Jump to content
Annons

antonioE

Medlem
  • Antal inlägg

    25
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. En sak ja allti har funderat över, jag som är upväxt med o spela in på datorn är hur fungerade det när man spelade in analogt med rullbandare? Ja menar...i datorn e d ju bara spela in ett spår...sedan ta bort, klippa, klistra o lägga till o ta bort effekter efter inspelinngen o ändra volym o sedan mixa ut rubbet. Men hur fungerade sådant på en rullbandare? :s Där kunde man la knappast höjja o sänka volymen när man väl tryckt på rec...eller? =/ O hur va det med effekter? För o inte tala om o klippa i låtar o lägga på extra spår...o sedan ta bort dom...
  2. antonioE

    Tele vs SG

    http://cgi.ebay.com/Orville-Les-Paul-Junio...1QQcmdZViewItem Kolla på eBay. Finns andra Les Paul Junior guror där. Älskar Junior Double Cut numera. Kombinerar vanliga Les Paul o SG. Ganska tung, Double Cut och o ligger skön i knät tillskillnad ifrån SG'n. Dessutom p90 mic, vilket iaf jag gillar. Ger rock 'n' roll sound. Ang att beställa ifrån eBay så betalar man smidigast via PayPal. Bara registera sej. Notera att när du registerar dej drar den om d va runt 20-50spänn lr nått ifrån ditt konto. Där är det sedan ett kontroll nummer som du får skriva in sedan för o verifiera att det är ditt konto du skrivit in. Kontroll numret står bredvid informationen hur mkt som drogs på på tx.e informationen där det står hur mkt du ta't ut. Enklaste är att kolla senaste överföringarna/dragningarna ifrån ditt konto via internet eller dra till banken o be om dom. Var nog enda ja hadde problem med i början. Var otroligt tveksam första gången jag skulle beställa, men sedan fick jag koll på det. När jag beställde guran skickade jag först ett mail med typ "Hi! Is it fine if i bid on your guitar even though I have 0 feedback? D" o han typ skrev att d va okej o sedan så bjöd jag o vann auktionen. Då typ betalade jag över direkt för han va en sådann snubbe i Japan som hadde massor av guror, hög feedback o verkade allmänt seriös så skickade bara över min information om adress o så (d.v.s *adress* Gothenburg o så SWEDEN). Sedan betalade jag över, väntade o fick en Avi i brevlådan. Där hämtade jag bara ut guran som f.ö var väl packeterad. Står det inget hurvida dom skickar till Sverige så fråga. Fråga även vad frakten till Sverige ligger på. Ang tull så minns jag inte vad jag gav men va iaf inte 25%. Frakten minns jag inte vad den låg på men va runt 700-800:-.
  3. Någon som vet om d finns något program eller nått litet smidigt knep för o få högre ljud ut i hörlurarna? Som det är nu är det väldigt lågt, o har på max i windows o i cubase me t.o.m.
  4. NT3'an verkar rätt najs, men såg att dom JAM hadde en M3 som enligt JAMs sida ska vara relativt lik NT3'an fast den är billigare. Något att köra på? 2st kanske? Priset verkar passa mer lagom också. F.ö så finns det en NT2-A där i studion redan. Någon som vet vad 10-5 o 80-40 switchen på micen betyder? Hittade f.ö inte SHURE micen på JAMs sida.
  5. Hmm tog o beställde en iaf. :-) Medhörningen får jag la klara mej utan eller nått. Eller går d kanske o lösa på något sätt...får se hur jag löser det. Borde det inte gå att använda ASIO4ALL för att få minimal latency? Använder det med mitt nuverande ljudkort (som e skit uselt) o får runt 2-3ms latency.
  6. Minns att jag körde något sådant till OS9 när jag körde det. Någon som vet om det finns någon simpel o bra som går att använad till Cubase men även Reason? Bara kort o gått keyboard så man tx.e kan använda A S D F G H J K L Ö Ä på tangentbordet för att spela o tangenterna ovanför för att spela på svarta tangenterna (eller hålla inne shift eller liknande).
  7. antonioE

    JJlabs BMC-USB

    Någon som kan tala om lite för mej hur USB Mikrofoner, o då framför allt JJlabs BMC-USB fungerar? Är det möjligt att använda dom utan att tx.e ha dom inkopplade till datorn? D.v.s köra med någon form av annan kabel än den som ev nu medföljer. Kommer den dyka upp som extra ljud ingång i Cubase lr hur fungerar det? =/ Detta inlägget gäller f.ö att ha här hemma till min bärbara...inte till studion där jag jobbar vilket den ang akustisk gitarr gör.
  8. Okej, såhär är det....i studion som jag jobba tme senaste tiden finns det ett antal micar. Bl.a en kondensator mic o en dynamisk. Kondensator micen vet ja inte modellen på men denfungerar bra, grejjen är ju att det är just en kondensator mic som tar upp precis ALLT. Visst fungerar den okej i sångbåset när man inte har en akustisk gitarr med, men har man det så är det ju något irriterande att den plockar upp minsta lilla grejj. Funderade lite därför på någon form av riktat mikrofon för att spela in gitarren o sedan någon annan typ av mic för att spela in sången. Självklart är jag fullt medveten om att gitarren kommer läcka till sång mikrofonen men kanske det kan bli lite mindre läcka än det är nu. Någon som ha rnågra mikrofoner att rekomendera? Räcker det med en riktad mikrofon till akustisk gitarr?
  9. Så....nu funkar d som d ska. 😉 Skam den som ger sej. ;-) Precis som jag anade låg problemet i mjukvaran. Avinstallerade drivrutinerna o Saffire Pro Control o sedan slände in senaste så hadde den default inställninarna me så funkade det. 😛 Reglagen behövde visst va lägst till höger me på S/W lr va d stod.
  10. MIxern kommer ja använda. Fått ljudet ut att fungera nu iaf genom den så igenom att koppla ljudet ut ifrån ljudkortet till tape-in i mixern. Nu är bara problemet att jag får inget ljud IN igenom ljudkortet. Inte provat koppla in grejjer i mixern än utan kör dom pang in i ljudkortet tills jag får ljudet in att fungera genom ljudkortet. Är stendött iaf nästan. Lyckats få så man hör ljud ur högtalarna, men verkar inte komma något ljud in i datorn utan tycks gå rakt igenom ljudkortet bara. Va någon gång jag lyckades få ljud in så det rörde sej i Cubase upp o ner, dock inte på något spår i cubase men iaf. Lyckas dock inte få till det nu igen utan e stendött förutom att jag ibland lyckas få någon form av ljud som går rakt igenom ljudkortet o ut ur högtalarna.
  11. Ljudkortet har 8st tele in, 8st XLR in, midi i SPDIF. Verkar även ha 8st tele ut. Att koppla 2st av ljudkortets tele ut till mixerns tape in fungerar ju. Enda e ju att trycker jag in sej en gitarr i ingång 1 o drar igång cubase så verkar ingenting komma in öht. Enda är att det brusar ovanligt mkt i högtalarna. Ser inte att någonting kmr in allls.
  12. Så...kopplat endel. Ljudkortet är inkopplat. Till ljudkortets två utgångar kopplade ja dom två kontakterna ifrån monitorerna + subbasen (kmr inte ihåg hur dom va ihop kopplade just nu för e inte i studion). Då blir det iaf ljud o drar jag igång Cubase ser man hur det kmr in ljud. Dock inte på ljudspåren o får medhörning ifrån ljudet som kmr in i ljudkortet men inte det som går ingeom datorn. Provat att välja olika ingångar i Cubase men verkar inte komma in i datorn o Cubase eller va man ska säga. Däremot kan ja reglera volymen igenom medföljande mixerkontroll program vara. Försökte koppla kontakt ifrån ljudkortets 2 ut (finns 8 ut allt som allt) till kanal 19 o 20 på mixerbordet men fick det inte att funka. :/ Dock ingen signal verkar det som, den där som visar huvudmixen rör inte på sej öht o blir inget ljud. Är Alto *någonting*. Sedan var ska jag koppla in dom två monitor kablarna? Mixerbordets Ctrl Out lr? (eller va det stod). O var ska sedan PA't kopplas in?
  13. Okej nu sitter jag där ja jobbar idéelt o ska ta tag i studion. Det som finns är en massa grejjer, bl.a ett Focusrite Saffire Pro 26 i/o o ett Behringer mixerbord med massa kanaler. Även en limiter finns tillgänglig o lite andra prylar. Funderar lite på hur man enklast ska koppla in Focusrite Saffire Pro 26 i/o o mixern så man kan spela in. Fick tipset om att köra varje kanal i mixern in i varsin kanal i ljudkortet. Enda är, att på baksidan av ljudkorte finns diverse olika ljudut kanaler o XLR in kanaler. Ska jag koppla in något i dessa också lr kan man man koppla in eventulla micar (XLR) via mixerbordet också? Också limitern...har för mej att den också är via Focus. Hur ska i sånna fall den kopplas in? Finns även en Micrphone Ampliphire. Vill ha allt inkopplat på enklaste smidigaste sätt. O nej, kom inte med tipset att köpa studio tidningen. Inte så att jag har något emot den, bara det att den inte finns i affärerna o skulle helst vilja ha detta fixat så snart som möjligt. Dessuom finns det 2st monitorer. Var ska dessa kopplas in? In i datorn eller in i ljudkortet? Vill ju kunna höra det som kommer ut ifrån Cubase sedan i monitorerna så jag kan ha medhörning. Dessutom finns det ett PA...hur ska detta kopplas in så man kan höra samma saker i PA at som hörs i monitorerna inne i mixer rummet?
×
×
  • Skapa ny...