Jump to content
Annons

joeltadell

Medlem
  • Antal inlägg

    24
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Tack för tipset! Men vad är det för skillnad på det och tex det här: http://www.thomann.de/se/cme_u2midi.htm ...en låda mindre på skrivbordet etc?
  2. Ja, alltså, det är ju klart att det räcker med en in en ut, undrar just hur jag tänkte där egentligen.. 🙂 :) Tackar!
  3. Hejhej, jag har bestämt mig för att köpa en gammal synt/digitalpiano med vägda tangenter för att få ett vettigt klaviatur att spela piano på. Nu har jag ett apogee duet och saknar alltså midi, har aldrig befattat mig med det tidigare och undrar nu, vad behöver jag för midi-interface för att styra något mjukvaruinstrument med mitt klaviatur? Hur många in/ut etc? Dum fråga kanske, men jag har som sagt aldrig haft med midi att göra tidigare.
  4. Jag instämmer i kören av dumma frågor; är det så att man inte behöver ett ljudkort med midi/midiinterface om man har en keyboard med usb/firewire som man vill använda som MIDI-controller? Alltså, kan man "använda midi" fast genom usb/fw? Jag har aldrig arbetat med midi öht tidigare och är helt grön på ämnet.
  5. Haha, tack ändå! Blev ju som sagt ovan nämnda mbp såhär långt är jag spernöjd;), har iofs inte fixat nåt ljudkort än och kommit igång med logic etc, men jag kan nog leva på bytet pc>>mac i ett par veckor till 😄
  6. Tack alla! Kommer nog frekventera forumet mer nu fortsättningsvis iom mitt nya inköp! 😛 Sitter som bäst och matar min nya MBP (som för övrigt var i sprillans skick!) med leopard, ska bli kul att lära känna sin nya kompis! Tur att man inte börjar plugget förrän på måndag 😆
  7. Det är helt riktigt, skulle det stå mellan ett nytt audiofire 4 och ett beggat duet skulle jag lätt välja apogee, men på senaste tiden verkar det inte ha varit några problem med att få tag på echo-korten för 1000-1400:- beggade, vilket passar min plånbok bättre i nuläget 🙂 Tack för snabb (och lugnande) rådgivning dock!
  8. Studentbudgeten säger nog audiofire 4, även om jag har läst en hel del ros om apogee duet, särskilt med tanke på agere-chipet (som jag antar sitter i den här datorn, den är ca 15mån) Men ok, MBP alltså.. fler åsikter? 🙂
  9. Har en beggad macbook pro 2,4ghz, 2gb ram, 160gb hdd på kroken för 10500:-. Säljaren ville ha 13k först men då garantitiden gått ut lyckades jag pruta ner den. Följde firewire-stormen i vintras när apple släppte de nya macbookarna och det fick mig att börja fundera på att köpa en beggad mbp. Nu börjar jag noja lite dock, mest över det här med garantin. Jag kör pc idag men har bestämt mig för att gå över till mac, borde jag kanske köpa en ny "vanlig" macbook och ett usb-interface istället? Det här kommer bli min första DAW men jag har använt logic lite tidigare men har tänkt mig att jag nu ska lära mig det ordentligt. Jag ska mest spela in hemma, men troligtvis även en del i replokal etc, är van vid lite halvslarviga replokalsinspelningsriggar men spelar oftast bara in med två ljudkällor samtidigt. Hade jag firewire skulle jag köpa ett echo audiofire 4 som jag har spanat på ett tag, verkar vara ett vettigt kort till vad jag ska ha det till. Dock har ju firewire börjat fasas ut ganska så nyligen, kan man anta att det kommer dyka upp flera vettiga usb-interface nu eller kommer folk som jobbar med musik/media i större utsträckning vara tvungna att köpa macbook pro? Borde jag köpa MBP:n eller lägga pengarna på en ny macbook istället? Jag är förresten student så jag antar att jag har rabatt på applestore. Edit: Kan tillägga att jag ska hämta datorn om en dryg timma om det är så att jag ska köpa den 🙂
  10. haha, ok, ja vafasen, det är ju onekligen ett bra pris så är väl knappast nånting jag kommer få ångra inom den närmaste framtiden. tack så jättemycket för rådgivningen claes! 😕
  11. Mjaaa... min tanke var ju kanske lite också att det är en chans att köpa en riktigt bra mick för inte så mkt pengar; i min nuvarande situation (har jobbat ett tag men kommer snart påbörja en längre utbildning) kommer det dröja länge innan jag kommer ha råd att köpa dyra grejor igen. Gillade ju som sagt också ljudklippen som spelats in med den. ... så i det här fallet är det nog tyvärr just plånboken som sätter gränserna.. 🙂 men ok, det enda specifika jag blev lite orolig över var att det nånstans nämndes att Baby Bottle (och således även Dolly) inte skulle vara så bra att ha som "rumsmik", att den har en snäv upptagningsförmåga och har en tendens till en lite "burkig" karaktär. Är det nåt du har märkt av?
  12. Nu efter att ha läst lite recensioner på Baby Bottle så är jag lite fundersam, är det en bra idé att ha Violet Dolly som enda stormembranare, "allroundmick"? För som jag förstått det är skillnaden på den gamla Blue Baby Bottle och Violet Dolly hårfina, eller?
  13. Mja, jag är riktigt sugen faktiskt! Synd bara att den är så fruktansvärt ful.. 😏 Tycker jag iaf. Ska se lite hur det går med en annan affär, sen blir det nog att slå till ändå! Edit: Är det förresten någon skillnad på den vita och den lila versionen, mer än att det är olika färger?
  14. ok, men om jag som i mitt fall kan tänka mig att lägga uppåt 3k på en mick, då antar jag att kanske violet dolly är mer prisvärd om man jämför med a6? Jag gillade karaktären hos Dolly:n skarpt efter att ha lyssnat på din site; adk-mickarna är ju mer "neutrala" i ljudet där dolly har ganska tydlig karaktär.
×
×
  • Skapa ny...