Jump to content
Annons

Chris11

Medlem
  • Antal inlägg

    16
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Härlig video 😛 Enligt MIG.. Pojkband (2000 talet) ska komprimeras mkt. inget får sticka ut och allt ska kännas väldigt packeterat. sköna enkla körpaket får du genom att ha 3 dubbar per körstämma och sen panorera vänster, mitten, höger. eventuellt den i mitten något lägre i volym. Lägg körpaketet på en gruppkanal och komprimera ganska hårt samt släng på reverb till du tycker kören ligger lagom långt "bak" i högtalarna. Leadsången tycker jag är snyggt att ha ganska "torr" på verserna med liite reverb och liite delay för att sen "öppna upp" på refrängerna med stora delay och mer reverb. förutom ett körpaket som backar upp leadsången brukar det finnas mkt av "en ters upp" stämmor som placeras i mitter "ovanför" leaden. Spela in lite överstämmor överallt så har du att klippa av sen.. finns väl 1000 sätt att göra det på... hoppas det var till någon hjälp 😄 skicka gärna ett smakprov när du är klar, chris@tonefish.se //Chris
  2. Ok, Håller till nere i Skåne. Men åker runt en del, så tipsa gärna iaf. Tack!
  3. Chris11

    Sångpedagog sökes

    Jag har sjungit i några år och letar efter en riktigt bra sångpedagog som kan ge mig det där lilla extra. Genren är pop/rock. Var fasen hittar jag denna människa? Tips? Chris Från Lund
  4. Ibland kan inspelningen få lite "karaoke" känsla, dvs det känns som ett färdigt musikspår där man bara "lagt" sången ovanpå. En kompressor jämnar ut sångens nivåer. Ett Reverb flyttar sången "bakåt" i högtalarna och låter den smälta in mer. Prova även att EQa bort lite "burkiga" frekvenser. Testa att skära bort lite vid 100-250 hz. //Chris
  5. Hmm, det vet jag inte ens var man kollar. har en ny macbook pro...
  6. Prova att länka hårddisken på ljudkortet. MacBook Pro -> FW400-kabel -> PhaseX24 -> FW400-kabel -> FW800-adapter -> HD ok, det ska ja testa! tackar tackar! jag prövade att spela in med usb koppling mellan HD och dator och DET funkade... så det är ju inget problem med hd's prestanda.
  7. men min externa HD har "bara" 2 firewire 800 portar... hur hade du gjort då? kan man inte koppla; dator-extern HD-ljudkort?
  8. yes, datorn är ny (macbook pro 2,2 ghz). hårdisken lev med mac os extended J (den är specillt avsed för mac). 44100khz, EN kanal in. skulle bara testa spela in lite git på min nya fina HD....men nääää. Vad tror du?
  9. Hej -jag avänder en macbook pro 2,2 ghz och operativ Tiger. -sparfunktioner har jag inte ställt in några, kan man ens göra det på en extern HD? hittade iaf ingen möjlighet att isf ändra. Och det är inte så att jag spelar in en stund och sen bryter datorn, utan den säger ifrån med det samma. - har även Terratec phase x24 ljjudkort anslutet via datorns FW 400 port vad tror du?
  10. Har nyligen köpt en extern hårddisk (western digital, mybook studio edition 2) som jag tänkte spela in mot. men logic stannar insp med meddelandet "disk to slow". jag använder firewire 800 utgången, HD'n är 7200 varv och av erkänd kvalité. Det borde väl inte va några problem? har hört många som spelar in såhär... har jag missat något? Chris
  11. Tack för alla tips, uppskattas verkligen! /chris
  12. Tackar så hjärtligt! Ska plöja igenom den, Gratis är mkt gott... 🙂
  13. yes, det är det berömda 150-250 hz mullret vi talar om... tror det delvis beror på att dom står direkt på skrivbordet som blir en baslåda i sig. Undrar dock om andra användare av dessa monitorer uppever dem som "basiga" ?
  14. Hej! Mixning/mastring är ju ett hett ämne... Är det någon som känner till om det finns bra litteratur på området och var man isf hittar den? Det finns ju alltid en rad eller två i diverse musiktidningar (mixologi mf) men jag söker lite mer ingående tips och sätt att gå till väga på. Kan man göra en miljon kokböker bör det väl finnas iaf EN bok om mastring... Anyone?
  15. Köpte för ett tag sen ESI nEar 06 monitorer till min hemstudio. 1) Är det någon som har samma och som jag upplever att dom ger sjukt mkt bas? 2) kan givetvis bero på rummet och placering, och isf finns det ngt enkelt knep för att unvika det värsta "mullret"? som det låter nu hade jag aldrig mixat en låt med monitorerna som lyssning..
×
×
  • Skapa ny...