Jump to content
Annons

untermensch

Medlem
  • Antal inlägg

    15
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Nu funkar mp3-länken fint, och jag somnade nästan. Vilket är ett utmärkt betyg. Du som gjorde denna snutt borde inte sitta här och prata forum, du borde ge ut en cd. Nu.
  2. Finns det "skumma" ackord? Eller är det bara tralala-dur-ackord?
  3. Jaha, tack för de tråkiga svaret. Det blir la till att uppgradera (för honom, tur för mig).
  4. Jag kör Mac (OS X) och Cubase SX 2/Reason 2.5, polaren kör PC (förmodligen XP) och Cubase SX/Reason 2.5. När jag gjort ett projekt i Cubase/Reason och mailar det till honom så kan han inte öppna det, datorn får juck. Beror det på att han har SX och jag SX 2, eller är det nåt annat? Skulle vara fint om det funkade smärtfritt att byta filer, vilket jag faktiskt trodde (van vid Mac...).
  5. Tja, tänkte handla VGE, men jag är inte säker på om den passar mig. Demolåtar jag hört låter som om det är köpläge, men sen har jag börjat fundera. Är det så att det bara finns färdiga "rytmer" att välja mellan? Färdiga ackord? Kan man inte bygga sina egna ackord med miditoner? Skulle det låta illa? Jag får eksem av färdiga lösningar, vill liksom snickra själv men det ska låta bra i slutänden. Nån som har erfarenhet att dela med sig av?
  6. Kul att höra någon nämna denna lirare. trodde nästan jag var ensam svensk om att ha hans plattor. Synd att han högg ihjäl sig.
  7. Jag spelade in en film i sovrummet en gång.
  8. Jag tycker det är fel att sno musik på nätet, men jag gör det ändå för att det är kul. Hittar jag nåt bra handlar jag skivan, jag tror aldrig jag köpt så många skivor per tidsenhet som jag gjort nu sen fildelningsprogrammen kom. Och det måste väl ändå vara bra för artisterna? Vad gäller skivbolagen är det väl dags för dem att inse att tiden då man kunde tjäna gigantiska pengar på andras musik är förbi. Med nya produktionsmöjligheter och distributionskanaler behövs helt enkelt bolagen inte längre.
  9. Intressant att jag är den enda på detta forum som öppet erkänner att jag pillar för att det är kul, höhö.
  10. Haha, tyvärr har jag alltid varit en trist typ som inte gillat att spela. Har inget annat än Cubase 2.0, och inte fasen är det lagligt heller.
  11. untermensch

    Untermensch

    Halloj, jag heter Gunnar och började leka med musikproduktion runt 1992. Då var det polarens tvåkanalers Yamaha-sequenser och en lånad Roland-synt som gällde. Slog till på en beggad Atari 1040 STE och Cubase 2.0 (har disketterna kvar!). Runt -96 eller så fattade jag att Cubase fanns till Mac, så jag köpte VST 3.5. Köpte också en Kawai K1-II (till salu nu) och en Proteus FX (just inbytt mot ett lite tvåoktavers keyboard). En Alesis HR-16 skötte trummorna, och ett Quadraverb prydde bokhyllan helt oanvänt. Vad åstadkom jag då? Jag lyckades slå ihjäl en hel del tid, och fick ur mig en del konstnärlighet (personlig åsikt, kan vara helt fel). En handfull halvfärdiga låtar blev det. Nu har jag handlat Cubase SX2 och Reason 2.5 till min PowerBook 1GHz, och allt funkar bättre än nånsin! Det roligaste av allt är att jag kan fortsätta på mina gamla Atari-filer, så något nytt har jag inte gjort på länge, bara pillat med gammalt. Det näst roligaste är att jag upptäckte Studio, som (för närvarande) är helt pang på för mig. Jag är knappast närmare stjärnstatus nu än tidigare. Lyckas dock fortfarande slå ihjäl tid, trots att jag inte har en sekund över (förklara det den som kan) och drömmer fortfarande om den dag då världen ska inse hur j–a bra låtskrivare jag är. Keep dreaming. Vi hörs.
  12. Jag kör Cubase SX2 och Reason 2.5, och brukar styra volymerna på Reasonsyntarna via Cubase. Om jag försöker byta till en annan patch på någon Reasonsynt ställs volymen automatiskt tillbaka till något standardläge. Lite skittjatigt. Påminner om trådstartarens problem.
  13. Nej, speciellt inte som klickningarna inte hörs när man förhandslyssnar filerna direkt i Finder (med QuickTime), då är de tysta men de kanske nyttjar någon smetfiltrering eller så.
×
×
  • Skapa ny...