Jump to content
Annons

kunoapa

Medlem
  • Antal inlägg

    29
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Vi har ett par Meinl på skolan, vet inte vilket märke det är men alla säger att de är bra. Själv har jag inte mycket att jämföra med men man får schysst ljud ur dem, förutsatt att man kan spela.
  2. kunoapa

    Klarinett

    Hej, det beror naturligtvis på vad du ska använda den till och vilka krav du har. Det låter ju bättre med trä om man har det ljudet som ideal, antagligen kan man vara ute efter ett ljud som är lättare att få fram med en plastklarinett men det känns inte så sannolikt. I allmänhet lär träklarinetter även ha bättre mekanik då de är seriösare instrument, det finns inga (vad jag vet) riktigt dyra plastklarinetter med fin mekanik utan det får man bara på träinstrument. Le Blanc och Buffet Crampon är de största och finaste märkena. Hoppas det var till hjälp! /Anders EDIT: stavfel
  3. Jag köpte för en tid sen en dunlop crybaby bass 105q (den vita). Är grymt nöjd, kanske lite för att jag fick den så billigt, men den låter jäkligt bra. Nu använder jag iofs den till min kontrabas och har faktiskt inte testat att använda den till elbas. Annars är väl ett envelopefilter bra, typ BassIQ från EBS. Alla EBS-grejerna är grymma och svindyra, mest användbar kanske disten och kompressorn är. Multi-driven är rätt grym, man kan få till ett rätt varm lite småöverstyrt ljud.
  4. B-flat minor är ju B moll på svenska (med idiotbeteckningarna) B-sharp major är Hiss dur precis som du skrev. Ärligt talat tycker jag det är på sin plats att införa de logiska beteckningarna, B och Bess. Om alla bara försöker sluta med H så försvinner det nog om några hundra år.
  5. Är beredd att hålla med dig angående starcraft (med expansion så klart), det är fan riktigt bra. Kom väl -97 eller så och är fortfarande bra.
  6. kunoapa

    Köpa Bas!

    Jag tycker OLP gör extremt prisvärda basar (kopior förvisso), finns både som fyror och femmor. Sen kan man ju byta elektroniken i dem, till MEC eller nåt annat kul. Iofs inget jag själv provat men jag tror det blir billigt och bra. Begade OLPar borde inte kosta många kronor.
  7. Samma men förra gången jag lyssnade på den. Vad är texten efter fire? Ice och sen nåt jag inte hör.
  8. Tack så mycket, nu funkar den igen och jag ligger dubbelvikt även denna gång!
  9. Fixa länken! Jag vill höra den igen, låg dubbelvikt förra gången!
  10. Nurfen: Har du passiv kylning på nätagget också? Hur ställer du in varvtalet på fläktarna?
  11. Det går alldeles utmärkt att snacka flera stycken i skype, man skapar bara en konferens. Brukar använda det när jag spelar spel med min kompisar. Är det någon som testat skype out? Alltså att ringa till vanliga telefoner med skype, det är ju fantastiskt billigt att ringa till hela världen för 1.7 eurocent (om de nu inte ändrat taxan). Hur är det med latencyn om man ringer tex till Storbrittanien.
  12. I Apple lossless tar 3:30 ca 20mb. Kan iPod spela .ogg förresten?
  13. kunoapa

    Steve Reich

    Är det någon där ute som vill tipsa mig om var man ska börja någonstans om man ska börja lyssna på kompositörerna Steve Reich och Philip Glass? Har hört en del men vet inte var det kommer från för skivor. Har ni tips på andra kompositörer i liknande stil (vad kallas den förresten?) så är det välkommet.
  14. Metz: Kan du tipsa om vad man ska kolla in med Reich och Glass om man är helt nybörjare på deras musik. Har hört diverse grejer och jag har uppskattat allt jag hittills hört men man vill ju vara säker så man inte köper något mindre bra. Förresten, fan va bra gybe är, tack till den som tipsade om det.
  15. Bugge Wesseltoft Kan man få tips på vilka alster som är bra. Hörde nåt (vet inte vad det var) men det var inte så upphetsande, hoppas på att det var ett av hans lågvattenmärken för annars har jag bara hört gott om honom.
×
×
  • Skapa ny...