Jump to content
Annons

robber666

Medlem
  • Antal inlägg

    37
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om robber666

  • Födelsedag 1976-12-17

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Sundsvall
  1. Var en kakbit att ordna till när jag fick sitta i lugn och ro. Preferences i arkiv meny och sedan välja i någon flik hur man vill att vågformerna ska framhävas. Nu är allt frid och fröjd. Är det förresten någon som har koll på hur det blir med pluggar när man byter Cubase version? Ligger dom kvar eller måste man installera dom på nytt?
  2. cubase.bmp Ja så här ser det ungefär ut. Ledsen för den usla bilden 🙂
  3. Som jag befarade:(. Bra lista Claes! Varför finns det inte mer av såna och mindre av "jag kör med ___ och det funkar med___fast inte med___ibland___kanske___" 😆 `?
  4. Har hört andra också som klarat det utan problem. Kan du öppna i SX med inserts och dylikt aktiverade?
  5. Finns ju ett och annat klipp jag skulle vilja crossfada så snyggt som möjligt men det blir liiiite svårt när det är en stor vit klump bara:). Gjorde en skärmdump igår som jag inte kommer åt på datorn hemma, är på jobbet nu. Ska försöka slänga in den sen. Bilagor va?
  6. Hm, fick ett problem igår natt när jag skulle in med projekten i min dator. Allting funkade och lät som det skulle men ljudspåren ritades inte upp som de skulle. Det var bara konturerna av vågformen som laddades upp utan innehåll, bara vitt? Är det något simpelt med färginställningar eller? Var trött som en gnu när jag höll på igår men jag fick inte till det vilket som.
  7. Ahh! Bra! Var inne på att exportera kanal för kanal ett tag men det är ju perfekt om man kan blåsa alla samtidigt! Tack! Nu blev jag genast mycket gladare:)!
  8. Tjena! Vi är ett gäng som delar studio. Tidigare har vi spelat in i studion sen har jag kunnat köra mixen hemma. Nu när vi skulle spela in nyligen hade nån köpt Cubase 5 och installerat på datorn i studion. Funkade bra men i det syftet jag använder Cubase så funkar SX,som det var tidigare i studion och som jag kör hemma, precis lika bra. Finns säkert en bibel med förbättringar men inget som jag för tillfället kommer att orka sätta mig in i. Ja som ni förstår så när jag tog hem låtarna och skulle öppna i SX gick det käpprätt åt pipsvängen så nu till min egentliga fråga: Vill jag köpa 5:an och kommer den att funka på min gamla dator? Har en gammal P4 på 2, någonting GHz och 1 Gb RAM. Vet att jag borde köpa ny dator men jag är lågprioriterad pappa i vår 3-barns familj så risken att jag ens får köpa Cubase 5 är minimal:). Nån som har någon bra ide' eller lösning på problemet får gärna delge det.
  9. Jag låter det vara osagt än så länge 😲 . Jag testar nog att köra gubbens Mac innan jag införskaffar mig nåt nytt otyg till PC. Sen kanske jag har konverterat gällande åsikt.
  10. robber666

    Trött på PC:n

    Tjena! Har under ett antal år vidhållit att det går hur bra som helst att använda PC:n som inspelningsmedium men jag måste kanske ge mig 🤪 . I princip allt strular till en början tills man "fått till det" men vid det laget har lusten trytit. Köpte ett Delta 192 Audiophile kort för ett par år sedan som jag inte har fått till än. Tjafs med drivisar till höger och vänster, försöka ändra IRQ-adress bla,bla,bla. Medans jag under ett antal år har försökt löst problem, felsökt och svurit så har mina vänner skrattat gott och suttit med sina problemfria Mac-datorer som aldrig strular. "Allt bara funkar", får jag höra titt som tätt. Tänkte just köpa en ny dator endast ämnad för inspelning då farsan erbjöd mig hans Powerbook, 1,67GHz, 1,5 Gb RAM. Är det någon som på rak arm kan säga att det duger som hemstudiodator? Kör bara audio insp, max 4 kanaler åt gången och inga midiinstrument. Är trött på allt tjafs med PC.
  11. Håller helt och hållet med då det gäller utfyllnad. Slarvigt uttryckt av mig då vi alla tycker att det är riktigt bra låtar men att de andra två sticker ut lite extra.
  12. Bästa låten först verkar ni vara eniga om. Finns det inte risk att det dör ut lite sen då?
  13. Hej! Vårt band har just gjort klart 4 låtar som vi ska lägga på en promotion-cd. Problemet är att vi inte kan komma överens med vilken ordning vi ska ha på låtarna. Alla är överens då det gäller vilken låt vi tycker är bäst och som speglar vår musik väl. Titel, Board my heart. Sen har vi en låt som inte är någon favorit hos någon men den sticker ut lite och är ganska upptempo. Titel, Hail the king. De resterande 2 gillar vi alla men låt säga att de är utfyllnad. Två alternativ står det mellan: Alt1: 1. Den "bästa" först, för att första intrycket varar. 2. Utfyllnad 3. Upptempo, för att hålla ångan uppe. 4. Utfyllnad Alt2: 1. Upptempo, för att höja på ögonbrynen. 2. Utfyllnad 3. Den "bästa", för att ytterligare höja ribban. 4. Utfyllnad Skulle vara intressant att höra era åsikter och låtarna finns att höra här: http://www.ubetoo.com/profile/4282
  14. Jävlig fin låda! Är just i farten med att börja bygga en 1x12:a till min YBA-1 skalle. Har vart och kolla runt lite så snubla jag in på den här tråden, very nice:). Fick jag lite mer inspiration också. Tänkte göra en lucka baktill så man kan välja om den ska va öppen eller stängd efter behov. Har inte riktigt kommit fram till hur den lösningen ska se ut. Bör väl vara rätt tät gissar jag?
×
×
  • Skapa ny...