Jump to content
Annons

Pestbarn

Medlem
  • Antal inlägg

    31
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om Pestbarn

  • Födelsedag 1989-01-25

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Uppsala

Socialt

  • Skype
    pestbarn@gmail.com
  1. Har börjat nosa på möjligheten att använda en iPad till att både skapa samt använda till bandets liveframträdanden. Jag använder i dagsläget en extremt simpel setup med en Korg X5D kopplat direkt till ett Behringer Xenyx 802, men både de inbyggda ljuden i X5D samt kontrollerna är kort sagt otillräckliga. På vår senaste turné lirade jag på en lånad Korg Kronos 61 - fantastisk maskin på alla sätt! Denna passade alla mina behov för live, men eftersom jag inte har 30 000 att lägga på utrustning söker jag ett alternativt sätt. Det jag söker är tips och råd kring utrustning som, om möjligt, fyller nedanstående krav - med utgångspunkt just kring iPad, då det verkar vara en smidig lösning: Midi-controller med 61 tangenter, funkar t.ex. en Nektar Impact iX 61 eller Alesis V61? iOS-mjukvara - krav på smidig setlist-vy (som den inbyggda i Kronos 61), men även för att skapa egna ljud Ljudkort - behövs det, och isåfall när? Bör vara kompatibelt med Cubase Har läst om Camera Connection Kit, är det fortfarande standarden? iPad - vilken modell rekommenderas? Jag är helt färsk i detta ämne, så alla tips och rekommendationer uppskattas!
  2. Pestbarn

    .

    Jag har blivit av med min mössa 😆 Friend: Ladda upp en bild på t.ex. Imageshack.us, och länka bilden i ditt inlägg.
  3. Finns ens transpose i Reaper? Jag har nämligen inte sett det någonstans.
  4. Oh, en till som kör HP 🙂 Jag kör med en HP/Compaq NC6000, laptop då alltså, med Win XP Pro SP3, 1,5GHz, 512mb RAM, och datorn är ungefär fyra år gammal. Tar ju bra mycket längre tid att arbeta i sequencern än med en lite nyare dator, men det funkar och jag har inte råd med något annat.
  5. Läste en recension om Detune, och jag vet inte om det är det jag letar efter heller. Men jag ska nog testa i alla fall.
  6. Har inte ens sett programmet, men från vad du skrev ovan så verkar det som att du måste byta till Solo mode? Om jag byter till solo mode så blir det ett helt annorlunda sound, det är det som är det tråkiga. Jag kanske borde leta något alternativ till RealStrats? Finns det någon VSTi som liknar Slayer2? (Slayer2 VSTi buggar för mig, men VST'n fungerar bra)
  7. Samplingarna bör räcka till, men jag vet inte riktigt om det kan vara fel på mappningen. Det är lite luddigt, men RealStrats mappning är uppdelad i två zoner, "main zone" och "repeat zone". Main zone går från E1 till B4, vänster repeat zone går från C0 till D#1 och höger repeat zone går från C5 till C7. I manualen står följande: Kan det vara något med detta som gör att jag inte kan spela nedstämt?
  8. Oj, tack så mycket för hjälpen, har aldrig tänkt så förut. 😄 Det var väl inte riktigt det jag behövde hjälp med, eller hur? Tycker det var ett riktigt onödigt inlägg.
  9. Jag har precis suttit min första timme med RealStrat i kombination med IK Amplitube 2, och jag är fortfarande förvånad över hur bra Amplitube faktiskt låter. Över till mitt problem, de flesta låtar jag skrivit är nedstämda 1/2 till 1 steg, och när jag försöker spela upp dem med RealStrat i min sequencer vägrar den spela de lägsta tonerna. Jag hittar inte heller någon inställning någonstans där man kan stämma ner gitarren. Är det någon som vet hur jag ska gå tillväga?
  10. Om du gillar att skriva trummor i Guitar Pro kan du göra som jag gör när jag skriver trumspår. Jag skriver trumspåret i Guitar Pro, exporterar i MIDI-format och importerar i sequencern (jag använder Reaper). Sen applicerar jag EZ Drummer på trumspåret, och sen är det klart. Det enda man behöver göra sen är att höja velocityn på de ställen där det behövs. Jag rekommenderar verkligen EZ Drummer, det är riktigt bra. Jag kör med dfh (Drumkit from Hell), och det låter faktiskt ännu bättre än originalsetet. Detta är en urkass lösning, jag vill programmera midin som tab, går det bara i guitar pro ??? Jag tycker det är märkligt i sånnafall, har alltid tyckt det är bättre att programmera i tab, man får mer kontroll. Om inte Tab, så borde noter gå ? Urkass lösning skulle jag absolut inte kalla det. Jag postar en länk till en mp3-fil jag har satt ihop i Guitar Pro, där jag skrivit ett trumspår i noter (låten som trumspåret tillhör är Necrophagist - Seven). Från Guitar Pro har jag, som jag tidigare nämnt, exporterat MIDI-filen till Reaper och sedan kört EZ Drummer på den. Då låter det faktiskt riktigt bra, trots att det låter lite triggat. http://www.box.net/shared/yie65qeiok baskaggen låter som en kulspruta. När jag programmerar trummor, vill ja ha allt i samma sequncer, så jag kan spela upp alla spår inkl trummor samtidigt. Förövrigt är Necrophagist ett av de bästa döds banden...Deras trummor låter iofs jävligt triggade..men på ett bra sätt. För att han hat kopierat midin rätt av.. Man kan inte göra så med gp låtar, måste jobba med velocityn också., efter att man importerat midin. Därför ska man jobba direkt i dawen tilllsammans med en fin drum map. Det är väl i stort sett det enda negativa jag kan se, allt jobb med velocity. Men kör man typ standard-dödsmetall är det ju inte alltför mycket jobb, bara att öka velocityn en aning på alla slag.
  11. Om du gillar att skriva trummor i Guitar Pro kan du göra som jag gör när jag skriver trumspår. Jag skriver trumspåret i Guitar Pro, exporterar i MIDI-format och importerar i sequencern (jag använder Reaper). Sen applicerar jag EZ Drummer på trumspåret, och sen är det klart. Det enda man behöver göra sen är att höja velocityn på de ställen där det behövs. Jag rekommenderar verkligen EZ Drummer, det är riktigt bra. Jag kör med dfh (Drumkit from Hell), och det låter faktiskt ännu bättre än originalsetet. Detta är en urkass lösning, jag vill programmera midin som tab, går det bara i guitar pro ??? Jag tycker det är märkligt i sånnafall, har alltid tyckt det är bättre att programmera i tab, man får mer kontroll. Om inte Tab, så borde noter gå ? Urkass lösning skulle jag absolut inte kalla det. Jag postar en länk till en mp3-fil jag har satt ihop i Guitar Pro, där jag skrivit ett trumspår i noter (låten som trumspåret tillhör är Necrophagist - Seven). Från Guitar Pro har jag, som jag tidigare nämnt, exporterat MIDI-filen till Reaper och sedan kört EZ Drummer på den. Då låter det faktiskt riktigt bra, trots att det låter lite triggat. http://www.box.net/shared/yie65qeiok
  12. Om du gillar att skriva trummor i Guitar Pro kan du göra som jag gör när jag skriver trumspår. Jag skriver trumspåret i Guitar Pro, exporterar i MIDI-format och importerar i sequencern (jag använder Reaper). Sen applicerar jag EZ Drummer på trumspåret, och sen är det klart. Det enda man behöver göra sen är att höja velocityn på de ställen där det behövs. Jag rekommenderar verkligen EZ Drummer, det är riktigt bra. Jag kör med dfh (Drumkit from Hell), och det låter faktiskt ännu bättre än originalsetet.
  13. Jag har stött på ett litet problem när jag använder Slayer 2 VSTi i Reaper. När jag ställer in ett instruments preset (i MIDI-format förstås) i Slayer 2 och sedan trycker på play, så får den för sig att den ska byta till något helt annat. När jag stoppar och ändrar till rätt preset och sedan trycker play igen, så byter den återigen preset till samma "default" som innan (det verkar vara nåt force default-aktigt som pågår). Testar jag däremot byta preset under uppspelning så håller den sig kvar tills jag stoppar och spelar upp igen. Är det något jag har missat? Ska jag ställa in något speciellt i MIDI-filerna?
  14. Tack för kritiken! Jag kan hålla med om att hi-haten låter lite stel, ljudet jag använde för closed hi-hat var väl kanske inte det bästa. Men gitarren låter tillräckligt realistisk för mig faktiskt, det kommer låta bättre till våra snabbare låtar.
  15. Nåja, jag hade i alla fall tänkt att dela med mig av det jag lyckats genomföra med dessa saker jag fått tips om i tråden (Reaper och Slayer 2). Låten är rätt kort, och har ingen text ännu, men jag själv tycker att den låter riktigt bra med tanke på hur låten skapades (från Guitar Pro, via Acoustica Beatcraft för trummorna vidare till Reaper). Här är den i alla fall (låten ska få ett vettigare namn när texten är färdig): Dead Bunny - Chill
×
×
  • Skapa ny...