Jump to content
Annons

Reachground

Medlem
  • Antal inlägg

    58
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Reachground

  1. Så smileys skulle finnas i SAOL för att läsare inte skulle skulle missförstå vad som menas? Ordet smiley finns redan. Så många gånger det blivit missförstånd i sms/på forum osv för att jag inte använt smileys. Vet inte om din avatar kommer göra skillnad då du förmodligen i första hand blir tolkad i förhållande till hur du uttrycker dig på forumet. Vilken är din rättvisa belöning förresten?
  2. Har några trådar under bevakning med alternativet att jag vill ha ett mail så fort det görs ett inlägg. Dock verkar det som om jag inte får mail ändå. Den enda anledningen till att jag fick veta att det kommit svar till mitt senaste inlägg var att någon citerade mig. Då funkade aviseringen. Någon som vet vad som kan vara fel?
  3. Sent svar till dig GitarrNilsson 🙂 Jag valde till slut att gå till Hörseltekniska Laboratoriet i Stockholm. Blev behandlad med oerhörd respekt för mina problem och fick massor av tips. Rekommenderas! Ligger inte långt ifrån Jam. Jag betalade 2.300:- inkl. moms för mina (-250:- då Bellman & Symfon hade en kampanj i somras), då ingick ett par filter. Köpte till ett par extra för 700:- och valde -25dB samt -15dB. Hörseltekniska har även ett par egna filter som är helt täckta med plast. De har inga specifikationer för hur dessa filtreras men de tippade -45dB och mer i basen och diskanten. Som sagt, väldigt höftat. För de betalade jag 100:-. Ungefär så här har jag använt de nu: -25dB på klubb eller konsert. -15dB när jag jobbar. -45 dB på flyg eller andra tillfällen när det är väldigt högt. Allt som allt gick det på 2.845:- inkl. moms. För mig var det ovärderligt. Jag mailade först och fick svaret att rådgivning är gratis 🙂 Den största anledningen till att jag väntade med att svara är för att jag ville fundera lite på hur det känns för mig. Klirrande porslin hugger i öronen kan man säga. Ibland gör det ont även fast det inte är något ljud och då kan det vara som en tryckande huvudvärk fast fokuserat på ett område längre in i örat under kortare perioder (10 sekunder - 1 minut). Värken förändras också. Till en början var det värst i vänster men för tillfället är höger värre. Det verkar flyttas fram och tillbaka. Intressant att du skriver psykologiskt betingat. För mig är det nog inte så. Jag förväntade mig faktiskt inte mycket förändring. När jag efter första passet tog ut propparna tänkte jag, "det kan inte vara sant" och funderade över om det kunde vara temporärt. Nu har det som sagt gått ett tag och jag tyckte det var dags att dela med mig här. Både till de som inte har tinnitus (sänk volymen för fasen 🙂 ) och till de som har (kanske kan funka för er med). Om du testar med två, hör gärna av dig och berätta hur det gick. Mycket nyfiken på hur det fungerar för andra.
  4. Hej på er! Skakar liv i tråden fem månader senare för en uppdatering. Öronen gör fortfarande lika ont och piper ungefär som efter en konsert hela tiden. Nåväl, efter en kortare depression och frågan om vad jag skulle göra i framtiden valde jag ändå att fortsätta. Tyvärr inte så mycket med musik men med ljudeffekter. Försökte verkligen lyssna så lågt det bara gick tills jag var tvungen att höra detaljer, då höjde jag så lite som möjligt. Men det gjorde ont, och gör fortfarande. Härom veckan testade jag något som enligt mickestrang var korkat. Jag hade så ont men hade en viktig deadline att hålla så jag körde på. Tänkte att jag provar väl med mina formgjutna hörselskydd med 15dB dämpning. Till min förvåning gick det otroligt bra. Jag trodde inte det var sant. Det verkar som om de sänker de rätta frekvenserna. Ett par veckor senare och jag har fått tillbaka hoppet. Sänka volymen eller att köra med hörselskydd var absolut inte samma sak, åtminstone inte för mig. Jag kör fortfarande så lågt det bara går. För högt och det gör ont, även med hörselskydd. Jag är även mycket noggrannare med pauser nu. Vilken skillnad det gör, även för kreativiteten. Rensa skallen lite mellan varven. Nåväl, tänkte att jag skulle berätta, det kan vara värt för någon annan att veta som går med samma lidande. För mig gör det även att tinnitusen lättar. Det brukade låta som en visslepipsorkester när jag skulle lägga mig efter en dags arbete tidigare. Nu är det mycket snällare 🙂
  5. EastWest har redan nämnts men +1 på det. Kolla in Sonokinetic. De har en hel del intressant. De släppte precis Tutti som är perfa till filmmusik. Åtminstone skräck 🙂
  6. Är DU korkad? Självklart är det inte det jag menar. Varför svara drygt på en tråd där jag frågar om råd att rädda mina öron om du inte kan vara konstruktiv? Ahhh det måste vara skönt. Ser fram emot att få mina. Det jag ursprungligen ville ha var ju rekommendationer på ställen i Stockholm som gjuter proppar, har nu bokat tid hos Hörseltekniska 🙂 Vad jag undrade var om det fanns proppar som bara sänker de allra högsta och lägsta frekvenserna, vilket man skulle kunna använda under produktion. Inte för att jag vill eller för att det är optimalt men jag tippar att jag förutom tinnitus även drabbats av hyperakusi. Det hugger vid varje frekvens som inte är röst. Fletcher Munson kurvan var ett bra tips. Den är sparad. Som du kanske läste ovan så har jag bokat tid. Ja det är sjukt dyrt men verkar vara värt det. Önskar bara jag hade gjort det tidigare, innan jag fick lära mig den hårda vägen att öronen inte kan ta hur mycket som helst. Tack för svaren!
  7. Reachground

    ljudkort

    😠 F**K no Snälla?
  8. Reachground

    ljudkort

    Inga problem. Nu har du kommit till den svåraste frågan. Jag rekommenderar dig att gå och lyssna i en butik. Det är mycket individuellt. Tyvärr kommer man inte undan så billigt när det gäller bra lyssning, och det har också med utformningen av rummet att göra. Det enda jag kan säga är att du inte borde köpa ett par usb-högtalare. Köp ett par aktiva monitorer och koppla in direkt i ljudkortet.
  9. Reachground

    ljudkort

    Reflektionsfiltret är helt okej. Titta på den här tråden där Gilbert gett ett bra svar: https://www.studio.se/index.php/topic/78603-skillnaden-mellan-tvaa-reflektionsfilter/ Det andra filtret som är länkat är förmodligen det här: http://www.thomann.de/se/se_electronics_reflexion_filter.htm När det kommer till mikrofonen så är den helt okej. Jag har den, men på den här prisnivån tycker jag Studio Projects B1 låter bättre för röst : http://www.thomann.de/se/studio_projects_b1.htm Installera drivrutiner och programvaror, koppla in kortet och kör, om du har tur. Trots att det blivit mycket lättare under åren att få saker och ting att fungera så är det fortfarande lite meck ibland. Välkommen till en värld av många tekniska begrepp. Jag tror du förväxlar preamp med ljudkort. När jag säger preamp menar jag mikrofonförstärkning. Preampen sitter i ljudkortet. Om du nu är i början av din musikkarriär kan det vara en idé att köpa dina första grejer i butik. Thomann är bra och billig men om du stöter på problem så kan det vara lättare att få support på plats. I värsta fall kan man ju ta med sig datorn in så ser dom vad det är för problem. Inte sagt att du garanterat stöter på problem men jag minns hur det var i början, det är mycket som kan gå fel.
  10. Nu fick du mig att fundera Rödeorm. Ärligt talat så hade jag tänkt fråga företaget jag kom till om olika alternativ men tar tacksamt emot tips om det. Alltså, jag repar aldrig (med band) och spelar inte live. Producerar ljudeffekter och musik till spel, så det blir hemma i studion eller i hörlurar hos kund. Finns det skydd att ha som är snälla mot örat medan man producerar? Att bara sänka alla frekvenser är ju jättebra, men det skulle jag mest ha nytta av på konserter och andra ställen där det är högt. Är helt ny på området och har aldrig funderat över det här tidigare så ni får ursäkta att det blir lite taffligt. Tänker att det antingen får bli något som är bra allround eller så blir det väl två par för olika ändamål.
  11. Reachground

    ljudkort

    Jag gissar att du har beats som du helt enkelt vill rappa till. Om det är så, lägg inte ut pengar på en mixer. Mixa kan du göra i datorn. Här är ett kort som en vän använder och som fungerat bra i många år: http://www.thomann.de/se/line6_pod_studio_ux2.htm Den har två preamps så du kan bjuda in en vän som lägger dub live om du vill.
  12. I en annan tråd skrev jag om mina problem med öronen. Så jäkla klantig jag var som inte var försiktig med hörseln. Trodde verkligen jag var odödlig och inte kunde skadas. Nåväl, nu är jag här och ska ta hand om det på bästa vis. Tänkte höra om någon gjort gjutna proppar i Stockholm. Fick tips om Hörbart på Söder av en kompis. Någon som har andra tips?
  13. Hej Johan! Det där kan vara meckigt. Vilket operativsystem kör du? Funderar på om du kan ha ställt in för hög upplösning för att tv:n ska kunna ta emot det. Försök utesluta vad som inte fungerar. Anslut en annan dator till tv:n, om du inte har någon så kanske någon du känner har en bärbar du kan låna en halvtimme. Testa också att ansluta datorn till en annan tv och se om det fungerar. Lycka till
  14. Du menar eftersom han var tveksam? Skulle inte sätta min studioutrustning på att han var läkare. Kanske var sjuksyrra. Balansorganet var en riktigt intressant teori. Det är inte omöjligt. Var hos läkaren idag (det sätter jag på min studioutrustning på att hon var ). Remiss till Jiri Pokorny på MediService i Skanstull En äldre herre som rekommenderades varmt. Någon som har erfarenhet av honom? Fick tid på tisdag. Vaxpropp är för övrigt uteslutet. Skönt, men det är uppenbarligen någonting som inte står rätt till fortfarande. När jag skulle gå och lägga mig igår hade jag svårt att sova på grund av en ton i vänster öra. Frågan är om det var för att jag tänkte så mycket på det eller om jag nu ska säga...välkommen tinnitus.
  15. Det får bli att chillaxa så mycket som möjligt i sommar 😄
  16. Cruncher, rsound och Polder! Det blir att beställa läkartid imorgon. Får väl se vad vårdcentralen kan hjälpa till med. Ska se om jag kan pusha för remiss till specialist. Jag menade bara att eftersom ljud är mitt leverbröd så är det svårt att ta ledigt en längre tid. Men så är det ju för vilken arbetande människa som helst, och speciellt frilansare. Det ska bli skönt med lite semester i sommar 🙂 Jag hittade var ljudet från högtalarna kom ifrån. Det var ljudkortet. Googlade lite på "firewire solo high pitched noise". Det visar sig att flera har samma problem. Nåväl, det är ändå dags att uppgradera. Kortets preamp kraschade redan efter något halvår. Har aldrig brytt mig om att fixa det men anade att kvalitén kanske inte var den högsta. Tack återigen alla som har tagit sig tid att svara. Jag skulle säkert till sist bokat tid hos läkare men då kanske det varit för sent. Ni fick mig att inse att det är lika bra att göra det direkt. Ska försöka komma ihåg att uppdatera tråden med resultatet. Ha det gott! //Henrik
  17. Vila är helt klart något jag borde göra. Svårt bara när min hela min inkomst kommer från just produktion av ljud. Tänkte jag skulle flytta ner högtalarna på bordet och rikta upp dem istället. Om jag förstått det rätt är det viktigast att diskanten är riktad mot öronen. Ja kunden sade exakt samma sak. Om det finns någon som har Absynth 5 så är det patcharna "Alien Ice" och "Idle Rook" jag använde tillsammans. Speciellt "Alien Ice" har ett väldigt högfrekvent ljud som jag var tvungen att EQ:a bort. Brukar aldrig köra EQ speciellt hårt men här blev jag tvungen att köra vissa frekvenser helt i botten. Jäkla vax alltså. Inte omöjligt att du har fel. Var hos de här rackarna för något år sedan: https://www.lifegene.se/. Gratis läkarundersökning samtidigt som man hjälper forskningen. Läkaren sade att han såg något som möjligtvis skulle kunna vara en vaxpropp men han var tveksam. Kanske är dags för ett besök till vårdcentralen ändå. Tack för era svar! Oerhört tacksamt. //Henrik EDIT: Random stav/formuleringsfel.
  18. Reachground

    Ont i öronen

    Hej! Har funderat ett tag på att skriva här men har dragit mig och hoppas det ska lugna ner sig. På sista tiden har jag nämligen börjat få ont i öronen. Det yttrar sig för tillfället mer som ett tryck än något annat. Som om det är en pappersvägg i örat som är på väg att spricka. Jag har ännu inte känt/hört någon ton eller något pip. Jag jobbar på tre platser med tre olika uppsättningar. 1. Hemma - Monitorer: Genelec 8020BPM. Ljudkort: M-Audio Firewire Solo 2. Kund - Hörlurar: Beyerdynamic DT 250. Ljudkort: TC Electronics Konnekt6 3. Kontoret - Hörlurar: AKG K240. Ljudkort: Integrerade skräpet från en bärbar (mest administrativt jobb där) Bifogar en bild som visar hur jag har det uppställt hemma. Tyvärr har jag inte haft råd att investera i någonting alls på sista tiden varför högtalarna helt enkelt är uppställda på en hög böcker. Jag vet att det inte är optimalt men tänker att man får ta en sak i taget. Däremot undrar jag om det kan spela någon roll då det är som värst när jag är hemma. Första gången jag kände något alls var när jag skulle göra musik med Absynth. Hade aldrig använt den förut så jag browsade runt bland patcharna och hittade några som lät bra. Slängde ihop ett utkast och skickade till kunden. De var nöjda med låten men tyckte att det gjorde ont i öronen. Jag EQ:ade ner de värsta frekvenserna och avslutade. Det var kanske ett jobb på ett par dagar. Sedan dess har det aldrig riktigt släppt. Denna vecka var det återigen dags för musik. En låt som skulle vara i samma stil som den förra. Tillbaka till Absynth. Samma visa återigen. Låten är färdig och levererad men jag känner ett tryck i öronen. Mer än tidigare. Under gårdagen stängde jag av allt ljud och bara satt och funderade över vad det kunde bero på. Då tyckte jag mig höra ett pip. Satte örat nära högtalarens diskant och visst, ett högfrekvent ljud strömmar därifrån. Väldigt tyst och det gjorde ingen skillnad när jag höjde volymen. Kan det ha någonting med saken att göra? Vet inte riktigt vad jag ska ta mig till. Ska jag gå till läkaren? Ska jag aldrig mer arbeta med Absynth? Är uppställningen av högtalarna så galna att det bildas skumma frekvenser? Kan man hyra in någon som kommer och kollar vad som kan vara fel? Jag är oerhört tacksam för alla förslag som kan leda mig i rätt riktining. Vill gärna arbeta med ljud många år till. För tillfället känner jag mig bara frustrerad och ledsen. //Henrik
  19. Vilken miss. Har fått Frostdatorerna rekommenderade förut, glömde bort dem helt. Nu är det köpt och installerat så det är inte så mycket att göra åt. Den har samma processor som Vaion jag köpte, men tyvärr lite mindre hårddisk och lite mindre skärm samt lägre upplösning. De två sistnämnda hade förmodligen gjort att jag köpt Vaion ändå. Dock måste jag säga att fläkten låter lite för mycket för min smak när den är i arbete. Det är det enda jag har att klaga på hittills. Har inte hunnit sätta den i riktigt ljudarbete än dock. Men jag planerar att bara använda den som ett alternativ till min stationära. Ser inte framför mig nu att jag skulle behöva supertystnaden jag får i studion. Ahh det var bra grejer. Tror dock jag kommer klara mig med HMDI och analoga som sitter inbyggt. Det skulle vara om jag behöver tre extraskärmar 😉 Stämmer. Intel Core i7 Quadcore 740QM. Som du kanske läste ovan är det enda dåliga hittills fläkten. Behöver du en riktigt tyst laptop rekommenderar jag inte denna. Men kan du ta lite sus så är den riktigt bra. Skärmen är ingen diskussion, klar och fin. Ärligt talat så känns upplösningen nästan lite för hög. Hemma sitter jag med en 32"-skärm och texten blir så liten i 1920 x 1080 på 16,4" så jag nästan måste kisa ibland. Tror ändå att det är bra när jag väl sätter den i produktion. Översikt i Cubase framför allt.
  20. Idag köpte jag datorn. Var först inne i Sonys butik i Stockholm för att titta och testa. Den passade mig perfekt. Tyvärr hade de den inte inne, men säljaren lyckades övertala mig att köpa en dyrare som de hade till bra pris. Jag hade tänkt att ta den på avbetalning, men när GE Money Bank gav sitt svar visade det sig att de bara kunde erbjuda 8.000:- i lån. Har inte resten tillfället så vidare till Webhallen. Med 10 minuter kvar till stängning kollade jag snabbt vilka Vaio de hade. Det visade sig att de hade en inne som en kund lämnat tillbaka. Webhallen hade visst klantat sig med sin promotion och kunden trodde den hade 3D. Titta på datorn och den verkade inte ha varken några slitningar eller döda pixlar. Hela datorn betalades med lån via Klarna. Har använt dem förut och det funkar klockrent. 12 månader räntefritt med lite avgifter naturligtvis. För att göra en lång historia kort, nu sitter jag och installerar en Sony Vaio VPCF13Z8E/BI http://www.webhallen.com/hardvara/129679-sony_vaio_vpcf13z8e-bi-core_i7-740qm-8gb-640gb-nvidia_gt_425m-16.4-bd-w7_hp Fick 1.000:- rabatt så den ligger inom budget. Fläkten är tyst och fin förutom när den jobbar hårt. Ska installera allt, vilket förmodligen kommer ta ett par dagar, sedan återkommer jag med min upplevelse.
  21. Tack för alla svar. En liten PC vs MAC fight på köpet 🙂 Har ingenting emot MAC förutom priset. Min personliga åsikt är dock att i dagens läge spelar det ingen roll förutom smak. Kommer ihåg hur det var förut, PC bara strulade och jag satt i dagar och meckade med inställningarna i Logic (som då fanns till PC). Bra tips Gilbert. Visste inte att man kunde filtrera så på Prisjakt. Grymt Lejnoss! Jag ska definitivt ta en titt på siffrorna för processorerna. Känns lite som en djungel dock men jag får väl ta mig en djupdykning. Jo jag tittade på Firewire expresscards och det är helt klart ett alternativ. Jag är inte helt låst vid Firewire i vilket fall. Kommer mest använda den bärbara för redigering. Inspelning kan jag göra i studion. Kommer fortsätta att undersöka ett tag till sedan slår jag till. Uppdaterar tråden när jag köpt datorn och berättar om resultatet. Skulle jag mot förmodan glömma så skicka gärna ett privat mess och påminn. Men som sagt, förutom fortsatt undersökning så tar det ett tag att installera allt också. Bara Komplete 7 tar kring 3-4 timmar. Vad är det, 23 DVD:er eller något 😐 Precis den jag kollat på. Har fortsatt att leta och Vaion ligger fortfarande som främsta val. Dock har jag ännu inte tagit mig tid att åka in till Sonys butik för att testa. Vill bland annat lyssna på fläkten. Hittills har Vaio generellt fått goda betyg av både vänner och släktingar. 16" är för mig verkligen ett minimum. Önskar att jag kunde hitta någon med 17" till och med men det är ingen större fara om det inte blir så. Däremot har du helt rätt om upplösningen. Alla som jobbar med ljud vet hur många fönster det kan bli. Har svårt att tänka mig mindre än 1920 även fast jag inte skrev det i mina krav. ~70% av mina uppdrag är ljudeffekter till spel. Jag brukar börja dagen med att öppna 7 program och 5 mappar. Cubase, Wavelab, spelmotorn (Unity eller något annat beroende på projekt), Soundminer och Firefox. Detta växer till ännu fler ibland. Mapparna är ett måste för att effektivt kunna hantera datan - SVN, ljudeffekter originalfiler, ljudeffekter redigerade, olika former av material osv. Ledsen om det blev ett litet utlägg ovan men det var bara för att argumentera för högre upplösning. Arbetar med två skärmar i studion (32" + 24") och känner att en till inte skulle vara bortskämt och verkligen effektivisera arbetet. Jag har dock sett att MAC har virtuella skrivbord. Något jag saknar som standard på PC. När det blir för mycket använder jag WindowsPager. Mera tips? 🙂
  22. Denna återkommande diskussion om "vilken dator ska jag välja". Nåväl, är det inte dags för ännu en? 😉 Nej helt ärligt, jag sökte faktiskt i forumet och det flesta är ute efter budgetdatorer. Jag arbetar dagligen med musik och ljuddesign och märker att jag behöver vara mobil. Mixa och mastra gör jag hemma men producera måste jag kunna göra på fältet. I studion sitter jag med följande stationära: Core i7 920 2,66GHz 6GB minne GigaByte ATI Radeon HD 4850 512MB Hittills har jag inte stött på taket i denna konfiguration. Det vore skönt att slippa det med den bärbara. Önskemål för bärbar: Pris: Upp till 15.000:- Skärm: Minimum 16" Utgångar: Firewire Processor: i7 RAM: Minimum 6GB Favorit hittills: Sony Vaio VPCF13S0E/B - Core i7-740QM / 6GB / 500GB / GF GT425M / 16.4" / BD / Win 7 HP http://www.webhallen.com/hardvara/116324-sony_vaio_vpcf13s0e-b-core_i7-740qm-6gb-500gb-gf_gt425m-16.4-bd-win_7_hp 11.990:- Sony verkar vara en av få tillverkare av bärbara som kommer med Firewire.
  23. Försökte köra Cubase 64-bits men då blev alla pluggar loco 😕
×
×
  • Skapa ny...