänd dig till dessa: http://www.guitarlabs.se/ men det kostar i.o.f.s. en slant.
  13. Hur är en gitarr "perfekt standardstämd"? Skämt och sido. Du har fått en utmärkt beskrivning av ketri hur du ska stämma för att få ned gitarren en halvton. Prova.
  14. Murders in the rue morgue! Har nissarna hört den perhaps? Skit samma. Tycker det låter bra. Sitter i.o.f.s. på pc-högtalare.
×
×
  • Skapa ny...