Jump to content
Annons

fixxxer

Medlem
  • Antal inlägg

    24
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. [edit] Smart: Edit operations will snap to the nearest bar, beat, sub beat, and so on, dependent on the current Bar ruler division value, and the zoom level. [edit] Bar: Edit operations will snap to the nearest bar. [edit] Beat: Edit operations will snap to the nearest beat in a bar. Så funkar det inte för mig, inte ens nära. När jag flyttar runt klipp snapar det rätt, men när jag kortar ner klipp fungerar det inte.
  2. Kan någon reda ut hur man använder "snap" på något smart sätt? I cubase fungerade snap som jag förväntade mig att det skulle fungera, men det fungerar annorlunda i logic 8/9. Om man ställer in på snap bar eller beat så går den en bar fram, alltså om klippet man vill dra på slutar lite senare än bar 1 och du drar fram en bar så hamnar den på lite mer än 2. Smart snap fungerar olika beroende på hur mkt man zoomat in osv, känns väldigt random. I cubase hamnade jag alltid på närmaste takt eller slag, inte mitt emellan på random ställe. Otroligt frustrerande när man ska klippa. Jag måste ha missat något. Hur gör ni?
  3. Tack, kollade där. Men det verkar mest vara superbudget? Någon som testat någon av de dynamiska från elfa?
  4. Hej, jag köpte en proton-mikrofon http://www.xs4all.nl/~odemar/microphones/pics/proton2.jpg Jag köpte den på en marknad för 50 kr och den fungerar så klart inte ordentligt (hörs om man skriker i den). Det är förmodligen en kristallmikrofon från 50-talet, tillverkad i norge. Har tänkt byta kapsel i den. Dimensioner: bxhxd 6x9x3 cm. Måttet på kapseln som sitter i är ungefär 4cm i diameter och 1,5-2cm djup. Vore kul om det gick att få tag i en liknande originalkapseln. Har dock inte tänkt lägga ut några större summor, ser det mer som en rolig grej. Ryms en kapsel från en billig sm 57 eller 58-kopia? Har ingen aning om hur de ser ut. Var kan man köpa endast kapslar? Har kollat på thomann men hittade inget där. Tacksam för svar. Johan
  5. Kollade faktiskt på en Cort Earth 70 NS. Går på ungefär 1450 kr på thomann samt 1950 kr med piezo samt 3-bands-eq. Tyvärr är den ganska ful. 🙂 Får ta och spraya den mattsvart eller något (haha). Hur bra är den mikrofonen som är inbyggd egentligen?
  6. Jag ska köpa en stålsträngad ak git. Jag är ute efter en budgetgitarr i 1000-kronorsklassen. Det enda jag inte kan stå ut med är att intoneringen är dålig eller att bandavstånden inte stämmer ordentligt. Jag har tittat på dessa tre, om det är någon som har några erfarenhter av någon så säg. Har testat Epiphonen själv och är inte jätteimponerad över den. Vilka gör generellt bäst budget, squier eller fender? Kom gärna med andra förslag. Squier http://www.thomann.de/se/fender_squier_sa105_bk.htm Fender http://www.thomann.de/se/fender_cd60_bk.htm Epiphone http://www.thomann.de/se/epiphone_dr100_vsb.htm Tack!
  7. Nvidia hävdar att det bara är vissa kort det är fel på. Men alla kort apple använder är tillverkade på exakt samma sätt. Lödningar som spricker när gpun blir varm och kyls. Det sägs att de använt samma lödmaterial till många av de nya macarna, men inte alla. Apple håller på utreda vad som är fel på de nya 9600-korten. Googla på "black screen of death". Är för övrigt fel på "alla" 9600-kort till stationära datorer med. Även om man har garanti känns det värdelöst att köpa en dator för 15000+++ som är trasig, eller går sönder om man använder grafikkortet flitigt. Har själv en ny pro med 9600gt, har spelat endel cod4 på den, har inte upptäckt något problem annat än att fläktarna inte varvar upp fast processorn är 80C+, det är rätt sämst. Tipsar alla med ny macbook pro om att skaffa smc fancontrool, är tydligen vanligt att fläktarna inte går som de ska.
  8. Om du köper 07-versionen av macbook pro ska du vara medveten om att det är fel på alla grafikkort, tillverkningsfel från nvidia som gör att kortet går sönder förr eller senare. (http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=578050) Jag hade kört på en 2,0 ghz ny macbook samt ett fint usb-interface om jag var du. Det räcker väldigt långt.
  9. Tja FW ingår i budgetmodllerna på laptops som säljs i vitvaruhusen i hoden. Hhm, nytt chipset med Nvdidas nya grafik integrerat... finns ännu ingen utom Apple som säljer detta chipset. om ni tittar på bilderna på det nya nvidia-moderkortet så finns det inte plats för fw på macbookmodellen, inte heller i chassit, kolla macrumors.com
  10. nehalem i7 är inte till notebooks. Notebookversionen kommer förmodligen inte än på ett bra tag. Betänk också att de precis släppt nya notebook-processorer.
  11. Mjo. Men kan det inte bli problem med latency och annat när man kör genom LAN? Vill inte köpa mbp... Vill ha en ny fin macbook med firewire.
  12. INGEN FIREWIREPORT i den nya macbooken. 🙂 Det pratas om att det kommer gå att köra firewire genom internetporten med hjälp av en adapter, kommer motsvara firewire 400/800 om det stämmer. Hur smart är det att bara integrera firewire i macbook pro? (macrumors.com)
  13. Säkert bra att engagera sig i kåren. Det gynnar studentlivet i alla fall. Hur det skulle vara meriterande för framtiden vet jag inte, hälla upp 25kr/s öl på kåren ger knappast ett barjobb i framtiden t ex. Inte så farligt att köpa böcker. Man behöver inte alla. Men ibörjan får man köpa endel. Sätt upp en lapp i mediahuset när du börjar och skriv vilka böcker du vill köpa, så kanske någon vill sälja beggat.
  14. Tack så mycket för svaret. Bara lödningen som återstår då. 😠
×
×
  • Skapa ny...