Jump to content
Annons

Wiggan

Medlem
  • Antal inlägg

    14
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Uppsala

Socialt

  • Skype
    wigert@gmail.com
  1. Tack! Tyvärr har jag ingen mac, så det blir svårt 🙁
  2. Wiggan

    Musiker-appen Jamdroid

    Hej! Jag gjorde en app som kan hjälpa till med låtskrivandet när inspirationen tryter. Den slumpar fram melodier på beställning 🙂 http://www.youtube.com/watch?v=2Szw4E4UQQo Finns till Android: https://play.google....y.jamdroid.free
  3. Prova http://www.soundlevel.se/ i Uppsala. Arne är en stabil typ 🙂
  4. Wiggan

    Group Channels

    Subminimals sida verkar fungera lite dåligt. Var ska man lägga .dll-filen och så? Vore helbussigt om du kunde ge mig en liten kort instruktion 😕 Tack på förhand!
  5. Wiggan

    Group Channels

    Tack för tipsen, ska prova pluggen!
  6. Wiggan

    Group Channels

    Hej! Jag kör cubase sx3 och har just upptäckt dom otroligt smidiga group channels. Allt är ju smidigt, utom att man inte kan skicka out från nyare grupper till äldre, DVS master grupp 1 grupp 10 audio går inte, därför att grupp 10 är nyare än grupp 1, vilket känns som ett helt genomkorkat upplägg eftersom man inte kan ändra vilken grupp som ska ha högst nummer i efterhand. Eller kan man det? Förvisso kan jag ju sluta vara lat och koppla om alla spår manuellt, men helst slipper jag. Tack för eventuella svar!
  7. Wiggan

    Pitch i cubase

    Jag har också problem me det här. Har inget hjul på keyboarden. Jag kom dock på att man kan importera midifiler från guitar pro eller något annat program där man kan göra pitchbends på ett vettigt sätt. Prova det!
  8. Tack för svaren! Gosh, den där var verkligen inte billig... Det finns inga enklare alternativ? Problemet är att vi ska göra en riktigt lurig tagning med wahwah, och vi vill lägga på wahwahn i efterhand för att inte sabba en bra tagning. Enheten kallas alltså reamp? *edit* Såg den lilla röda lådan nu, reamp, den kanske vore något.
  9. Hej! Jag fick ett tips av en snubbe för ett tag sedan. Han sa att man kunde köra en line-box från gitarr till ljudkort och stärkare, spela in clean signal, höra stärkarljudet och sedan plugga in den rena gitarrsignalen till stärkaren och spela in det riktiga ljudet efteråt. Poängen är att man kan göra en perfekt tagning men ändra miklägen och inställningar på stärkaren efteråt. Problemet är att skicka en analog signal till stärkaren från datorn... Är det någon som vet hur man skulle kunna bära sig åt? Jag antar att man i övrigt helt enkelt spelar in signalen till ett track i sitt program och sedan solar detta track samtidigt som man spelar in på några andra? När jag provade några olika sätt så lät det som fasfel (tror jag), det surrade som katten och signalen dödades inte ens av boss-stämmarn, skumt! Röriga beskrivningar, men jag hoppas ni kan förstå vad jag är ute efter, tack på förhand!
  10. Jag är på att spela in om du behöver bas. Orkar inte skriva någonting till projektet på egen hand, men jag kan komma med feedback och förslag om du skickar gp-filer.
  11. Jag brukade lyssna på project hate förr 😕 Lirar bas och skulle kunna spela in lite sådan om jag inte har nåt vettigare för mig. Jag ska dock ha inflytande över mixen, annars är jag inte med 😄 Jag avskyr när basister blir helt mobbade i dödsgrottmetalband. Som basist är jag rätt allsidig, spelar helst med fingrarna och kan tappa/slappa lite. Har femsträngad warwick-bas. MVH Wiggan
  12. Frontman, trummis och keyboardist sökes! Vi är ett band under uppstart som behöver fylla tomrummet. Vi har satt ribban väldigt högt, och kräver således väldigt kompetenta och ambitiösa personer. Musikinriktningen drar mot melodisk progrockfusionmetal med ambienta inslag. Du som söker ska ha en bra känsla för dynamik, ”less is more”, gedigna tekniska kunskaper om instrumentet i fråga och musikteoretiska färdigheter, alternativt vara villig att lära sig. Vi letar efter musiker i ungefärlig ålder 20-25, give or take några år beroende på personlighet och mognad. Bra egenskaper vi gärna ser är multiinstrumentalism, sångkunskap, och personer som kan/har erfarenhet av lyrik och poesi och komposition. Rent personlighetsmässigt vill vi att man är ödmjuk, trevlig och samarbetsvillig. Mer om oss som personer och musiker: Vi är två stränginstrumentalister, närmare bestämt en basist och en gitarrist, som spelat ihop i snart ett år. Vi lämnade precis vårat gamla band pga. musikaliska olikheter. Vi håller en hög nivå på såväl den tekniska aspekten av spelandet, vilket kan ses på http://www.myspace.com/centreofgravity (Vi kommer inte att låta som CoG), som det rent kreativa. Då vi är grundare av projektet vill vi ha en sorts kreativ kontroll, men uppmanar samtidigt till egna idéer, kreationer och åsikter. Då folk gärna efterfrågar kreativa influenser kan vi nämna några band och artister vi inspireras av: Spock’s Beard, Pain of Salvation, the Flower Kings, Freak Kitchen, Marillion och Angra. De resurser vi har består av en egen, fin och tämligen rymlig replokal som är bra belägen i Uppsala. Ett välfungerande PA-system med ett par mickar, samt egen utrustning. Dubbelkaggeset finns. Trummisen vi söker ska vara tempofast, säker, innovativ, återhållsam där det behövs och ha en mycket bra känsla för dynamik och melodier. Snabblärdhet inom både rytmik och melodi är ett stort plus. Erfarenhet av såväl rep/jamsessioner, liveframträdanden och inspelning är viktigt, men inget måste. Något som inte är ett direkt kriterium men en guldstjärna i kanten är bra utrustning och/eller resurser att skaffa sådan. Keyboardisten vi letar efter ska ha en vilja att testa att fylla tomrum, såväl som att skapa tomrum när det behövs. Du bör kunna spela både lead, komp och mer åt det ambienta hållet. Bra utrustning, samt koll på effekter och ljud är ett plus då vi försöker skapa en väldigt bra ljudbild. Frontmannen/kvinnan som eftersökes ska först och främst ha en bra sångröst och veta hur man använder den. Tonsäkerhet, ett brett register och känsloförmedlande är viktiga egenskaper. Karisma, trevlig personlighet och gärna en förkärlek till poesi och lyrik värdesättes högt. Du bör vara lättlärd och kunna spela något instrument, förslagsvis gitarr, men riktigt bra sångare får dispens från det.
×
×
  • Skapa ny...