Jump to content
Annons

MartyBoy

Medlem
  • Antal inlägg

    16
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om MartyBoy

  • Födelsedag 1984-11-23

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Lund/Marks kommun

Socialt

  • Skype
    maaartin@msn.com
  1. Ah tack så mycket.. glömde skriva att den slutar fungera bara ett tag men börjar att fungera igen efter ett tag men det verkar ju stämma in på att det "bottnar" då.
  2. Jag har en billig T-bone Sc-450 och brukar köra med popskydd. Tar jag bort popskydden och står för nära och sjunger eller om jag för sjunger starkt så slutar miccen att ta upp ljud. Eller den tar upp massa bakgrundsljud typ musklickande och tangentbordsklick men inte rösten. Först trodde jag att det var nån kompressor som spökade men detta händer även utan kompressor.. Någon som har en ide om varför? Är alla stormembrandsmiccar så känsliga? Mvh Martin
  3. mmm Det kanske är orch hit jag letar efter. har dock inte lyckats få fram en vettig sampling.. kör mkt vst plugs. har du något förslag på en bra sådan? inte för dyr gärna =)
  4. var det en fråga vad orch hit är förnått eller ett svar på min fråga?
  5. MartyBoy

    Typiska pop-ljud

    Hej!. Denna tråden kanske egenligen skulle ligga nån annanstans men jaja =) Är det nån som vet vad för instrument/kombination av instrumet som typ Max Martin ofta använder i sina poplåtar. den sound jag syftar på är det hårda punchiga ljudet man första hör i oops i did it again med britney, i The call och Thats the way i like it med backstreet boys och Its gonna be me med Nsync. Låter som en blandning mellan en trumma och ett instrumet.. tänkte först att det var en sån där Orchesteral hit som är midistandard men jag vet inte.. vidare om nån kan svara, vet du vart man får tag i det? Mvh Martin
  6. Heheh kanske inte direkt svar på din fråga men jag tänkte bara skriva några rader eftersom jag äntligen hittat en annan pojkbandare hahahah skillnaded är väl att vi gör det som en paraodi (på oss själva först och främst) och att tyvär vissa i bandet skäms till den grad att vi inte kan spela ute även om spelningsebjudanden bara regnar in=))) Här är en video och en låt med oss, båda är skriva och producerade av mig i min hemmastudio.. Lycka till !! http://www.ekoboys.se/Nevermine%20-%20Ekoboys.mp3
  7. För att avsluta allt: det man brukar jobba med är kompressor, limiter och eq? nån snacka nått om bandsimulering? vad är det?
  8. Hahaha ja bedömd och kritiserad blir man väldigt mkt på internet där alla kan vara annonym och skryta vilt och brett om deras egna förmågor. Ja folk som säkert inte ens skulle våga ta en liten diskussion öga mot öga blir väldigt tuffa och stöddiga om de får sitta på okänd ort framför en datorskärm haha.. Men turligt nog så brukar de som faktiskt är väldigt duktiga och kan sin sak också vara väldigt ödmjuka och bara ge konsturktiv kritik medans de som alltid klagar och pekar ut allt som är "dåligt" och "fel" ofta är folk som inte vet vad de snackar om och därav inte behövs tas allvarligt. så var inte rädd att visa upp dina inspelningar, du vågar då åtminstånde stå för vad du håller på med =) Wiiee fotboll imorn!! ANDERS SVENSSON IS DA KING!!! date='2008-06-17, 23:01']Tänk att så fort någon annan ska bedöma ens sångröst blir man såååå NERVÖS... USH! men någonstans ska man ju börja eller hur? Är bara så pirrig så jag måste skriva lite.. 🙂 Jo man måste låta sig bli bedömd. Folk slutar aldrig bedömma en. Det pågår hela livet ut. Man får bara försöka att hitta några som man litar på talar mer sanning än andra samt att dessa även är mer kunniga än andra om saken. Angående hur du kan göra för att folk skall höra din röst så kan du göra en inspelning av enbart rösten medans du sjunger till en låt i t.ex hörlurar. Alltså att det BARA blir rösten som hörs på inspelningen. Resten av musiken finns det folk här som kan lägga på samt mixa ihop.. Ps. Passa dig för att tala med fula gubbar på denna site, som t.ex den där LaylaRiff. Ds.
  9. Ja då det var så lite så hoppas du hittar ett inspelningsalternativ som passar dig! Du måste skicka dina låtar till mig! jag blev nyfiken

  10. tack för att du svarade på min fråga angående inspelning i borås

    =)

  11. Tjena snygga bilder du ser redan ut som en rockstar=)) i min ungdom när jag fortfaranbde bodde i Skene så spelar in allt på radio sjuhärad i borås. De har ok standardutrustning och kör protools, och fina neuman (m149 tror jag) sångmiccar som låter väldigt bra. Vi fick spela in gratis så jag vet inte vad de kostar men du kan ju höra med dem.. tror typ jill johnsson brukar spela in där. mina låtar jag spelade in där finns på http://www.notlikeotherfish.se inte bästa inspelningarna eftersom vi bara var 14-15 år när vi spelade in och för att vi i princip spelade in helt själva och inte hade en anning om vad vi gjorde=))) Hur som helst tycker jag att man kan få väldigt bra resultat i en hemmastudio nu för tiden. ialfall bra nog för att skicka som demo. Jag köpte ett Line6 UX2 ljudkort och en stormebransmic för typ 4000 tillsammans och är väldigt nöjd med kvaliten på mina hemmaproduktioner. http://www.thomann.de är billiga och bra. här är några exempel på mina låtar jag spelat in i min hemmastudio http://www.ekoboys.se/Nevermine%20-%20Ekoboys.mp3 pojkband http://www.ekoboys.se/Echo%20in%20my%20hea...-%20Ekoboys.mp3 pojkband igen=) http://www.ekoboys.se/tjoho.mp3 mitt nya metalband Lycka till med inspelningarna 06-14, 15:14']Hej igen, Det är alltid bra att kunna spela in själv. Jag skulle föreslå att du går en kurs i någon av de mest populära musikprogrammen. Då får du lära dig det du behöver kunna och du får även tips på vilken utrustning du behöver hemma(även ett toppen ställe att träffa andra musker och utbyta ideér m.m.) De flesta studieförbund brukar ha kurser i tex Cubase och musikproduktion. Om du inte redan spelar ett instrument så kan det vara bra att kunna spela någon också. Men, om det är sången du är mest intresserad av att satsa på, och känner att du vill komma igång så fort som möjligt då skulle jag föreslå att du kontaktar en studio i närheten där du bor. Kolla om de till ett bra pris kan hjälpa dig med en "demo". Förslagsvis till redan färdiginspelad musik för att hålla kostnaden nere. De flesta studios brukar göra sån´t till möhippor och företagsevent för en rimlig summa. Vet flera ställen i Stockholm som kan hjälpa till men jag uppfattade att du bor i Borås eller? Visst, det blir inte en personlig låt och det kanske låter lite "trist". Men då har du iaf ett presentationsmatrial för din sång och din röst så du kan presentera vad du kan om du tex söker plats i ett band eller får erbjudande om att lägga sång på någon låt. Välj bara inte någon av Britneys stora hits, ta en låt där du verkligen får presentera din röst på bästa sätt och inte kopiera någon annan. Återigen lycka till, håll mig uppdaterad / Jenny Jag ska genast be mamma kolla upp om det finns någon studio i borås... 🙂 Vad ska man göra när man spelat in en demo? TACK för alla tips NÅGON SOM KAN TIPSA OM EN STUDIO I BORÅS?
  12. det är nog mest för att jag är upplärd med cubase men jag gillar v-vocals för att maunellt fixa sur sång och fel i tajmning typ i stämmor och sånt.. skulle gärna ha gått över till sonar helt och hållet men det är lite instabilt och crashar ganska ofta. Varför använder du 2 program (som dessutom är så lika)?
  13. Snyggt.. vad är bandsimulering?? vad för sånna plugs finns dert. jag brukar avända cubase för musiken och cakewalk för sången. har läst nått om att vissa använder typ soundforge till mastringen?
  14. Men om jag lägger kompressor och håller på med eq på det ihopmixade spåret så förstör väl det hela ljudbilden och dynamiken etc? verkar som om mastring mer är till för att få ett liknade sound/ljudnivå på alla spår i ett album??
  15. Hej. Jag har pysslat med lite hobbyinspelning hemma vid datorn fast med ganska omfattande arrangemang. En kompis som pysslar med musik på heltid sa att mastring är typ bland de viktigaste i produktionen och kan lyfta sounded väldigt mkt. Jag läste runt lite här i forumet h jag fattar ingenting och undrar om någon kan hjälpa mig för jag har aldrig nånsin rört mastertracket i någon av mina produktioer vilket mastring verkar innebära.. jag gör alla eq,kompressor,limiterjusteringar på varje spår tills det låter bra som helhet.. här ett är exempel på min senaste produktion med min skojmiljöpojkbandsparodi ekoboys =) Vad skulle man gjort i en mastering här till exempel??? http://www.ekoboys.se/Nevermine%20-%20Ekoboys.mp3 tack på förhand Martin
×
×
  • Skapa ny...