Jump to content
Annons

HerrGredelin

Medlem
  • Antal inlägg

    4
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Hej, jag har lite frågor kring hörselskador.. Jag har lyssnat på hög musik i flera år, men aldrig upplevt det som ett problem förrän nu. Har alltid njutit av väldigt höga volymer och därför vant mig vid det. Höga frekvenser som munspel (bob dylan 😉 ) och distade gitarrer skär alltid i öronen på de nivåer jag lyssnar på, är det normalt? Brukar försöka dra ner på volymen under perioderna då höga frekvenser spelas, men ibland uthärdar man. Förresten, någon mer som har en Samsung P2 mp3 som kan bedöma hur högt ljudet kan spelas på den? Jag använder mig av den nämligen, och har nästan alltid volymen på max och vill ibland ha ännu högre. Jag antar att det är rätt högt... något som vet ungefär vilka decibeltal det rör sig om? Så, nån vecka sen blev mina öron väldigt ljudkänsliga. Nivåerna jag tidigare lyssnat på var jag tvungen att dela på tre och jag har också lite fysiskt ont i höger öra. Även ljud som skrammel och liknande skar i mina öron. Det höll i sig i några dagar men jag upplever nu att det blivit lite bättre (även om jag inte kan lyssna på särskilt höga volymer ännu), fast den fysiska smärtan i höger öra kan återkomma. Detta gjorde mig lite fundersam och jag började lyssna mer efter ljud som kan tyda på tinnitus. Jag har länge upplevt ett väldigt svagt sus när det är helt tyst kring mig, men det är som sagt väldigt svagt och det är därför jag tidigare inte brytt mig om det. Så till min sista fråga, kan detta kallas tinnitus? Eftersom det hörs endast när det är fullkomligt tyst kring mig och då bara lite diffust sådär..
  2. lovande! min gitarr är dock helaukustisk och måste spelas in genom micken, är det något du testat? med creative x-fi kortet alltså.
  3. ok, jag har läst lite om kortet och det verkar lovande. har dock läst något om att emu 0404 usb ska vara snäppet bättre? vore det smartare att köpa ett emu 0404 PCI http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=115136 och mic+preamp paketet jag länkade till ovan då priset blir ungefär detsamma?
  4. Hej, jag har ett creative xfi xtrememusic i min burk och har precis börjat bli intresserad av musikinspelning. nu vill jag alltså köpa en mick att spela in sång och akustisk gitarr med. fungerar detta ljudkort till det? jag är extremt oerfaren inom det här och kan i princip ingenting, men jag har hört att detta paket ska vara prisvärt: http://www.emusic.se/default.asp?info=11727 vore det ett bra val till mitt ljudkort, eller vore det bättre att köpa ett helt nytt ljudkort med inbyggd preamp (vill dock hålla mig på samma totala kostnad) ? vad skulle ni göra? undrar också vad jag behöver för tillbehör, kablar osv.
×
×
  • Skapa ny...