Jump to content

ramoand

Medlem
 • Content Count

  1,549
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by ramoand

 1. Hej, Skulle vilja kunna växla mellan datorns ljud-output och mitt externa ljudkort. Tanken är att koppla en extra hdmi-kabel till tvn för att kunna refflyssna i tillhörande ljudsystem, men det funkar ju inte men mitt externa ljudkort. Därför skulle jag behöva byta så Cubase kör med datorns output för det. Det funkar att byta output för t ex Spotify men i Cubase har jag bara Audients driver och en "Generic ASIO" driver i Studio Setup så det går bara att lyssna via mitt externa ljudkort.
 2. Japp har gjort det, men signalen är liksom skitsvag även fast jag har gain på max. Låter inget vidare heller.
 3. Hej, Har precis skaffat ett nytt Audient ID4 som jag kör med Cubase 10.5 på Win 10. Funkar bra att spela upp ljud men när jag ska spela in gitarren i DI-ingången så får jag ingen signal. Har testat att dra upp DI gain till max, kollat så det är samma sample rate, laddat ner senaste drivrutinen osv. Får inget utslag på ljudkortet ens. Gitarren funkar bra, har testat med stärkaren. Nån som har nån idé på vad som kan vara fel?
 4. Lyckades lösa detta genom att ändra upplösningen på Windows till 100% (stod på 125%) så nu funkar alla pluggar!
 5. Ok jag kör på nya i7 10700 med inbyggt grafikkort. Dock så funkar inte pluggens inställningar heller, kan bara ändra output. Det kan väl inte bero bara på grafikkortet?
 6. Hej! Har demat några nya Waves-pluggar (V11) i Cubase 10.5 och på vissa av dem (Aphex exticer, J37 Tape) så är grafiken helt pixlig och det går inte att justera några kontroller. Andra waves-pluggar funkar fint. Antar att felet ligger i själva pluggarna. Nån som upplevt nåt liknande?
 7. I ett projekt jag jobbar med nu så blir varje bar 3 taktslag istället för 4 efter bar 40 av nån anledning. Har säkert kommit åt nån inställning som gjort detta men har ingen aning om hur. Nån som vet hur man kan ändra detta? Jag har Cubase 6.5.
 8. +1 Hur kan man få mer spår med mer bredd? Spåren staplas ju på höjden.
 9. Jo om upplösningen är 2560x1080 på en widescreen och 2560x1440 på en 27 tums så säger det sig själv att du får plats med mer på en 27 tummare. Inte på bredden, men på höjden.
 10. Du får ju inte plats med mer om upplösningen är mindre. Det är upplösningen som är det centrala. Med en sån widescreen skärm får du plats med mindre än på två vanliga 22" skärmar (1920x1080) t ex.
 11. Men varför skaffa en sån med upplösning 2560x1080 när du kan köpa en 27 tum med upplösning 2560x1440? Du får ju plats med mindre på skärmen med en sån 21:9.
 12. Större än 27 kan jag inte ha för då blir det antingen svindyrt eller så får jag gå ner i upplösning. Problemet med en skärm är att jag "bara" får 2560x1440 mot 5760x1080 med tre skärmar. Men det är ju helt klart mer najs med 27 tum och jag vet inte om jag verkligen behöver 3 skärmar.... Hmm...
 13. Jag står i valet och kvalet mellan att skaffa en tredje skärm eller en ny 27" (2560x1440). Har idag 2 st 21.5" (1920x1080) och det gillar jag inte riktigt för jag vill ha min huvudskärm mitt framför mig, inte lite till vänster som det blir med två skärmar. Har ni någon erfarenhet av att köra med 3 skärmar vs 1 skärm?
 14. Hej på er, Jag skulle precis importera ett clap-ljud i stereo och då upptäckte jag att Cubase gör om det till mono av nån konstig anledning (redan när jag förhandsgranskar ljudet så är det mono :S) Jag har självklart lagt ljudet på ett stereospår och har inga pluggar på som gör om det till mono. Har jämfört med samma ljud i windows media player och där är det stereo. Detta är alltså innan jag har importerat det. När jag panorerar kanalen helt till vänster så hörs det fortfarande lite i höger monitor också, de ska de väl inte göra? Nån som har en aning om varför det blir såhär?
 15. Aah inser nu att det blir nog rätt svårt att bygga.....
 16. Aah tänkte använda Arduino till detta, jobbar med det i skolan nu så börjar få lite kläm på det. Men var kan jag få tag på övriga delar, typ stor volymratt, telehona som man kan koppla till Arduino osv?
 17. Hej på er, Tänkte försöka bygga en enkel monitorkontroll som ett kul projekt. Typ en input och tre output och så en volymratt. Är det någon här som gjort det tidigare eller kanske har lite tips på vad man bör tänka på? Finns det kanske några "startkit" med delar man kan få tag på?
 18. Jag brukar alltid komprimera alla spår (de som behöver komprimeras) lite grann, kanske 1 - 3 dB. Subbas kan dock behöva kompriseras mer. Sen skär jag bort basen på nästan alla spår utom kick och bas. Hur mycket jag skär varierar beroende på spår men det brukar ligga runt 60 - 200 Hz. Sen kan det också vara bra att ta bort lite diskant (18kHz +) på vissa spår också, typ vassa synthljud, hihats, noise etc. Nyckeln till en bra mix för mig ligger i att komprimera lätt i flera steg hellre än mycket direkt samt att använda eq och panorering på rätt sätt. Om jag inte kommer upp i tillräcklig vol
 19. Sant. Men jag ytan jag har nu är ca 80 x 140 cm och jag vill främst lägga till yta bakom monitorerna. Nu står skrivbordet ca 25 cm från väggen och jag tänkte öka ytan ditåt samt några cm på andra sidan kanske. Det jag vill åstadkomma är att få bak skärmarna och midiklaven så jag får större "fri yta" för tangentbord och mus. Gillar inte riktigt att ha dem så nära mig som jag har nu.
 20. Tänkte bygga mig ett nytt skrivbord för jag skulle behöva ett som är lite större än det jag har idag, framförallt lite djupare. Tyvärr har jag inte hittat nåt färdigt skrivbord som är tillräckligt stort, finns inga som är djupare 80 cm. Helst skulle jag vilja ha det i ek, men massiva bänkskivor i ek kostar ju massor, särskilt om de är måttbeställda. Finns det någonstans man kan köpa en ekskiva som inte är svindyr? Kanske nåt i stil med denna fast i större format då... http://www.clasohlson.com/se/Ekskiva/Pr313957005 Tack på förhand.
 21. En fundering.. Är det bättre att sätta alla absorbenter på den bakre väggen istället för 3 bakom monitorerna och 3 på väggen bakom mig?
 22. Nu har jag äntligen lyckats skaffa absorbenter (70 mm tjocka) till min hemmastudio. Jag köpte 6 st varav tre hamna på väggen bakom monitorerna och 3 på väggen bakom mig (se bild). På ena kortsidan är det en balkongdörr och ett stort fönster så därför jag inte kunnat sätta absorbenter där enligt spegelmetoden. Ljudbilden har blivit bättre men det är fortfarande en del ljud som studsar. Det största problemet jag har (tror jag) är att alla väggar är sten-/betongväggar. Vad kan man mer göra? Fler absorbenter? Takabsorbenter? I detta videoklipp kan man höra en tydlig skillnad före och efter
 23. Ja det är helt sjukt. Jag har lagt upp flera bootlegs förut utan problem o så när jag kommer med en helt egen låt så är det tvärstopp. Vad kan jag göra åt detta? Måste jag fylla i det där formuläret och godkänna alla villkor? Är det enda vägen? Känns ju förjävligt rent ut sagt...
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.