Jump to content
Annons

jazzdoktorn

Medlem
  • Antal inlägg

    15
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

1 Neutralt

Om mig

  • Kön
    Man
  1. Jag kör ett juli@ på windows 7 64 bitar. Allt fungerar utmärkt. Dom har drivare på hemsidan. Prova att koppla bort ac97 kortet tills du får allt att fungera och koppla in det igen om du behöver det. Lycka till.
  2. Jag har dokumnterade sömnsvårigheter och varit inne på sömnlabb i uppsala i omgångar. Sömnpiller och grejor blir det förstås men även en hel del meditation eller självhypnos kanske man kan kalla det för. Du kan koppla bort allt störande och negativa tankespiraler. Skitenkelt men kräver lite självdiciplin och tålamod. Ok lyssna på det här....RÄKNA! Visst låter det skittråkigt?! Om du har en klocka som tickar lite så kan det hjälpa till, annars så får du köra på andningen bara. Andas lugnt och avslappnat helst lagom djupt, det ska inte kännas forcerat. 1...Inandning...fokusera på hur siffran 1 ser ut försök se den. Pressa bort alla andra tankar. Utandning 2...Inandning... fokusera på hur siffran 2 ser ut fokusera så innerligt som du kan. Pressa bort allt annat. Utandning 3...Inandning...fokusera. Fortsätt med med det tills du kommer till 15. Det låter väl inte så svårt va? Det blir lite mer komplicerat och här kommer självdiciplinen in. Om du tappar fokus och börjar flyta iväg och börjar att tänka på compressorer, en idiotchef, elak fru eller fula barn eller nåt sånt, då är det bara att börja om från 1. Man får inte fuska, det är bara att börja om. 1...Inandning...fokusera på hur siffran 1 ser ut försök se den. Pressa bort alla andra tankar. Utandning 2...Inandning... fokusera på hur siffran 2 ser ut fokusera så innerligt som du kan. Pressa bort allt annat. Utandning 3...Inandning...fokusera. Osv När och om du kommer till 15 så räknar du baklänges ner till ett. Om det blir för lätt så kan du göra det lite mer komplicerat... 1...Inandning...fokusera på hur siffran 1 ser ut försök se den. Pressa bort alla andra tankar. Utandning Inandning 2...Utandning... fokusera på hur siffran 2 ser ut fokusera så innerligt som du kan. Pressa bort allt annat. Inandning Utandning 3...Inandning...fokusera. Osv Kommer du av dig med andningen så är det bara att börja om. Fungerar för alla. En del kan behöva öva lite innan det sitter. Själv så övar jag ibland när jag väntar på tunnelbanan eller åker buss eller något annat långrandigt. Vid sådana tillfällen så brukar jag försöka att andas lite djupare och forcera andningen lite grann. Man blir så härligt avslappnad i kroppen och i huvudet. Flummigt värre va?
  3. Risken med det är väl att andra människor vill börja suga på ens kam. Man vet ju aldrig vart folk har haft sina munnar......
  4. Jag brukar vaxa min kam med bivax. Egentligen gör jag det mest för doften. Sedan lackar jag allt med Stoppoväx för att få den rätta finishen och för att motivera mig till att lära mig spela ett riktigt instrument... 😄
  5. Om du ska mixa i hörlur så satsa på kvalitet. Med ett par bra slutna lurar så behöver du inte ha så hög volym. Jag har ett par AKG lurar som passar mig väldigt bra. Rent och klart så att jag hör allt.
  6. Ja hade det inte varit för att jag är ny här och få eller ingen känner mej... eller att jag jobbar jämt... eller har barn som pillar på allt.... eller inte har plats.... och inte vet hur jag använder samplerobot... .....så hade jag frågat om jag kunde få låna eller hyra en av era maskiner. Jag blev helsugen på att skaffa mej en bit99 el bit 01 igen. Det vore häftigt om det finns entusiaster som är villiga att sampla av maskinerna. Det vore faktiskt skitkul om det var flera som samplade av sina gamlingar och delade ut på forumet. Kanske något för tidningen studio att dela med sig av lite serverutrymme kanske.... ;.)
  7. Här är ett par program för att editera Bit'en: mac: http://mac.softpedia.com/get/Audio/BitControl.shtml Windows: http://wareseeker.com/Audio-Multimedia/bit...1.0.zip/3507497
  8. Rackarns. Inte rätt synth..... Roligt att dom gjort en plugg på den där gamla med.. :-)
  9. Det vore hur kul som helst om det gick att få den "robotsamplad". Jag är faktiskt intresserad av allt jag kan få med den. Om jag inte minns fel så var det riktigt bra känsla i keyboardet med. Jag ångrar verkligen att jag sålde dom. Fast grejen är ju aldrig att man säljer för att byta ner sig. Sedan att bytet inte var så bra kanske det tar ett tag innan man förstår. jag har för mig att det finns ett freewareprogram för att programmera sin bit via datorn med. Är någon intresserad så kanske jag kan leta upp det.
  10. Ohh! vad kul! Skitkul att någon fortfarande har såna kvar. Det fanns ett ljud som var en kort och snärtig bas som var lite av en favorit. kommer dock inte ihåg vilket nummer. Det var typ 20 år sedan... Jag måste fråga, Har du ett program som samplar eller gör du manuellt?
  11. jazzdoktorn

    Bit 99 plugg?

    Hej! Nu är jag här igen och frågar konstiga grejor. För länge länge sedan , strax efter tidernas begynnelse, så hade jag en del "gamla" syntar. En ( eller två faktiskt) som jag saknar är Crumar Bit 99 och rackversionen Bit 01. Säreget ljud som faktiskt lät riktigt häftigt när man fick till det. Så frågan är: Vet någon här om det finns en Bit99 plugg någonstans? Har sökt lite halvhjärtat men inte hittat något. Batteriet i mit angenbord börj a slut. Därför är det konstit stava. Ska bara skrva klart och sedan ladda baterierna.
  12. Sticksåg i ekplanka hukandes under ett köksskåp har förändrat mitt liv för alltid. För 6 år sedan hände det. Först så var jag lomhörd i någon vecka och alla som pratade med mig lät som dom pratade in i en kudde. Samtidigt så var det ett envist tjutande i oliga "frekvensband", i flera lager kan man nästan säga. Föreställ er en gnissalande bussbroms, lägg sedan på ett fräsande som har så hög frekvens så att man förmodligen inte skulle kunna uppfatta den om den inte var inne i huvudet. Dessa ljud plus några varianter som höjs och sänks i tonhöjd och volym, ligger stadigt på en jättelåg baston. Kanonroligt. Därtill blev jag känslig för höga ljudnivåer och höga tonhöjder. Det finns ett slagverksinstrument som kallas för glaschimes som har ett ljud som gör att jag vill kräkas. Bussbromsar är en annan favorit. Jag reagerar väldigt konstigt på ett sånt ljud. Gnisslar bromsen så blir jag nästan paralyserad. Det är lite svårt att förklara och jag förstår att det kan låta konstigt. När jag är ute på stan så ser jag ut som ett ufo när jag går omkring med mina AKG 171S lurar och lyssnar på musik. Dom är väligt bra på att stänga ute ljud (Bla. bussbromsar och motorcyklar) så volymen behöver inte vara stark. Den värsta hörselnedsättningen gick över på en vecka men jag har fortfarande en permanent skada. Svårt att höra vad som folk säger till mej om jag inte kan se deras mun. Vänder dom sig bort eller är det flera som pratar så blir det svårt. Mina barn sover i samma rum som mig och min fru. När barnen sover så hör jag inte att dom andas, trots att dom ligger en halvmeter från mig. (skitkul förövrigt när barnen var nyfödda och jag var ganska nojig ändå, med tanke på plötslig spädbarnsdöd och så) Väckarklockan däremot som står flera meter bort och har ett outhärdligt brum som bara jag kan höra.... Sömntabletter och öronproppar är en basvara på samma sätt som ris och pasta hemma hos mig. Så vad är det jag vill säga med allt gnällande? ANVÄND ÖRONPROPPAR JÄMT VID HÖGA VOLYMER! Tack för at ni lade märke till mig. :-)
  13. Det är ju märkligt att hon inte bara ger upp... Varje gång som jag når henne på något sätt så kommer hon med undanflykter som köper henne mindre och mindre tid. Nu ringde jag henne två gånger irad på morgonen och hon tryckte bort mej bägge gångerna. Undrar om den strategin gör det lättare att prta med mej och komma med nya "övertygande" undanflykter och löften. Pratade med tradera idag. Dom kan egentligen inte göra något annat än att skicka ett mail. Dom säger förstås att det är sådana här saker som deras omdömessystem ska hjälpa till med. Det stora problemet är ju bara det att det är ganska tveeggat. Om jag sågar henne så sågar hon mej och ger mej dåligt omdöme... Vad gör man?
  14. Då har det hänt! Äntligen! Jag behövde en mixer eftersom min gamla sög och fantommatningen var på 15v. Efter ett par misslyckade budgivningar så vann jag en Behringer Eurorack UB802. 343 kr. Nu efter 1 månad efter betalning så finns fortfarande inte mixern hemma hos mej. Nästan varje gång jag ringer eller mailar så blir jag ignorerad. Dom få gånger som jag fått tag på kvinnan så har det varit: Affären jag skulle skicka ifrån blev rånad... ; Jag är i tyskland, fixar allt när jag kommer hem. ; Mitt internet är nere så jag kan inte svara. ; Jag är på akuten........; Jag skickar spårningsnumret från DHL ikväll...; Min sambo skickar spårningsnumret ikväll.... Det som stör mej mest är inte att bli av med 343kr, utan att det är att det är någon som tar en sådan risk att åka fast för småpengar. Jag har människans kontonummer i SEB, jag har sparat all kommunikation och Jag förmodar att DHL inte har fått en sån försändelse skickad med sig. Jag vet var hon bor, vad hon har för telefon nummer. Jag är en fredlig människa, men det vet inte hon ett dugg om... Hur kan hon veta att jag inte åker ner till småland där hon bor och pratar allvar med henne? Jag menar att jag skulle kunna vara en fullständig galning... Hur pundig eller nerknarkad får man vara när man verkar tycka att det är ok att bli polisanmäld för 350 spänn. Allt är så sorgligt. Stackars patetiska människa. Traderavinsten är sannolikt borta. 350 spänn är borta, och en patetisk stackare sitter och är nervös varenda gång telefonen ringer. Tragiskt. Tack för att ni lade märke till mig....
×
×
  • Skapa ny...