Jump to content
Annons

Greenlight

Medlem
  • Antal inlägg

    241
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    1

Allt postat av Greenlight

  1. Vart går man om man har har bra grejer men som behöver fixas och lagas? Tax har jag två AD/DA omvandlare som funkar - ibland. Jag borde köpa nytt men känns ändå som att någon som kan, säker kan fixa felet. Samma med en gammal Golden Age preamp och en stärkare. Jag har googlat men hittar inget vettigt. Finns det någon goto guy?
  2. Det är ju en bra låt. Jag tycker du ska kosta på dig att skicka den till en pro-mixare och samtidigt mastra.
  3. Tycker också basen pumpar för mycket. Blir sjösjuk. Låter som för mycket kompression. Håller även med om att virveln låter lite trist och blaffig. Nått mer modernt skulle lyfta.
  4. Drivrutinerna är gamla men det har fungerar tidigare i flera år. Och jag har startat om, dragit ur sladdarna, stängt av och på i alla tänkbara kombinationer. funkar inte. Kan det vara att kretsarna har tagit stryk av allt av- och på? Kanske dags att köpa något nytt.
  5. Pust … stön … panikläge. Ad/da omvandlarna vägrar. Det är 2st Echo Fireaudio 12. 12 kanaler på varje. De är kopplade till en Macmini med os x 10.15 Catalina och till ett analogt mixerbord med 24 inkopplade kanaler. Allt har funkat i flera år. De trilskas ibland när de varit avstängda men har alltid hostat igång när man startat om allt några gånger. Problemet är att drivrutinerna är gamla och inga uppdateringar har gjort på flera år. De är från 2011. Men nu vägrar de ens starta. När man sätter på elen så blinkar alltid kanaldisplayerna och gör en startup rutin. Men nu händer ingenting. Indikatorer lamporna lyser men inget mer 😞 Vad göra? Någon som har erfarenhet av liknade? Inget annat har ändras i kedjan. Har svårt att tro att de pajat rent mekaniskt. Vad skulle det bero på? Hemskt tacksam för hjälp. Belöning utlovas till den som kan bidra med en lösning som gör att de går igång.
  6. Tänker att ett gammalt mixerbord inte har så många köpare idag, så funderar på att lägga ut det på några köpställen utomlands. Vad är det för köp&sälj siter som är bäst på sånt tro?
  7. Silverbullit klassiska "Kite" Vad är det för synt tro? Finns det någon preset?
  8. Snygg låt. Sätter sig snabbt. Ok- två rad. Det blir bra. Ska testa.
  9. Bra svar - tack 🙂 Men vilken tur att jag har två delayer 🥳. Tänker du att man har en först och en sist? Före eller efter reverbet?
  10. Om man har dessa i effektloopen: Reverb Flanger Delay Chorus Vilken ordning ger bästa ljudet om man ha alla på samtidigt? Jag är ute efter ett psyk, dreamy, gohic, shoogazing - sound 🙂
  11. Vilken tonart är den här ackordföljden i? Dm7 - C - G - F - C - G Dm7 - C - G - F - G - A Är det G? Eller D? Eller nått annat? Fråga 2: Vilka ackord i denna följd bör vara i moll respektive dur, sjuor etc - om man ska följa tonartsläran?
  12. Min revisor säger att alla inventarier snart är avskrivna och därmed värdelösa som bolagskapital. Inte bra för min balansräkning. Hur bokför man studioutrustning? Gör ni avskrivningar år efter år?
  13. Ok. Men blir det samma eller bättre om man använder en extern pre-amp i stället för inline-förstärkare?
  14. Ja har allt på max Jag har en Golden Age 73 preamp. Som Johanfa Hur kopplar man den? XLR ut och XLR in? Dvs signalkedjan blir mick>outbord preamp>apollo twin>DAW Är det så du gjort? Tack som FN för alla svar. Fick ångest i går 🙂 Ok, så det verkar inte vara något fel utan Twin kortet är svagt och mickarna är svaga. Lösning = mer grejer. Iofs alltid kul att handla gear, men . . stön. Det j* kortet kostade 9k. Ska man behöva köpa en signalstärkare för 2000 också bara för att få signal. Hjälper det med en extra preamp? Ändrar/försämrar en sån där signalförstärkare ljudet? Vilken är bäst? Många pratar om Cloudlrifter?
  15. Det är en Apollo Twin. Ingen pad aktiverad. Har googlat och det står som du säger. Både Sm7 och 441 är kända för låg gain. Men SÅ låg gain borde det väl inte vara. Det ger liksom ingenting
  16. Hur gör alla som sjunger i tex en SM57a hemma? Har de extra gainförstärkre?
  17. Tack för svar. Ska inte en vanlig preamp räcka för att få en vanlig signal? Provade med sennheiser 441också, då lät det knappt alls och konst tunt trots fullt kräm in. Har man datorns inbyggda mic är det full patte. Fattar verkligen inte. Har använt samma mickar i andra sammanhang och då funkar de.
  18. Kopplar mikrofon till ljudkort in i datorn. Det blir jättelåg input med dynamisk mick och med Sure 7B men med kondensator blir det normal bra volym. Nivåmätarna i Logic visar normala nivåer, runt 0db, men det som spelas in är är svagt. Har max på involym från kortet. Vad är det för fel? Fattar inte? Är det fel på ljudkortet? 😳 🤪 Inga konstigheter i övrigt, rakt in i kortet in på en tom audiokanal. Tacksam för svar
  19. Klanka på tangenter. Jag tycker det är lättare att få fram melodier med klaviatur. Blir andra intervaller och lättare att hitta rytmer. Gitarr är mer för slingor, riff och harmonier Skriv text och låt ordens inbördes melodi styra. Om man inte har en text så prova sjung från en boktext. Lyssna på hur tal fraserar. Dvs vad olika ord har för ton och rytm. Lägg in en lång intervall + en konstig kort intervall i refrängen. Sjung emot harmonierna. Tex om det går från högt till lågt med kort rytmik. Sjung från lågt till högt med lång rytm.
  20. En gång använde jag basförstärkar-simulatorn på tamburinen. Det lät bra. Mindre vasst men satt sig naturligt i helheten.
  21. Har ni kollat på Logics MainStage? Det är ett program för att kunna använda studiogrejer live . Nine Inch Nails gillar
  22. Neumann TLM U-67 kostar bara 15.000 och är som gjord för gitarr. Den har en skön boost i mellanregistret jämfört med vanliga U-67. Det passar bra för det är i sweetspoten av gitarrens frekvenser.
  23. Jag förstår att stora bolag är delägare i andra media och därför kan promota stora artister brett Men . . Hur funkar det med mindre bolag, sk labels? Har de i sin tur kontrakt med större bolag? Tex läste om Les Big Bird, Jocke Åhlunds band (otroligt bra musik). De har gett ut en EP på Anton Newbies label - A Recordings Ltd. Bra så, men var innebär att "ge ut"? Alla kan ju ge ut på Spotify? Och det är där deras musik ligger. Eller menas det att de trycker CDs? Eller är det att de gör promotion? Har svårt att tänka mig att A Recordings gör promotion för andra artister annat än att skicka ut pressreleaser och nyhetsbrev för att rida på sitt namn. Men det är ju iofs promotion. Jag utgår från att Jocke & co har spelat in allt själva. Vad är själva dealen? Hur tjänar de pengar? Och vem tjänar vad? Hur funkar det?
×
×
  • Skapa ny...