Jump to content
Annons

memmet

Medlem
  • Antal inlägg

    19
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Hej, jag ska flytta till London i början på september, och jag vill då ta med mig el-gitarren och min förstärkare. Gitarren är jag väldigt väldigt rädd om, den kommer ligga i ett hard-case och jag vill helst ha med den som handbagage. Är det svårt att få med den som handbagage på flyget eller kan man lita på att den inte kommer gå sönder ifall jag checkar in den som specialbagage? Förstärkaren kommer ligga i en sån här: http://www.thomann.de/se/rockbag_rb23510b_combotrolley.htm incheckad som specialbagage. Kommer förstärkaren klara sig att vara i den väskan eller måste jag köpa ett flightcase?? Någon som annars har ritningar på hur man bygger ett flightcase? Jag åker med SAS.
  2. Jag kan inte fixa så att när jag spelar in gitarren att det ska vara mono.. hörs bara i ena högtalaren, jag har testat att klicka ur Stereo: men det funkar inte. Hur ska jag göra??
  3. Hej, jag köpte nyligen en "Presonus Firebox" och till denna fick jag med Cubase LE 4. Jag har bara testat lite med min gitarr hur det funkar etc, men när jag spelar in med min gitarr så kommer det bara ljud i ena högtalaren. När jag inte spelar in kommer det ljud ifrån båda högtalarna. Vad ska fixas så att de löser sig?
  4. Som titeln lyder- Var hittar jag en Hammond orgel i Sonar 8 Producer Edition? Tvivlar på att det inte finns, men om så; hur ska inställningar etc vara för att man ska få ett redigt gött Hammond ljud?
  5. Vårat band vill bli ett bättre live-band och vi tänkte då börja köra med hjälp av en dator på våra spelningar. På datorn kommer vi ha spelat in synthar etc.. Det jag undrar är hur man får det att tajma med trummorna, gitarren? *om tex. synthen ska börja någon minut efter gitarren. någon som vet hur man gör så det tajmar? Finns många band som använder en dator så omöjligt kan det inte vara.
  6. memmet

    2 frågor ang sonar

    Jag behöver hjälp med lite saker i Sonar undrar: * Kan man fixa så att "midi spåren" blir sk "ljud-spår" ? för när jag klickar ut tonerna så ser de bara ut som: ------------- (ja ni fattar) kan man ändra det så det istället blir som ett vanligt ljudspår? bild på ljudspår * Hur gör jag " fade out" med midi spåren? Funkar det inte med midi spår eller??
  7. Har sökt och sökt men hittar ju inget, är säker på att det finns en tråd om detta. Jag vill veta hur man ska micka en gitarrförstarkare för att få olika ljud. ska micken vara en bit ifrån förstärkaren, vilken vinkel? precis framför högtalaren eller på sidan av förstärkaren? etc... vilka ljud får man om man vinkar den si och så, har den nära eller lite längre bort. Jag använder en SM57 mick Om ni redan vet om en tråd för detta så får ni gärna skriva länken till den.
  8. memmet

    Bra ljudkort

    Ok, lite over min budget... men jag hittade detta http://www.thomann.de/se/focusrite_saffire_le.htm tror du de funkar?
  9. memmet

    Bra ljudkort

    Vet redan att det finns mangder med tradar om detta, men jag har inte hittat det som jag ar ute efter. Jag ar pa jakt efter ett ljudkort med mellan 3-4 kanaler. helst 2st "mick kanaler" och en eller tva "line in" (Not: jag ska kunna koppla 3-4 mickar och kunna spela in alla samtidigt.) Finns det nagot bra for ca 1500-3000 kr??
  10. Hej. Jag är inne på att köpa ett midiklaviatur tex. M-AUDIO KEYSTATION 49E men undrar: Effekter och hur det ska låta justerar jag i datorn eller? Jag gör det inte på midiklaviaturet? Om jag nu gör det i datorn, följer det med ett program med M-AUDIO KEYSTATION 49E eller finns det något bra att ladda ner. eller hur gör jag?
  11. Jag är helt ny på midiklaviatur men vill gärna börja spela in lite. men undrar bara: Är det bara att ansluta midiklaviaturet via en USB/Firewire sladd och sen in i datorn och sen är det i princip klart??
  12. Jag har haft samma problem en gång, detta berodde på att min polare hade kopplat sladden som går till datorns ljudkort i "mikrofon ingången" (den som är färgad röd) den ska nämligen vara i "Line in" ingången (den blåa ingången) så kolla att du inte kopplat de in till mikrofon ingången i datorn.
  13. ok, hur täpper jag till fönstret för att få det så isolerat som möjligt?
  14. Mitt band och jag har just bytt replokal, och när vi spelar så hörst det väldigt mycket utanför (ca 30 m bort och man hört ändå bra) Brevid oss ligger ett hus och folket i det kommer nog inte uppskatta om vi spelar och det låter som de gör nu. Så vi behöver kort o gott dämpa lokalen så mycket som det går. Hur gör man?? Kan man köra på tex. madrasser i hela rummet eller finns det något smidigare sätt? Rummet har också ett fönster så det gör nog mest ljud ifrån sig skulle jag tro.
  15. Hej, jag köpte nyligen en bärbar dator som tyvärr saknar linjeingång. Det den har är linjeutgång och mikrofoningång, jag undrar om man kan göra om någon inställning i datorn så att mikrofoningången blir linjeingång istället?? eller om man kan köpa något som fixar till detta?
×
×
  • Skapa ny...