Jump to content
Annons

meltra

Medlem
  • Antal inlägg

    6
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av meltra

  1. Tjena, är jätte dåligt insatt i pluggar för vocals eftersom jag aldrig ägnat mycket tid åt sångmusik 😄 Undrar dock om det finns några kända VST titlar där ute som har effekter riktade till sång. Gärna sånna där som dagens pop/rock/hiphop har. Det viktigaste är dock själva vocal doubler effekten. Tack!
  2. Nä men vad snackar du om, på vilket sätt kan en EQ eller kompressor göra en ljudbild? du kanske menar "sound"? ja men vad är det för sound du syftar på isf för det enda sound som finns är att det ska låta så som allt annat? då har du nog rätt. Läs bara om det teh_dude skrev, "de låter mer som proffs produktioner om jag lägger upp allt och sen slänger en kompressor på mastern". Wow vad proffisgt att slänga upp en kompressor. det rätta sättet att ändra ljudet i en traditionell guitarr (när det gäller tonkurva) är att mica det rätt när man spelar in. EQ som sagt är den lätta vägen men inte utan pris, jag skulle inte sitta här och duskutera om läget var så att kompressor och EQ var felfria vilket dom absolut inte är. Ja visst kan man använda kompressor som effekt, men det är väl inte effekt när man slänger den på allt och sen över hela låten, då är det en standard åtgärd utan grund. Och dom bästa producenterna, då menar du förståss dom som tjänar mest, ja dom använder eq och kompressor även mer än dig, men som sagt, det säljer, och har inget med kvalitet att göra. // raderar påhopp /admin Varför är du så j-la arg.. 😛 Om det handlar om att rädda en mix eller skulptera ett sound så är väl det helt egalt när det väl bara handlar om att använda de verktyg som står till buds IDAG. Ett par (om du vill dåliga) liknelser: Är du en sämre bilförare om du kör med automatlåda? Eller är du en sämre kock om såsen blir för tunn när du bottenreder den och måste dunka i lite toppredning också för rätt konsistens? Och om du nu måste ta hjälp av någon annan med att få rätt konsistens till din annars välsmakande sås..vad är fel med det? ja men du förstår ju inte att använda en automtalåda och kompressor är helt olika saker, ingen tar skada av att använda automatlåda, men att lägga på komprossor för jämnhetens skulle eller för "mastering" syfte har förödande pris, vilket är förlust av alla transienter, om du nu vet vad det betyder. Som sagt, EQ och Komrpessor är "verktyg" för människor som inte förstår konsekvenserna när dom använder enheterna. Skulle det inte finnas konsekvenser skulle jag själv tycka att dom var viktigast.
  3. meltra

    Thor fråga

    alla ljud tycks ha en svag och sörlig panorering, och jag hittar inte vart man kan stänga av det, nån som vet?
  4. // raderar påhopp. Det går alldeles utmärkt att framföra sina synpunkter eller agrumentera utan att gå till personliga påhopp - vilket dessutom är emot Forumreglerna. /admin Det kompressor oxå gör vilket är viktigare än det sist nämnda är att den jämnar ut alla transienter och alla efterklang vilket med andra ord förstör hela ljuded av alla instrument och ljud. Din kära EQ är inte så felfri den heller. varje gång du höjer eller sänker vid nån frekväns så ökar du brus och ressonans nivån i hela låten. vad man ska göra är att skapa eller spela in ett ljud som låter rätt redan från början, så man slipper använda EQ. Både EQ och kompressor var egentligen avsedda för nödsituationer där man inte har tid eller möjlighet att göra saker rätt, men nu är deras mening mer att sopa efter alla inkompetenta "producenter" där ute som till och med påstår att mastering är en "konst" vilket med andra ord betyder att det är "konst" att dölja sin inkompetens. Men klart det är ju mycket lättare att vrida några rattar istället för att lära sig spela och producera ordentligt, och alla gör ju det, då är det väl inget fel om du oxå gör det? jo men varför gör den så det låter bättre liksom? jag vet att den trycker ihop de som ligger över thersholden med de värdet man angiver i ration men varför låter det bättre? alltså utan kompressorn så tycker jag att produktionen i sig låter "overklig" på något sätt. vet inte om detta kanske förklarar vad jag vill nå med denna tråd? För det första så höjs genomsnitts ljudnivå vilket kan upplevas som "låter bättre" eftersom det låter mer. För det andra så upplevs en dålig mix bättre när compressorn jämnar ut alla för höga ljud som kanske störde tidigare. Och "proffs" låter det för att det är så det låter i radio och tv, men anledning varför radio och tv kanaler lägger på så jävla mycket kompressor är inte för att va "proffsiga" för vilken apa som helst kan smacka up compressor, utan för att höja genomsnitts ljudnivån och kunna höras mer av lyssnarna som sitter där och rattar in kanaler, dom måste ju nå ut med all reklam dom sänder, och om folk som står i köket inte hör det då förlorar man kunder vet du. så ja det är ju proffsigt, att få en produkt att höras mycket säljer ju, men det har inget med kvalitet att göra! Haha, helt sant. 😄 Nej, helt inte sant, utan helt motsatsen faktiskt. om du tar en bra mixad låt som inte är komprimerad och samma låt som är komprimerad och lyssna på båda på det högsta volym du tycker det bör spelas så inser du genast att den komprimerade blev jobbig att lyssna på vid mycket lägre volym än det okomprimerade. testa själv.
  5. Inga audiospår. varför inte ?
  6. Jag har en fråga om reason 4, kommer det att ha stöd för Audio spår, dvs inte bara midi utan rent audio? om inte, så vill jag bara veta varför det inte kommer finnas stöd för det, det måste ju finnas en bra förklaring? 😳
×
×
  • Skapa ny...