Jump to content
Annons

teh_dude

Medlem
  • Antal inlägg

    77
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. jag provade med en limiter på en loop jag vill få iihop med en kick och de löste de men med snaren så försvann punchet. prova med compressor med snabb attack lite bättre men fortfarande. Men beror det på att transienterna är högre mellan de olika kanlerna? för ibland så känns de som när jag mutear en kanal så försvinner all energi ifrån mixen.
  2. Hej Har en fråga jag har en kick som låter fet och punchy som peakar på -6 db sen försöker ja lägga in en snare provar sätta en på -6db men då sitter den inte "ihop" med kicken den låter för lågt, för att få den att sitta med kicken behövde jag dra upp de till 0db Vad är de som gör att det blir så? Provat slänga på en limiter för att trycka ihop ljudet men då får jag inte med punchet från snaren. Det är samma grej när de gäller vissa loopar som ska mixas med andra instrument eller kick då behöver dom ibland peaka överdrivet högre än kicken exempelvis.
  3. Vill into sno din tråd men kom på en fråga. Jag brukar säta limiter på enskidla kanaler för ljudet peakear kanske på 0 db men de känns som jag måste dra upp volymen mer för at få de balanserat med andra instrument/kanaler. Typ n loop med kicken. de peakar lika men de sitter inte ihop. vad e era tankar på de? varför är de så?
  4. Hej! Jag producerar house musik / elektronisk dans musik. Jag har kommit fram till att jag har problem med nivåer på mina kanaler. Jag försöker ställa in dem så att de låter bra men det slutar alltid med att någon av kanalerna går i rött för att de inte är "höga nog", tex jag drar in en loop i ett projekt så kan den kännas högre än de andra kanalerna fast den peakar lägre än vad de gör? Jag har då provat pressa ihop just den kanalen med kompressor och får de låta lite bättre och att de smälter ihop lite bättre. Jag vill få en mix som låter professionel, något som du kan jämnföra med vad som finns på marknaden. Jag vill även förstå en sak angående limiting, jag får min mix att låta bra om jag slänger på en limiter på mastern men så fort jag tar bort den så "faller" mixen i sär. Jag har provat samma sak i grupper men vill förstå tanken bakom de hela så jag kan applicera det mer flexibelt. All hjälp är så välkommen! Tack på förhand
  5. jag menar ur produktionssynvinkel. vad är det som gör skillnaden i dessa två produktionerna? jag tycker t.ex den första låter typ något i stil med looparna i Ejay (om du minns) till skillnad från Afrojack som låter professionellt. förstår du?
  6. Som rubriken lyder. Alltså vad är det som gör skillnaden i ljudbilden i dessa två klipp jag bifogat? är det ena plastigt? Om ja hur får man det att inte låta så? och OBS syftar rent produktionsmässigt, inte genre. Tack på förhand!
  7. Hej! Jag undrar om någon här har gått på Kulturama i stockholm och kanske musikproducent utbildningen också? Vill ni så fall dela med lite erfarenhet om skolan? Jag har sökt utbildningen, men känner att jag behöver kolla runt om jag verkligen gjort rätt beslut.Det låg mellan Kulturama och SAE, och jag valde kulturama eftersom den verkade ge mycket mer. tack på förhand.
  8. Vad är det du sftar på, artikeln om fletcher munson curve?
  9. läst det nu men det svarande inte riktigt på min fråga tyvärr.
  10. Hej! Vad är det som gör att jag kan höra alla instrumenten även när det är låg volym. När man lyssnar på en mix gjord av proffs så kan man fortfarande höra alla instrument på låg volym till skillnad från min mix där jag kan höra allt om det är på medium eller hög volym, men en del saker försvinner på låg. Vad beror detta på och hur kan jag applicera de på min mix?
  11. Jag ger dig ett exempel på hur jag vill det ska låta produktionsmässigt:
  12. Hej! Jag försöker få en låt jag jobbar på låta som proffsen. jag har försökt men jag får inte den där känslan när jag t.ex hör någon annans låt (professionellt gjord). I mina öron låter det, jag vet inte hur jag ska förklara de bättre än "att det är gjort i en dator". Här kommer länk till Mp3an: http://dl.dropbox.com/u/8905794/testbeat.mp3 Alla tips är så välkomna! Tack på förhand! P.S. Jag bifogade filen med för dem som ej kan öppna filen i länken (dropbox kan spöka ibland) D.S. testbeat.mp3
  13. Plastigt är dock något jag skulle vilja dyka djupare, samt muddy / grötigt?
  14. Mer än tusen tack! fan va bra! Nu har jag koll 🙂
  15. Hej! Jag försöker få grepp om de olika uttrycken och hur de låter. Jag stöter ofta på uttrycken jag ska skriva ut nedan men vet ej hur de låter, jag hade varit väldigt tacksam om någon kunnat förklara och jätte gärna posta ljudexempel. Varmt - Vad innebär det? t.ex "varma pads", "får värmme från filtret" etc. Muddy - Vad innebär det när något är och/eller låter muddy? Platt ? Plastigt ? Analogt - Vad är det med ljudet som gör att de låter analogt? eller vad låter analogt? Tack på förhand
×
×
  • Skapa ny...