Jump to content
Annons

grF

Medlem
  • Antal inlägg

    7
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om grF

  • Födelsedag 1980-12-09

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Sala
  • Intressen
    Inom musiken är det ambient och minimalism jag faller för allt som oftast, men som etiketten säger; "Kan innehålla spår av beats, folkmusik och rock".

    Öppen för allt inom det elektroniska, alltid. Samarbeten, utbyte av tips, loopar, samplingar, etc.
  1. Halvfärdighetssyndromet... =) Tillhör också den skaran som får en riktigt tung idé och bara mosar in den i datorn antingen via synth eller via polaren och hans gura, och sen blir det ett halvt projekt som ligger i flera veckor. Sen ibland är man sugen på att pula lite musik men när man sätter sig så får man inget flow liksom, och då blir man bara stressad av att man känner att man måste producera och man ser tiden ticka iväg. Numera skriver jag ner alla mina inspirationer och influencer på ett litet block jag har i fickan, eller på mobilen. Antingen med ord och beskrivningar eller med noter. Sen låter jag utrustningen stå några dagar tills man har så mycket i huvet att man står och studsar. Då låter jag familjen somna, sen åker lurar, synthar och sladdar fram. =) Sen ett bra tips om man är flera som lirar i samma gäng eller band eller grupp. Att man bara sitter och blundar och lyssnar och låter nån annan lira på frihand lite. Då brukar iaf jag få små idéer under tiden.
  2. Hrm. Nått fel med sidan, gick inte att kommentera din låt. Gör det här istället. Jävligt nice. Lägg gärna ut mer! =) Skönt flow. Ja, monoton, men går att lyssna om och om på länge...

  3. Yo! Nu är FTP'n online!

  4. "Sitt och nynna" =) Bra skrivet! Håller helt med. Och som många säger. MÅNGA "kladdar" innan det blir bra. Och om du till exempel har en melodi som du VILL ha, men som inte låter helt reko. Kanske lite slapp eller för segdragen. Släng in några brytande djupa kortade toner i samma melodi. Då får du det där lite hackigare, mer råskurna hardtrance-soundet. Och snälla... Tryck inte på Basshunterknappen... =) Ha det gott!
  5. Tackar för det! Trotts sent sett, är det precis den stil av ljud jag letar efter. Men jag är färsk i gejmet. Vad är det för format på ljuden?
  6. grF

    Det här är jag...

    Inte rätt person kanske som välkomnar dig eftersom jag signade in mig själv för några timmar sen, men Välkommen! =) Flera som har nattjobb eller? Signa på efter midnatt ger dålig karma, hehe...
  7. Gehörsligan samtalar! Hehe! =) Är precis lika. Fattar noll av noter. Med siffror och ljud sitter som på ett inspelningsband. Försökte förklara för en kompis en gång hur det känns att ha jättebra gehör. Jag jämförde med andra sinnen. T.ex. synen. Man läser en text. En bokstav är lika mycket information för hjärnan som en ton, för dom som har gehör altså, eftersom dom känner igen tonerna. Sen är det egentligen bara minneskapaciteten som räknas. Personer som är begåvade naturligt vad gäller läsning och läser både skitfort plus att dom minns den exakta texten, är det ju likadant för. Egentligen inget speciellt. Bara olika sätt att minnas på.
  8. Haha. Tackar! =) Fast det är kraftigt irriterande ibland. Man har jobbat fram ett tungt verk, sen kommer polarn och säger "Kan du inte blablabla, nånting C, diss, fiss hit och dit, blabla..." Då är det tungt att vara musiker... =) Vad gör du för musik själv? Såg din avatar. Fick ett litet hopp en stund om att du också pular abstract... =/
  9. Uhm, tjenna! En kort beskrivning av mig går inte att göra tror jag. =) Lirar piano, självlärd. Kan inte noter och kommer aldrig att lära mig heller. Spelar på gehör endast. Det jag hör kan jag spela typ. Komponerar musik i den elektroniska genren, numera med en kille som river gura. Älskar att kombinera aukustiskt och elektroniskt. Slänger eventuellt ut första verket online snart. För er som är intresserade. Kritisera gärna hårt. Som pappa alltid sa. "Får man en fetsmäll, duckar man nästa gång!" Och "Den som inte är tjock, är fattig" Fast det hör ju inte hit. =) Och så hade han fel. Jag är ju både tjock och fattig, hehe. Allvarligt talat. Min hobby är design och grafisk formgivning, utöver musiken altså. En del hemsidejobb också, fast på väldigt grund nivå. Enkel PHP i stort sett. Trotts mitt jobb som mentalskötare är jag utbildad flygtekniker och jobbade tidigare på flygstridsskolan. Är atheist och när jag inte tillbringar tid med frugan, är intresset skrotlyftning, thaiboxning och film. Oh, just ja. Jag är smartare än dig också. =) Skämt åsido, kul med musikforum. Har aldrig tidigare engagerat mig så mycket, men är från topp till tå en sjukt trevlig kuf, så stå inte där och gör ingenting! Lev! "Det är farligt att leva, man kan dö!" sa alltid min arbetskollega till mig. Så se för fan till att ge ut en platta innan du dör!
×
×
  • Skapa ny...