Jump to content
Annons

Joshen

Medlem
  • Antal inlägg

    11
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Låter som om du har gett mig ett mycket bra tips, ska pröva så fort jag kan, men tack på förhand!
  2. Mixar med studiomonitorer och två olika slags studiohörlurar så jag hör förmodligen det mesta. Har prövat att förstärka högre frekvenser men det biter liksom inte. Dessutom så låter min cajon bäst runt 65 hz till 70 hz när det gäller att simulera en kagge. Kan det vara en ide att boosta lite vid octaven också, dvs 130 hz? Anledningen till att jag tar upp problemet är att kaggen går fram bra i alla andra inspelningar på tex min laptop, professionella såväl som amatördemos. Jag vill ju att min musik ska låta åtminstone ungefär likadant oavsett var den spelas.
  3. Använder mig av en cajon för att simulera ett trumset. Lägger "kaggeljudet" på ett separat ljudspår, virvelslaget på ett annat osv. Brukar höja vid ca 65 hertz på eq:n för att förstärka intryket av en kagge. Det går att få det att låta rätt just i rn stereo men av någon för mig obegriplig anledning så försvinner ibland kaggen helt eller nästan helt om man spelar upp mixen i en laptop eller en halvtaskig bilstereo eller liknande. Vad kan detta bero på? Tacksam för hjälp!
  4. Jag vill verkligen lära mig att kunna göra bra mixar. Min budget är inte minimal men självklart begränsad. Har mixat med lurar (ATH-T22 ca 600kr) och tycker att mixarna och inspelningarna blir bättre och bättre (när jag lyssnar på dem i stereon osv). Nu vill jag uppgradera min lilla studio och då undrar jag följande: Om ett par bra studimonitorer går lös på minst 4000-8000 varför ska man då köpa dessa när man får ett par justa lurar för kanske inte mer än en tusing? Är det inte bättre att lägga mellanskilnaden på fem sex tusen kronor på andra saker, såsom instrument och micar? Dessutom gör ju lurar att man slipper problem med rumsakustik, vilket ju kan vara extremt problematiskt för den förvirrade. Nu kan det kanske verka som om jag redan har bestämt för vad jag tycker men jag överväger faktiskt verkligen att köpa ett par bra studiomonitorer, helt enkelt för att jag har en känsla av att det är det man ska ha när man mixar. Rätta mig om jag har fel, snälla, innan jag kastar bort mina pengar.
  5. Hur låter gitarren akustiskt? Vart placerar du mikrofonen? Vad är det för rum du spelar in i? Gitarren låter "rätt mycket", en bra gitarr. Jag har lärt upp mig på elgitarr från början och mitt anslag är hårt. Jag vinklar gitarren rätt mycket i förhållande till micen så att micen riktas mot femte - sjunde bandet ungefär, det är det som funkar bäst. Rumet är litet. Egentligen en sovalkov i ett stort rum, men avskärmat med två fulla bokhyllor. Taket är rätt högt. Spelade in samma git med samma mic i ett annat, större rum förut, men jag tycker att problemet är ungefär detsamma.
  6. Tycker att hur jag än gör så blir ackeguran något hård och nästan metalisk i mixen, skramlig, får inte den varma tjocka tonen jag vill ha hur jag än prövar mig fram. Har en westernTV git och en ADK A51e mic. Hur gör man? Har funderat på att skaffa en sE1a, kan det vara en del av lösningen?
  7. Har samma ljudkort som dig, och hade samma problem som dig. Efter tröstlösa försök till att få det att fungera splittade jag hårddisken på datorn och installerade win xp på den nya delen. Fungerar extremt bra nu. Vista och EMU drar inte jämt verkar det som. Har du Vista så pröva det jag gjorde?
  8. Joshen

    Mastring mp3

    varför gör du om till wm pro istället för wav? För att kunna göra en skiva och testa i cd:n. Tycker du att jag ska mixa ner de två waw-stereospåren till ett waw spår, och därifrån till önskat uppspelningsformat, dvs WinMediaPro el. mp3?/Nybörjare
  9. Joshen

    Mastring mp3

    Skrev youtube när jag menade myspace. Det kanske är samma sak i princip?
  10. Joshen

    Mastring mp3

    Konvertering kanske det är vad jag sysslar med... Jag mastrar först två spår (WAW filer) i stereo och sedan export som audiofile och till mp3 format (istället för windows media pro file när jag vill ha det på cd). Är jag ute och cyklar totalt? Är det Windows media pro filen som funkar i cdn som ska konverteras i det program som du var så vänlig att bifoga länk till? Låtarna (det gäller framförallt en av dem) hittar du på www.myspace.com/fuckmyozon Tack för svaret!
  11. Joshen

    Mastring mp3

    Har mixat och mastrat i cubase och fått det att låta okej i stereon. När jag mastrar till mp3 och lägger ut på youtube skränar det förfärligt. Någon som har ett eller två tips på vad som kan behöva göras? Vad ska man tänka på vid mastring till mp3? Oändligt tacksam för goda råd. /Joshen
×
×
  • Skapa ny...