Jump to content

Mullvaden

Medlem
 • Content Count

  47
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About Mullvaden

 • Rank
  Medlem
 1. mja det tror jag inte. Vad säger att det bara kommer spelas in electronica? Nästa år kanske det är nåt helt annat som gäller. Fördelen med en porta är ju att man slipper rackla med drivrutiner och liknande,det är betydligt lägre inlärningströskel än datorbaserat,efter lite enkla instruktioner kan vem som helst börja spela in. Plus att det blir billigare. Ska man köpa antingen mixer eller controller och flerkanalsljudkort plus dator med anständig prestanda drar det snabbt iväg.
 2. Jag har fått i uppdrag att ordna en studio för ungdomar som vill lära sig producera musik. Tyngdpunkten kommer ligga vid beatbaserad musik dvs. hiphop, electronica och liknande. Min tanke är att det ska vara lättbegripligt även för den som har 0 erfarenhet sen tidigare. Därför tänkte jag satsa på hårdvara istället för datorbaserat,det har även fördelen att jag slipper rackla med datorn hela tiden. Detta hade jag tänkt mig: Digitalporta mellanklass dvs. Korg D888,Zoom R16,Fostex MR16,Yamaha AW1600 med flera. Jag tänker det är en fördel om det går att jacka i USB-minne eller SD eftersom då kan användarna ha sitt eget där alla deras filer ligger,åsikt om detta? "Trumlåda" Jag tänkte först Akai mpc 100 då den verkar ruskigt potent (har inte fingrat på en själv dock) men samtidigt, kan det vara för krångligt att lära sig? är tex Korg esx-1 ett bättre val? den har ju väldigt tydligt interface. Eller Roland Sp-55? Andra förslag på samplertrummisar? så långt har jag tänkt klart,sen tillkommer midikeyboard,mikrofoner för sång och instrument,där tänkte jag standarduppsättning.
 3. precis,tänkte nån måste säga det............
 4. oki kickar igång den här tråden igen. Förslag på LADSPA-pluggar? Jag installerade alla som fanns i synaptic,vilket blev en massa pluggar,tyvärr saknar de ju gui så det är svårt att minnas från gång till gång vad dom heter. Dessutom finns inga presets eller instruktioner så Detta har lett till att jag drar mig för så enkla saker som eq,reverb osv. eftersom det tar så lång tid att hitta en plugg,lista ut hur den funkar osv. Har du Nikolaus hittat nåt sätt att lösa detta problem?
 5. förvisso kan man ju köpa en ny,men vill man ha mer än 1-2 aux blir det så stora bord så då är det som int lönt. har återkommande drömmar om ett sådant teaterbord.
 6. ACE! vi turnerade med Irritation ifjol,befa är en fin kille och mackan,ja mackan var en upplevelse hela karln!
 7. Jag har i dagsläget en gammal LEM compact som livemixer,problemet som uppstår är att den bara har en aux för externa effekter och en för det inbyggda ekot. Om man inte vill koppla effekterna som insert och vara snabb som en kobra på att koppla om,hur kan man göra? funderade på att bygga en patchbay med switchar och koppla den innan ingångarna på mixern men det känns som ett hästjobb då det blir c:a 40 telejack att hålla rätt på.funderade även på att löda in "tapereturer" ungefär som på inspelningsmixers så att man kan koppla effekten på en egen kanal. Vad säger folk? finns det nån som brottats med samma problematik?
 8. Jag hade velat läsa om Arduino med efterföljare,verkar jäkligt intressant.
 9. men nisse,hur hittade du hit? vad han vill säga är:han har ett distansband med folk i japan
 10. Filnamn: Tonfiskarn-Obefintlig Personalpolitik Av: Mullvaden Skickad: 27 May 2009 Kategori: Elektroniskt/dans personalkonferens,tristess,klipp-och-klistra,inga synthar,inga effekter,längtan efter tonfisk. lyssna och kommentera. Klicka här för att ladda ner filen
 11. 17 downloads

  personalkonferens,tristess,klipp-och-klistra,inga synthar,inga effekter,längtan efter tonfisk. lyssna och kommentera.
 12. jag har.... både på datorn och i hårdvaruform. kan slänga upp ett pack när jag återvänder v.20
 13. Har hamnat i ett bryderi, på min minikaospad finns ett fint lfo-styrt filter som jag är flitig användare av. dock klarar ju kaospaden bara av att köra en effekt i taget så jag funderar på att skaffa nånting som kan göra samma sak för att kunna utnyttja kaospaden mer. funderade på line6 FM4 ett tag men lyckades inte få klarhet i huruvvida det finns nån lfo eller man måste handjaga svepen. behringer Tweakalizer är ju snarlik kaospad men verkar lite trist. funderar även om behringer bsy-600 eller boss syb-5 kan vara ett alternativ Någon på detta forum som har nåt tips?
 14. men shit,har du digitaltrummor? så jävla koolt! mangla d-takt på dom,då borde man ju komma åt det rätta svänget som jag aldrig riktigt fått till i datorn. dumpa in midifiler på datorn å sen ladda upp nå fräna trumsamplingar.kan bli hu bra som helst
×
×
 • Create New...