Jump to content
Annons

bsquang

Medlem
  • Antal inlägg

    14
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Säger Frusciante jag med! Lyssna Också återupptäckt klassiska Manic Street Preachers: http://www.youtube.com/watch?v=djO7qFfPV_c - If you tolerate this... - Your love alone is not enough, med Nina Persson (Cardigans, A camp)
  2. Tack för hjälpen sixties 😎 För övrigt så är 4e februari en måndag (står söndag i första posten). Jag har koll för jag fyller år den 3e (söndag) 😎
  3. Kanon! Låten arbetas på, vi började typ igår. 😎 Har du lust får du jättegärna surra med oss på msn, min är bauergl@hotmail.com. Blir enklare att skicka låtar och byta idéer så.
  4. Ja vi håller på med låten, text kan man försöka sig på men jag inbillar mig att folk som vill sjunga vill skriva sina egna texter? Men om nån är intresserad av att sjunga så kan jag/vi försöka få fram lite text till låten. 😉
  5. Tjena, vi är två stycken som just börjat samarbeta via nätet. Tanken är att vi ska börja med en punklåt lagom till punkfestivalen och sen efter det fortsätta med studiofestivaler (eller något eget). Så just för tillfället behöver vi en sångare/sångerska för en låt till punkfestivalen, men vi ser gärna ett fortsatt samarbete inom olika musikstilar. Hittills är det jag som fungerar som lite allt-i-allo och "aliendealer" här på forumet leker gitarrist. Jag har en jätteenkel"hemstudio" som fungerar hyffsat till det mesta så allt vi saknar är sång. Som sagt, inga krav på kunskaper eller att man kan sjunga bra, det viktiga är att man vill vara med och utvecklas. Vill du hjälpa till med mer än bara sång så är det mer än välkommet! Cheerios
  6. Jamen precis, är omöjligt att göra nånting om man inte har nån sorts deadline som hauntar en. Du känner dig inte manad att sjunga? 😮
  7. Insåg just att vi skulle behöva en sångare/sångerska. 😄 Alla välkomna, kvalité på sångröst är inte det viktiga, det viktiga är att man vill vara med och sjunga/göra ljud med munnen! Det vore oerhört kul om nån känner sig manad, vi fokuserar på studiofestivalerna just nu.
  8. Tack för svaren! zzapmaster Håller på och lär mig spela gitarr samtidigt som jag försöker lära mig så mycket som möjligt om mixning, låtskrivande etc. Dvs jag vill ha nånting som ger bra ljud på inspelningar, utan att vara jättedyrt. Så jag spelar in covers/eget för tillfället, dock på lägsta hobbynivå. Har som sagt SthealthPluggen för tillfället och den funkar hyffsat, men är lite intresserad av hur mycket bättre det skulle vara med en GP/TP (eller nåt annat ljudkort i liknande prisklass). Läste att mitt favoritband Machinae Supremacy använder GP så därav mitt intresse (tycker de har grymt ljud på deras inspelningar). Men det beror ju minst lika mycket på kvalitén på instrument, mix osv (jag har utan tvekan sämre av allt 😕). Vill bli bättre och vill så småningom uppgradera min "hemstudio" med både instrument och ljudkort. Så jag försöker ta reda på om det är mer värt att lägga pengarna på ett bättre ljudkort eller spara till en bättre gitarr, eller om jag klarar mig med det jag har så fort jag lärt mig mixa på ett vettigt sätt. Daniel H Tack för tipset! Det var nog planen från början.. blandar ihop dem.
  9. Jamen dåså, fasen vad trevligt! Kom på att det nalkas ju punkfestival & studiofestival (mona lisa) snart, så det kanske är en idé att börja med en låt anpassad till någon (eller båda) av festivalerna? Deadline första veckan i februari.. Adda mig på msn: bauergl@hotmail.com Fler folk är välkomna!
  10. Här är en bild på mitt Tracktion (version 3), har markerat de viktigaste delarna med röda ringar.
  11. Jag söker en eller flera personer som är intresserade av att utbyta idéer, skriva låtar och lära sig mer inom diverse musikpulande.. om man råkar ha roligt på vägen är det bara en bonus. Tanken är att det ska vara väldigt lugnt tempo, huvudsyftet är att man ska lära sig mer om hela processen mellan det att man får en skön melodi i huvudet tills att man ryser av välbehag (eller fasa) när man hör slutversionen. Ålder, kön, geografisk placering, favoritfärg, kroppsbehåring eller allergier spelar ingen roll, alla är välkomna! Erfarenhet spelar inte heller nån roll men det kanske blir roligare om man ligger hyffsat nära varandra. Angående musikstil så går jag med på vadsomhelst som är hyffsat gitarrbaserad. Dvs mer typ klassisk rock, funk, country, blues, (kanske inte jazz), metall och lite mindre techno, trance, r&b, hiphop. Men jag kan nog övertalas att gå med på det mesta. Personligt: Fyller 23 om en månad. Bor utanför Stockholm för tillfället. Har lirat bas i ett skolband i två år och elgitarr i snart ett år. Har sysslat med enkel inspelning, redigering och mixning i nån månad. Använder mig för tillfället av: Gitarr Ibanez RT240 Bas Yamaha RGX374 Tracktion 3 för att sätta ihop låtar StealthPlug för gitarr -> dator Amplitube 2 / Guitar Rig 2 EzDrummer Diverse andra pluggar Så det jag kan bidra med är hyffsade resurser för att spela in gitarr/bas samt mixning osv. För min egen del så spelar det ingen roll vad för program ni använder (eller om ni bara vill skicka ljudfiler till mig), sålänge man kan diskutera låten/låtarna så att de kan växa fram gemensamt. Kolla in http://www.myspace.com/bsquang för mina verk hittills (som jag skulle gjort annorlunda om jag orkat fortsätta pula med dem idag, som vanligt 😊) Om du är intresserad så skriv gärna vad du tänkt bidra med, spela nåt instrument, sjunga, låtskriveri, mixning? Ta't lugnt, kör hårt!
  12. Jag vet inte exakt hur man gör med ett keyboard, men jag kanske kan hjälpa lite. Först måste du skapa ett nytt midi klipp där du vill lägga ut trummorna. Det görs såhär: Klicka på den track som du tänkt använda för trummorna (klicka på namnet, i vänsterkanten). Då får du upp diverse alternativ längst ner i mitten av skärmen varav en heter "insert a new clip". Klicka på den och välj "insert new midi clip". Då får du ett objekt i din trumtrack där du kan plita ut noter/trumslag genom att använda verktyget som ser ut som en penna. Är lite klurigt att hitta rätt trumslag i en piano roll men man lär sig. Se till att ha EzDrummer som "filter" i filtergrejen till höger (till trumtracken). För att använda keyboard så tror jag du måste välja det som input. Detta görs nog genom att klicka på "pilknappsgrejen" under tracknamnet (i vänsterkanten) och då ska förhoppningsvis ditt keyboard dyka upp (eller nån midi-tjofräs). Vet inte hur det funkar då jag inte har nått keyboard att testa med. Hoppas det funkar, annars ere ba å fråg på!
  13. Jag har använt Tracktion och EzDrummer i ett halvår snart, tycker det är kanon! 🙁 Vad är det du undrar över?
  14. Jag har lite funderingar över likheter/skillnader mellan dessa produkter. Har en StealthPlug för tillfället och funderar på att uppdatera till ett ordentligt ljudkort istället, men är lite kluven ifall det är värt det eller inte. Det jag vill åstadkomma är att kunna koppla in gitarr/bas till datorn via ljudkortet (behövs bara ett instrument i taget), och sen använda mjukvara typ Guitar Rig/Amplitube. Har läst tusen trådar angående ljudkort här på forumet och har fått en del frågor besvarade, men har som vanligt fått en del nya. Kort sagt, det jag undrar är vilket skulle ge mest av att köpa en GuitarPort eller ett externt ljudkort typ Echo Audiofire 2, om man bara ser till ren inspelningskvalité? Är det någon större skillnad? Någon som har jämfört StealthPlug med GuitarPort? Anledningen till att jag är sugen på en GuitarPort är för att det suveräna bandet Machinae Supremacy kör med det, och det låter klockrent i mina öron. Nu vet jag att det säkert beror på fler aspekter typ kvalité på instrumenten, mixning osv men det vore kul att höra en jämförelse mellan StealthPlug och GuitarPort just för att de verkar vara så lika. Då vet jag även om det skulle ge mer att satsa på en bättre gitarr istället. 🙁 Tack!
×
×
  • Skapa ny...