Jump to content
Annons

Uber

Medlem
  • Antal inlägg

    32
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Uber

  1. Hej jag meckade nåt med USBdev eller nåt. Mitt minne slinter. men sök så skall du finna... Nu dyker min keyboard upp fint... Om du vill ha ett modulärt intuitivt gränssnitt för att patcha jack/alsa/midi kan jag rekomendera PATCHAGE.
  2. Hej.... Pröva Ardour istället för Reaper..... Fint multitrackprogram.... Version 2.7.1 nu.... Ska finnas midistöd från och med version 3... 🙂 (men det går att lösa på annat sätt!) Ja jag prövade FL studio men upptäckte vissa buggar genom att köra i Wine... Installerade dssi_VST till wine... Hmm ska testa o köra FLstudios VSTI nån gång (men tyckte det va buggit till o med i Windows då) Reaper funkade hyfsat - ingen latency (att tala om - om du inte e en inbiten musikhögskoleelev som kommer sluta med att göra produktionsmusik utan själ 😉). har Maudio Delta 44. Visst det e lite meckigt för VST får inte distribueras fritt, men man kan ladda ner VST SDK (software developer kit) och bygga många program till linux med VST stöd.... Tyvärr funkar inte alla, medan en del funkar hur bra som helst, men med lite små glitches som att t.ex. mätarna inte rör sig förrän man håller inne musen på en ratt etc... men ni har väl öron, och kör man 32 bit float har man ju lite headroom också... har inte stört mig... AD drums funkar helt felfritt t.ex.... det är bara problem med VST syncen... Men MÅSTE allt nu för tiden vara överkvantiserat och komprimerat till max? Fram för lite skeverier och livekänsla!!! Kör RT kärnan och har mindre lag än i windows.... Det finns potentiall inom ljudskapande inom Linux... Även ni SOM iNTE e datanördar men kanske användare.... Bidra till communitiet... Feedback buggrapporter etc.... Det hjälper verkligen utvecklarna. Alla har inte pengar, men kanske idéer och förslag iaf, Det värsta som finns är: 1. de som klagar utan att komma med konstruktiv kritik 2. De som fått svar på sina problem utan att dela med sig av kunskapen om vad som gick snett/lösningen!!!! Sluta låta vårt skeva samhälle tvinga på oss egoistiska ideeal!!!! Ja å så MÅSTE ni ju köra JACK ljudservern för att överhuvutaget få ner latencyn.... ALSA duger inte... Men det visste ni väl? It's no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society - ordinary people do fucked up things when fucked up things become ordinary!!!! /e.
  3. Uber

    Sooperlooper

    hallå.... Sooperlooper e grymt kul!!!! men vilken linux dist kör du egentligen? svårt att säga du ger ingen info. Du har väl Jack ljudservern igång? Annars går det nog inte. Och du har väl kört igång slgui (annars går bara ljudmotorn igång utan grafiskt gränssnitt). Sen vill du nog helst köra RT linuxkärnan... Om du inte har en grymt snabb dator - då kanske lagget inte märks. Och det är inte riktigt likt Ableton... Tänk basic loopmaskin - inte så mycket arrangera låtar - men såklart går det ju också... Kompilera den senaste versionen efter du tagit reda på dependencies/devs du kommer behövea. Sen e det bara att bygga på.... 😉 Fortfarande lite små buggar (som t.ex att undoknappen ibland inte "undo:ar" allt - kan bero på att det bara finns begränsat antalv undos?) Midi keybindings funkar med högerklick nu... Sen e de bara att vrida ekller trycka ratten/tangenten... Men du kan behöva ett program för att patcha midi/ljud (omn du inte vill göra det i JAC s rekomenderar jag PATCHAGE).. Kul maskin iaf.... Syncar till JACK och ARDOUR om man vill (iofs så har det buggat utr för mig nu sen jag försökte kompilera senaste JACK, trist, men ska kolla på det) Lycka till.... 🙂 Jag kör Ubuntu Studio Hardy (8.04 RT kernel) //e.
  4. det víll säga... använder du demo pluggar nu eller? Ha ha precis. Demo. Jo. Nä men jag är ett Socfall så jag har inte råd med allt det här. Men utvärderar dom på skoj. Knåpa på!
  5. Ja! Då var det FLStudio som gäller då. Slängde ihop den här "SKITEN" en kväll. Disco/Clubmusik, inget som triggar mina innersta välmåeendevibbar. Försökte fixa radioljudet mest. Det som användes var: Phoscyon VSTI bassline, 1 st. samplad tjej, ett samplat hip-hop beat, två separata kickdrum samplingar. Plug-ins: Oxford, KeytoSound, PSP VintageWarmer, Roger Nichols, BlueTubes Phaser... Automation! Till er som mixar i FLStudio: Alltså, jag vet att det är lätt att få "leksaksljudet" i FL. Vad ni MÅSTE tänka på är lyssningskvaliteten VS renderingskvaliteten! Alla som är bekanta med FL vet att man under ljudinställningarna kan välja SINC DEPTH! Känns igen? Ok, det krävs en riktigt bra dator om man vill köra med 512 depth sinc och använda massa pluggar och VSTinstrument. Men.... Visst arbeta i lägre upplösning när du kommer på idéerna och meckar, men - MIXA ALDRIG lägre än i 512 läget! Det gäller iaf om du sen ska rendera ut i 512. Ljudet blir så MYCKET klarare då, så om du vill ha en mix som överensstämmer med lyssnings "modet" du har så måste du iaf exportera med samma SINC depth som du har mixat i. Annars kommer det låta Helt annorluna när du renderar sen.... En idé är annar att göra låten i FL )som en slags scratchpad" sen, rendera ut i bästa kvalité och sen mixa ljudspåren i ett annat program. Eller varför inte i FL - när du väl renderat allt till Wav.... Och då köra bästa lyssningskvalité om datorn pallar! Ja ja, lite skit från mig som jag tänkt på. Älskar FL för att det är så lätt att vara kreativ..... Har varit hooked sen -99... Var såld på TS404:an tills efter version 3.5 då den blev polyfonisk och började låta annorlunda. Slajdarna började fungera annorlunda då, nån som tänkte på det? Lycka till med produktionen. De viktigaste verktygen i ljudknåperi är enligt mej, EQ, kompressorer, bra grundljud och ett nollsällt huvud.... Jäpp, gör din mix - sov på saken, rök en fet och lyssna igen.... Här kommer ljussnutten. Kankse låter skit på andra system, men jag är ingen mastringsexpert! SPELA HÖGT, Bra skuret så låten kommer inte spränga några högtalare... EN LÅTSNUTT: http://www4.zippyshare.com/v/55265244/file.html (MP3) Jäpp, det var det! Blir jag rik på min musik så ska jag köpa en MAC och alla pluggar jag använder! 🙂 UGGLAN
  6. Uber

    Bra sound

    "fasvändningsknappen" vilken är det i FL, vad heter den där?
  7. Uber

    Bra sound

    Hmm 😉 verkar som det kanske är olika ljud ändå då....?
  8. Uber

    Bra sound

    Toppen! Kan man äntligen få veta... Men, undrar jag, nu kollas ju reason till logic upp, någon som kan göra samma sak men ett projekt i Fl rewirat till Cubase?
  9. Uber

    Bra sound

    Om jag fixar Cubase, hur "subtraherar" jag två wav filer? Hur g 😄 år det till, vad innebär det lixom...
  10. Uber

    Bra sound

    Kan inte någon göra det som har möjlighet? Har inte Cubase själv tyvärr...
  11. Uber

    Bra sound

    exakt det här upplevde vi: (som så många verkar göra) "so when you use rewire to put another programm in sx, u will always have that "cubase"-sound" vilket inte kan förklaras av volymförändring som någon i denna tråd har försökt göra, det blir en annan balans, eller "kvalitetskänsla" som iofs är ett subjektivt begrepp, men ni förstår nog ungefär vad som avses. (främst i botten vill jag minnas)
  12. Uber

    Bra sound

    "Men då kan du ju inte veta om det lät bättre eller inte. Datorn du prövade på kanske hade ett annat ljudkort , Andra högtalare m.m som påverkade resultatet." Lite otydlig har jag nog varit nu. Vi satt med ett projekt i Fl i min kompis studio, rewirade till cubase SX 3 (heter det så?!) och upplevde att då vart det en annan balans och styrka i framförallt botten. Det var så jag menade.
  13. Uber

    Bra sound

    så ni menar att den citerade upplevelsen är tagen ur luften?: have read before that Reason doesn't sound as good as cubase, So I took one of my tracks, rewired it and used Cubase as the output source (?). The sound was really improved. Själv upplevt det på samma vis, fast då med Fl, mot Cubase. Det var snart ett år sedan och inte på min egen dator, jag har inte cubase hemma så jag kan inte bara gå hem o testa... Missförstå mig rätt, jag VET att man kan göra bra låtar med bra ljud i alla dessa program och att ingenting står och faller med vilken sequenzer man använder, men jag har upplevt ovanstående och många med mig, Varför har vi det? Några förslag? Själv har jag inte en aning, inte så tekniskt lagd. Men kan åtminstone utesluta att det skulle bygga på något psykologiskt placebo-aktigt fenomen för att jag mentalt eller undermedvetet skulle tro att jag hörde någon skillnad, när jag själv hörde det hade jag inga sådana begrepp om att Fl skulle låta sämre än Cubase. Inte alls.. och för sista gången.... Ja, jag VET att det går att göra bra grejjer som låter trevligt i alla omtalade program.... (men med olika sound upplever jag.)
  14. Uber

    Bra sound

    Ingen som känner att de kan reda ut begreppen kring detta? Jag vet att det har varit uppe förut en hel del dett, men jag känner att även om det är sant att man kan få BRA ljud i fl. (jag vet det får det själv i mina bästa stunder) om man som det brukar heta VET HUR man gör... (ett påstående som iofs inte brukar följas av någonsomhels info om vad detta magiska förfarande skulle utgöras av) Det är enligt mitt öra och många andras ändå inte samma ljud.
  15. Uber

    Bra sound

    Hmmm. kör själv i Fl. Men detta verkar vara en utbredd uppfattning världen över, själv undrar jag : Posted: Thu Feb 09, 2006 02:22 AM Joined: 19 Apr 2005 Posts: 44 How is the "sound emulation" when you compare Fruityloops vs. Cubase ? I have read before that Reason doesn't sound as good as cubase, So I took one of my tracks, rewired it and used Cubase as the output source (?). The sound was really improved. But as someone said, I also think cubase is pretty booring to work with, So I would concider switching to fruityloops if the sound is as great the sound you get with cubase. Masquerade Posted: Thu Feb 09, 2006 03:00 AM Joined: 07 Feb 2006 Posts: 138 Location: Berlin, Germany cubase has the best audio-engine of all 3 programs. so when you use rewire to put another programm in sx, u will always have that "cubase"-sound. the down-mix sounds more transparent & clear. maybe also the mixer of sx offers even more headroom as fl & reason does. but i'm not sure about that. both offers vst-support, so with good eq's, dynamics etc. i think you can get good results of both programs. so if you find cubase confines your creativity, i recommend that you stay with reason + sx in rewire-mode. so you can build up your tunes and then finalize it in cubase, or use cubase for some other sounds, or at some more stuff to it, that reason doesn't offer etc. with the time, maybe you get more and more into cubase. so you can handle it well and maybe you can be creative with cubase too. with that setup, there is no need anymore for fl imo. don't get me wrong. fl is a powerful tool, but i don't think it will reach that sound, you described. Vad ska man tro? Jag tycker själv att jag kan höra att mixern i Fl ger sitt sound, i gämförelse med andra, ska vi slå fast hur det ligger till med det här en gån för alla...?
  16. Jag har waveterminal 192L och Fl 4.56 och lite olika hårdvara som jag försöker koppla samman... frågan är, är jag vill skicka ljudet från ljudkortet till hårdvarukompressorn och sen tillbaka till kortet för att spela in, och sen ut igen till förstärkaren, men lyckas inte hitta några inställningar för olika utgångar i FL. Går detta att göra överhuvudtaget i FL eller är det bara att byta host? 😄
  17. Jaha!... det är psy-trance som jag menar med trance.. den där "you´re gonna get it!" var ju i mina öron nån typ av pop/rock som lät som den var producerad på en sån där synt man kan höra nån gubbe sitta o kompa på i ett köpcentrum typ + nån sliskig sångare som kraxade på som bäste elvis raggaren ... Förstod inte vad som var så trans me den? Det kanske bara jag som ärför tråkig för att förstå Hammargellas humor iochförsig.. Men, men tyckte inte heller när jag har lyssnat på de andra killarnas förslag att jag har hört trance eller trans som det väl borde heta på svenska. Jag har upplevt det som att någon ber om tips på den absolut grymmaste heavy metallåten och folk tipsar om Poison "Unskinny Bop" eller tillochmed Europe 1991, PRISONERS IN PARADISE,.. eller är jag ute och cyklar här??? 🙂
  18. Hej! Det här var bra men du har nästan ingenting med över 5000 hz, det ligger under -30 db hela låten, jag vet inte riktigt vad du gjort...?!
  19. MEN, lägg ner de där anala småpolisfasonerna och hälsa det här nya tillskottet på forumet välkommen istället! Vill du inte säga något om deras låt så låt bli... Jag tyckte för övrigt att det lät riktigt profsigt, fin produktion, avslappnande musik. Ingenting i min smak alls men det hör ju inte hit. Om ni vill ha svidande kritik så kan jag utan att anstränga mig för mycket påstå att detta låter lite slätstruket, lite musikskolantråkigt, ja nästan,..nu svider det,..lite frikyrko mesigt. Typ som några killar i baptistförsamlingen som ska visa att det inte är så töntigt med frikyrkosamfund och de kan spela rock´n roll också... Vad jag menar är att det låter som ni har ganska ordnade liv, känns inte som ni några alkoholiserade kaotiska storvulna individer som låter passion och känsla gå före allt sunt förnuft... Nu menar jag ju inte att ni ska börja knarka och göra slut med tjejjen,,men kanske lyssna lite mer på den lidelsen hos de musiker som lever mer "uppochner"... Fortsätt ösa på!
  20. Hur många har egentligen läst (eller hört talas om innan) nobelpristagaren i litteratur? god poäng!
  21. Alltså om ni kommer åt och lyssna på speech work med parasense... när de efter 5 minuter, när man redan tror att nu har jag hört allt som går att höra, börjar räkna upp länder igen,..och dom slänger på en liten snutt med toner som förknippas med just det landet de talar om just då,.. ja det är mer att man känner att det är ingen ide att göra nån mer trans, de här killarna har redan överlistat allt och gjort det omöjligt för en annan att göra anspråk på att också göra riktigt grymma alster... men det är väl bara att kämpa på?!... Vilket ljud, vilken oerhörd exakthet, vilka sista 2 minuter på låten, helt psyko,... sen dänger de på nästa låt, "stop the sickness" och det är bara ta av sig hatten,... Vet inte vad dom här snubbarna har gjort med sig själva för att kläcka fram såna oerhörda alster, men de ska tydligen vara riktigt duktigt nerknarkade som de flesta andra musik genier som funnits....
  22. nattvaktaren Postat den 17 July 2004, 21:26 Pulsedriver 3 - I'm Rushin' (Nothing) öh,, lyssnade på låten, fattades bara Haddaway´s mustiga stämma hade det vart riktigt tivoli här hemma, gillar du tivoli, Nattvaktaren? Näe, skämt och sido, detta är ju så klart en fråga om smak, men detta är "låtsas trance" för mig, sätt på en låt från Parasense- Avangaro skivan, vilkensomhelst men säg Speech Work, eller Big rave with no name... och lämna leksaksljuden... Iofs, hade inte låten jag länkade till åvan inte världens bästa ljudbild heller men ändå, det finns så mycket grymt ihopsnickrad musik som verkligen får en att komma nånstans, känna nåt, få en riktig omgång av.... Ibland undrar jag om folk gillar så mycket amatörmässig, förenklad, musik för att de inte hört nåt annat, annars är det väl helt enkelt att man njuter av så totalt olika saker, men ändå verkar de som är intresserade av musik på riktigt vara förbluffade inför den stora massans musikkonsumtion och tycke och smak, ellerhur?
  23. Ja, det låter lite som ett par av kanalerna av en låt bara, ta allt det du har nu, skär lite bas, släng på en kik och ett par feta trumloopar kanske det mer blir som en låt.. I övrigt så börjar ju vi alla någonstans, det är ju helt enkelt nödvändig..
  24. Kompositören menar jag såklart...
×
×
  • Skapa ny...