Jump to content
Annons

robber666

Medlem
  • Antal inlägg

    37
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av robber666

  1. Var en kakbit att ordna till när jag fick sitta i lugn och ro. Preferences i arkiv meny och sedan välja i någon flik hur man vill att vågformerna ska framhävas. Nu är allt frid och fröjd. Är det förresten någon som har koll på hur det blir med pluggar när man byter Cubase version? Ligger dom kvar eller måste man installera dom på nytt?
  2. cubase.bmp Ja så här ser det ungefär ut. Ledsen för den usla bilden 🙂
  3. Som jag befarade:(. Bra lista Claes! Varför finns det inte mer av såna och mindre av "jag kör med ___ och det funkar med___fast inte med___ibland___kanske___" 😆 `?
  4. Har hört andra också som klarat det utan problem. Kan du öppna i SX med inserts och dylikt aktiverade?
  5. Finns ju ett och annat klipp jag skulle vilja crossfada så snyggt som möjligt men det blir liiiite svårt när det är en stor vit klump bara:). Gjorde en skärmdump igår som jag inte kommer åt på datorn hemma, är på jobbet nu. Ska försöka slänga in den sen. Bilagor va?
  6. Hm, fick ett problem igår natt när jag skulle in med projekten i min dator. Allting funkade och lät som det skulle men ljudspåren ritades inte upp som de skulle. Det var bara konturerna av vågformen som laddades upp utan innehåll, bara vitt? Är det något simpelt med färginställningar eller? Var trött som en gnu när jag höll på igår men jag fick inte till det vilket som.
  7. Ahh! Bra! Var inne på att exportera kanal för kanal ett tag men det är ju perfekt om man kan blåsa alla samtidigt! Tack! Nu blev jag genast mycket gladare:)!
  8. Tjena! Vi är ett gäng som delar studio. Tidigare har vi spelat in i studion sen har jag kunnat köra mixen hemma. Nu när vi skulle spela in nyligen hade nån köpt Cubase 5 och installerat på datorn i studion. Funkade bra men i det syftet jag använder Cubase så funkar SX,som det var tidigare i studion och som jag kör hemma, precis lika bra. Finns säkert en bibel med förbättringar men inget som jag för tillfället kommer att orka sätta mig in i. Ja som ni förstår så när jag tog hem låtarna och skulle öppna i SX gick det käpprätt åt pipsvängen så nu till min egentliga fråga: Vill jag köpa 5:an och kommer den att funka på min gamla dator? Har en gammal P4 på 2, någonting GHz och 1 Gb RAM. Vet att jag borde köpa ny dator men jag är lågprioriterad pappa i vår 3-barns familj så risken att jag ens får köpa Cubase 5 är minimal:). Nån som har någon bra ide' eller lösning på problemet får gärna delge det.
  9. Jag låter det vara osagt än så länge 😲 . Jag testar nog att köra gubbens Mac innan jag införskaffar mig nåt nytt otyg till PC. Sen kanske jag har konverterat gällande åsikt.
  10. robber666

    Trött på PC:n

    Tjena! Har under ett antal år vidhållit att det går hur bra som helst att använda PC:n som inspelningsmedium men jag måste kanske ge mig 🤪 . I princip allt strular till en början tills man "fått till det" men vid det laget har lusten trytit. Köpte ett Delta 192 Audiophile kort för ett par år sedan som jag inte har fått till än. Tjafs med drivisar till höger och vänster, försöka ändra IRQ-adress bla,bla,bla. Medans jag under ett antal år har försökt löst problem, felsökt och svurit så har mina vänner skrattat gott och suttit med sina problemfria Mac-datorer som aldrig strular. "Allt bara funkar", får jag höra titt som tätt. Tänkte just köpa en ny dator endast ämnad för inspelning då farsan erbjöd mig hans Powerbook, 1,67GHz, 1,5 Gb RAM. Är det någon som på rak arm kan säga att det duger som hemstudiodator? Kör bara audio insp, max 4 kanaler åt gången och inga midiinstrument. Är trött på allt tjafs med PC.
  11. Håller helt och hållet med då det gäller utfyllnad. Slarvigt uttryckt av mig då vi alla tycker att det är riktigt bra låtar men att de andra två sticker ut lite extra.
  12. Bästa låten först verkar ni vara eniga om. Finns det inte risk att det dör ut lite sen då?
  13. Hej! Vårt band har just gjort klart 4 låtar som vi ska lägga på en promotion-cd. Problemet är att vi inte kan komma överens med vilken ordning vi ska ha på låtarna. Alla är överens då det gäller vilken låt vi tycker är bäst och som speglar vår musik väl. Titel, Board my heart. Sen har vi en låt som inte är någon favorit hos någon men den sticker ut lite och är ganska upptempo. Titel, Hail the king. De resterande 2 gillar vi alla men låt säga att de är utfyllnad. Två alternativ står det mellan: Alt1: 1. Den "bästa" först, för att första intrycket varar. 2. Utfyllnad 3. Upptempo, för att hålla ångan uppe. 4. Utfyllnad Alt2: 1. Upptempo, för att höja på ögonbrynen. 2. Utfyllnad 3. Den "bästa", för att ytterligare höja ribban. 4. Utfyllnad Skulle vara intressant att höra era åsikter och låtarna finns att höra här: http://www.ubetoo.com/profile/4282
  14. Jävlig fin låda! Är just i farten med att börja bygga en 1x12:a till min YBA-1 skalle. Har vart och kolla runt lite så snubla jag in på den här tråden, very nice:). Fick jag lite mer inspiration också. Tänkte göra en lucka baktill så man kan välja om den ska va öppen eller stängd efter behov. Har inte riktigt kommit fram till hur den lösningen ska se ut. Bör väl vara rätt tät gissar jag?
  15. Min gamla rörhäck rasslar också den och det försvinner inte när jag bytt rör. Fast jag gillar ju att det väsnas lite i periferin men i mitt fall så kan jag ju inte påstå att den rasslar så pass mycket så det stör. Alltså, jag hör det ju eftersom jag vet att det finns där men det är ingen annan som hör det. Ungefär som en golvlist eller dylikt som saknas hemma. Själv tycker man det är väldigt irriterande medans en besökare inte tänker på det:). Vilken jävla liknelse då,,,.
  16. Har inte införskaffat mig än men det lutar ditåt iaf. Just den här månaden så blir det ungarnas julklappar först och främst så jag får vänta. Verkar som att de flesta är nöjd med den så det låter ju lovande.
  17. Tror jag vet vad du menar då jag nyligen stötte på samma fenomen. Hade en adapter på 1000mA och det brusade utav bara fan. Fick höra att pedaler krävde olika typer av adaptrar. Tex. Boss pedaler vill ha PSA adaptrar och en del ville ha en AAC tror jag det var. Kollade upp vad pedalerna mina ville ha och köpte en adapter av varje. Nu är det tysy som i graven.
  18. Jag har en Weber Mass 100 och den låter grymt bra enligt mig. Iallafall om man inte behöver dämpa ljudet jättemycket. Den har nämligen 2 lägen där det ena läget dämpar 6db extra. Använder man detta läge hörs en tydlig försämring av ljudet som kommer ut ur högtalaren. Använder man normal-läget så kan man inte dämpa fullt så mycket men däremot hörs ingen skillnad i ljudkvalitet (jag hör ingen skillnad iallfall). Läste på ett forum att det kunde vara problem med dynamiken med såna här prylar. Typ om man har tex. en boostpedal, som jag i mitt fall, inte får upp mer volym då den bromsar vid en maxvolym? Nått du känner igen? Det ska inte vara något problem p.g a attenuatorn (så länge du använder 'måttlig' dämpning). Pedalen arbetar ju innan förstegsrören, och klipper eller förstärker signalen innan förstegen förstärker ytterligare. Attenuatorn ligger efter OT:n och 'tar hand om' en viss del av utsignalen. Däremot kan väl pedalen förstärka så mycket så att det inte spelar någon roll hur hårt eller löst du slår an strängen. Okej. Tyckte att det lät konstigt det där men då kanske det kan vara så att de haft för mycket dämpning på Webern alltså? Verkar luta mot en Mass 100 i alla fall.
  19. Jag köper det du säger till fullo men jag måste ändå tillägga att jag har ett projekt i princip utan VST instrument, bara en LM-7 som jag lagt in våran trummis ljud i wav format och sedan ett fåtal inserteffekter, som krånglar och inte går att öppna. Kan det vara de som ställer till det? Hade inte det här problemet förr då jag bara använde Waves Platinum Bundle. Sitter inte vid den datorn nu men jag har för mig att ett gratispaket som jag hämtat hem och heter Fish Fillets eller nått är aktiverat i det projektet. Svårt att förklara men jag hoppas det går att förstå.
  20. Jag vet att mitt typ av svar är skittrist att få när man har problem och inte kommer vidare osv. Men din beskriving av problemet räcker inte riktigt för att du ska kunna få hjälpande svar på din fråga. Vad är det för problem mer exakt, felmedelande, osv? Att du har ett sunkigt ljudkort är ju oavsett om det är anledningen till detta, ett problem. Musik är ljud, så det är en bra grej att ha ett bra ljudkort. edit: stava kratta jaaaaa... Ja alltså cpubelastningen peakar till 100% och sen låser skiten sig. Har jag väl lyckats öppna projektet så måste jag typ vänta med projektet öppet (säkert när BFD laddar) ett tag innan jag kan köra. Och jo jag vet att jag måste införskaffa ett riktigt ljudkort men jag vill inte investera multum för en hemmapryl som jag bara använder för att göra låtar på för att sedan spela in i studio.
  21. Tjena! Jag får ibland problem att öppna projekt med vissa inserts och tex. BFD aktiverade. Har ingen värstingdator men nog med prestanda för att klara av Cubase. Har dock ett rätt sunkigt ljudkort. Kan det vara problemet?
  22. Jag har en Weber Mass 100 och den låter grymt bra enligt mig. Iallafall om man inte behöver dämpa ljudet jättemycket. Den har nämligen 2 lägen där det ena läget dämpar 6db extra. Använder man detta läge hörs en tydlig försämring av ljudet som kommer ut ur högtalaren. Använder man normal-läget så kan man inte dämpa fullt så mycket men däremot hörs ingen skillnad i ljudkvalitet (jag hör ingen skillnad iallfall). Läste på ett forum att det kunde vara problem med dynamiken med såna här prylar. Typ om man har tex. en boostpedal, som jag i mitt fall, inte får upp mer volym då den bromsar vid en maxvolym? Nått du känner igen?
  23. Jag har en Weber Mass 100 och den låter grymt bra enligt mig. Iallafall om man inte behöver dämpa ljudet jättemycket. Den har nämligen 2 lägen där det ena läget dämpar 6db extra. Använder man detta läge hörs en tydlig försämring av ljudet som kommer ut ur högtalaren. Använder man normal-läget så kan man inte dämpa fullt så mycket men däremot hörs ingen skillnad i ljudkvalitet (jag hör ingen skillnad iallfall). Tack för infon. Den ser intressant ut. Har vi nån återförsäljare här i Schweden eller måste den beställas från Weber direkt, vet du det?
  24. robber666

    Övertonsfråga

    Men det man gör då är ju att halvera vibrerande del av strängen och skapar övertoner. Vilket är precis vad man gör i de andra fallen med? Så varför olika termer? Det är väl egentligen samma sak som du sa? I alla fall har jag fått för mig att det är det. Jag menar man kan ju få flageoletter ovanför alla band, med hjälp av lite dist. Och det är väl egentligen samma sak man gör med övertoner.. Flageoletter är mycket riktigt en typ av överton. Men den skapas som sagt av en lätt vidrörning av strängen vid tex. 12:e bandet(eller varsomhelst egentligen). Men det är inte den typ av överton som diskuteras antar jag eftersom Zakk nämdes. Nu restar ja mitt case i frågan 🙂 Ok Inte för att jag vill bråka 😛 Men förklara gärna skillnaden på följande, så jag vet om vi menar samma sak 😛 : 1. Lös sträng, lätt touch vid 12:e bandet och anslag = Flageolett? 2. Nedtryckt band, t.ex 5:e, lätt touch (med tumme, långfinger eller annat tillhygge av valfri karaktär) mitt emelan 5:e och stallet + anslag = inte flageolett? Båda ger övertoner, det är inte specielt svårt och ingen dist behövs även om de ringer betydligt mer med dist eller overdrive. Dessutom är det exact samma princip bakom bägge. Nedtryckt sträng precis som vanligt och anslag med plektrum. Tekniken ligger i plektrum näven, inget annat hokuspokus. never mind... 😏 Jag fattar vad du menar och jag tycker precis som dig. Jag kan väl tänka mig att om man trycker ner en sträng på femte bandet och tar plektrumhanden dit som "tolfte bandet" nu har förflyttats så är det exakt samma princip. Men man behöver ju inte ha precis det avståndet, speciellt inte med distat eller overdrive, utan det funkar ändå. Men jag tycker ändå att det är samma princip. Det är som att man skulle ha en extra hand - en som håller ner en sträng, en som håller fingret löst på strängen och en tredje som slår an strängen. Ja precis. 🙂 Och det jag kanske missade att nämna va att jag tycker det är lite konstigt att kalla samma teknik för olika saker beroende på vilket band den apliceras. Men jag lägger ner här för så viktigt är det inte med petitesser =) Och jag hoppas att du som startade tråden fick svar på din fråga 🙂 Jag var tvungen att lämna ett till avtryck 😉 . Det som ni menar är en flageolett fast jag hajar inte riktigt vitsen med metod "2" men visst, sitter med ackegura just och tjuter. Men den typ av överton som menas är INTE en ren flageolett. Har försökt hitta ett bra ord någonstans och diskuterat med min gitarrkollega men det bästa vi kunde komma på var att säga en grundton+flageolett i ett. Alltså om du skickar på en sträng ett anslag så tar tex. huden först i strängen före plektrumet och en överton bildas, ett biljud från grundtonen. Nu då? Det skulle inte förvåna mig att vi alla menar lika fast vi missförstått varann. Hyfsat överanalyserat blev det i alla fall 😛
×
×
  • Skapa ny...