Jump to content
Annons

Theeoo

Medlem
  • Antal inlägg

    67
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Theeoo

  1. Jag funderar också på att köpa en ny. Har ni några tips på en bra som inte är svindyr?
  2. Tack så mycket för ditt utförliga svar!
  3. Hej alla! Jag skulle vilja skaffa mig en skivspelare och börja sampla vinyler. Dock är jag inte så high på vad som gäller. Hittade en vinylspelare på en loppis idag med RCA kablar, osäker dock på om jag då behöver en förstärkare till den eller om den kan kopplas in direkt i mitt ljudkort? Har fö ett motu 1248 kort
  4. Jag bumpar den här tråden. Har precis samma problem. Mitt externa ljudkort och grafikkortet bråkar och det "hackar" i ljudet från och till. Någon som hittat en lösning?
  5. Vore kul att samarbeta! Hojta till om det är intressant länk till min soundcloud: https://soundcloud.com/kvalitheo
  6. Kul tråd! Många härliga alster 🙂 https://soundcloud.com/kvalitheo/theo-herman-b
  7. Theeoo

    Bra preamp till sm7b?

    Som rubriken lyder, vilka bra preamps finns som passar denna mikrofon? 🙂
  8. Theeoo

    Automatisera I Reason

    Hej alla! Finns det ett sätt att automatisera de olika parametrarna inom NN-XT - Remote Editor, typ LFOet, octaverna osv?? Det går ju att högerklicka med musen på det "stora" rattarna eller Combina och trycka på "Show Programmer" men då är det också ett väldigt begränsat utbud. KRAM!
  9. Theeoo

    Filtrera i Reason

    Hej! Hur faaaan får man till högpass/lågpass filtrering med reasons EQ!? Det finns ju en knapp som man kan trycka på som skär vid 30 men hur fan gör man om man vill filtrera mer!!? Det måste ju gå! Är snart helt skallig! Hjälp mig!
  10. En liten edit: jag vill alltså kunna höra mig själv spela utan att behöva spela in 🙂
  11. Hejsan! Jag vill kunna höra mig själv spela eller sjunga när jag trycker på play men detta går inte. Nu måste jag alltid trycka på rec för att kunna höra vad jag spelar. Vet nån hur man fixar detta? När jag trycker på rec knappen hör jag mig själv men såfort jag tycker på play försvinner ljudet! Puss och smisk
  12. Det är sata hårddiskar båda två. Tack för tipsen, ska testa 😉
  13. Jag har en Pentium Dual core 2.50 Ghz 3.25 gb ram minne, Geforce PCX 5750 grafikkort och moderkortet är ett ASUS P5Q-E. Sen har jag två hårddiskar en på 200 gb och en på 80. Jag spelar in allting på 80 gb hårdisken där jag inte har något annat än det. Jag har också funderat på om det kan vara nåt elspök faktiskt, antingen det eller de båda hårdiskarna eller cd-romen för allt annat är ju nytt. Att formatera om har jag prövat men utan resultat.
  14. Halli hallå! Jag har haft ett mycket skumt problem länge nu, problemet är att vid uppspelning av ljud så hackar det till med jämna mellanrum. Det spelar ingen roll vilket program jag använder, ljudet hackar i alla möjliga fall. Det som är mest skumt är att jag har under tiden som gått bytt moderkort, ram-minnen, processor och tillochmed ljudkort samt operativsystem men hacket försvinner inte! I pro tools när jag spelar upp ljud stannar allting upp efter ca en minut och det kommer upp en liten ruta där det står " The operating system held off interrupts for too long. If this occurs often, try increasing the H/W Buffer Size in the Playback Engine Dialog (-9092)" Men trots att jag ökar fungerar det inte och när jag tar det på max alltså 2048 kommer det upp en ruta där det står " Audio processing is conflicting with other CPU tasks. If this occurs often, reducing the H/W Buffer Size may help prevent the problem" men det har jag prövat på det minsta möjliga men då dyker den första rutan upp igen! Jobbigt moment 22. Vad den kan krocka med har jag ingen aning om för tillochmed när jag precis hade installerat en ny version av xp och endast installerat protools hände samma sak. Dock installerade jag windows 7 förut och då hackade det inte men då fanns massa andra problem med hårdvaror som inte hade stöd för windows 7. Är det någon som vet vadihelvete det kan vara för problem? Har nästan börjat misstänka att det bor ett spöke i min dator eller nåt? MVH// Theo
  15. Hejsan! Jag har köpt en JJlabs klaviatur, KS49B heter den. När jag spelar på tangenterna är det inget problem med fördröjning men när jag spelar in hamnar tonerna i otakt. Vad kan detta bero på?
  16. Theeoo

    Mastring fråga

    Hejsan!! Jag undrar bara vad det är för skillnad mellan att lägga en effekt på tex ett gitarr spår än att skicka effekten via en BUS?
  17. Tack som fan det gjorde susen!! 🙂
  18. När jag skapar ett nytt audio spår finns det bara ett alternativ på input och det är ASIO Hammerfall DSP stereo in och på out samma sak fast lef/right också. Ett annat mystiskt problem är att när jag spelar upp video i VLC player så hackar ljudet som fan. Inte i Winamp. Jag tror att anledningen till varför det ger utslag i 11 och 12 är för att dom två kanalerna är analoga. Har fortfarande inte en aning om varför inte cubase uppfattar ljud!?
  19. Men jag har liksom satt allt rätt i device setup. Riktigt skumt är det. Lite konstigt också att i HDSP mixern så ger den utslag i ingång 11 och 12? Såhär står det när cubase ska "testa" kortet. Not all the selected devices in the current configuration were successfully started with their selected options. If this card is currently configured to accept a digital signal, and no digital signals is present, please either reconfigure the card to use an "internal" clock, or apply a digital signal, or if possible switch this port to accept an analog input
  20. Theeoo

    HDSP 9632 krångel

    Hejsan. Har precis installerat ett HDSP 9632 kort i datorn och kopplat genom en Breakout Box. Jag kan spela upp ljud men inte spela in. HDSP mixern ger utslag men inte i Cubase. Vad kan felet vara?
  21. Hur gör man det då? Vad är register?
  22. Theeoo

    Problem med plug

    Jag avinstallerade en massa pluggar från datorn för ett tag sedan för att spara lite plats. Men en plug gick inte att ta bort, när jag går in i kontrollpanelen/lägg till ta bort program och försöker kommer det upp en ruta där det står: the following file does not exist or is not a valid uninstallation log file. När jag ska försöka installera programmet på nytt står det att en tidigare version av programmet redan finns installerad på datorn och att jag måste avinstallera det för att kunna fortsätta installationen, moment 22 eller vad? Är det nån som vet hur man kan fixa problemet?
×
×
  • Skapa ny...