Jump to content
Annons

Ida

Medlem
  • Antal inlägg

    13
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om Ida

  • Födelsedag 1985-08-19
  1. Var så lite så.. 😉 Å välkommen till Falun om du beslutar att dra hit!
  2. Falun är bättre än Borlänge. :] om du frågar Falu-borna.. (som mig) Och även om det inte är någon studentstad som Uppsala eller Lund så är den helt okej. Ljud- och Musikproduktionsprogrammet håller inte till vid själva Högskolan Dalarna i Falun. Utan har ett eget hus tillsammans med bild-studenter som kallas Mediehuset på ett fd regementesområde. Så det blir en egen liten värld där. Bostad är lätt att få tag på. Högskolan Dalarna har bostadsgaranti.
  3. Hehe. Själv fyller jag 23 år i år och känner mig nästan lite gammal. Verkar vara flera som gått direkt från gymnasiet, givetvis finns de även en del som är betydligt äldre också. Gemenskapen på själva programmet kan jag inte säga så väldigt mycket om, eftersom jag gick de 30 första högskolepoängen med en annan grupp än den jag går med nu. Men visst. Jag tycker gemenskapen är bra. I grupparbeten etc funkar det bra, fast det där har ju alltid med hur man själv är som person. Om man har lätt för att jobba med andra t ex. Och jag som sällan har några problem med nya människor tycker det funkar kalas. Sen gäller det att ta för sig. Prata med folk och knyta lite kontakter för att få ihop inspelningsprojekt (både sånt som gäller skolan och sånt som inte gör det) och kontakter är ju alltid bra att ha med sig.. Tycker inte du ska vara orolig för att söka. Kan nästan garantera att du kommer trivas.
  4. Hmm. så har jag aldrig känt. Tur för mig.. 😎
  5. Åhå. nice! Det visste jag faktiskt inte. Vilken delkurs hör den till? Jag har för mig att det är delkurs 1 (Musikproduktionsanalys). Ahaa. Då kommer nog den kursen under hösten för mig.
  6. Hej! 10,83 var det ht 2007 andra urvalet kollade jag upp hos VHS.. inte särskilt högt med andra ord.. Märkligt tycker jag. Skolan gör ju inte så mycket väsen av sig. Dåliga med marknadsföring.. borde vara betydligt mer då programmet har så pass hög klass (enligt mig, som trivs). Fast jag har sökt kurserna som fristående kurser eftersom jag gick första kursen vt.07 (och programmet startar på höstterminerna), men det funkar lika bra att göra så. Så egentligen går jag inte programmet, men jag går med dem som går programmet. Så det är samma sak.
  7. Det låter som en vettig förklaring tycker jag. Upp till oss att bryta det mönstret helt enkelt. (bättre än att sura ihop för att många killar tar plats, som säkerligen många tjejer gör) 🙂 Är man åtminstone medveten om det är det ju lättare att åtgärda..
  8. Åhå. nice! Det visste jag faktiskt inte. Vilken delkurs hör den till?
  9. Vassago: De allra flesta som går utbildningen här i Falun verkar vara musiker av något slag. Tror framförallt det är musikintresset som leder de flesta in i ljudproduktionssvängen. Angående kontakter med företag och praktik kan jag inte ge något svar.. har inte kommit dit än. 😠 I Falun är det okej. Har bott tidigare bott i Lima (Dalarna, inte Peru), Malung, Sthlm, Trondheim & Karlshamn. Gillar Falun. Lite litet kanske.. men duger fint för tillfället. Första halvåret är nästan bara teori, både grund och mer invecklat. Bästa svaret blir nog såhär när du undrar om det ligger på nybörjarnivå: Man behöver inte kunna något innan. MEN det underlättar att ha lite koll. Kenny: Angående antagning så går de helt på betyg/högskoleprov. Har för mig att det har att göra med att detta är en "vetenskaplig"-utbildning till skillnad från "konstnärliga" där man går på antagningsprov.
  10. Nog finns det en å annan av oss här. Men många är vi inte.. 😮 Märkligt att vi inte är fler.. anser jag. Snabbpres.: Ljud-& musikproduktionsstuderande, sångerska, gitarrspelande, lite låtskrivande, hemmastudioinnehavare.
  11. I nästa delkurs jag kommer läsa som är Musikskapande blir det mer betoning på själva musiken än tidigare kurser då fokus mest legat på inspelningsteknik och ljudteori. Sen är år 2 vilket består av Musikproduktion grund och Musikproduktion fortsättning betydligt mer inriktade på skapande än första årets kurser (Ljudproduktion). Delkursen "Från idé till master" är exempelvis en kurs där man kan få vara skapande. Och så kan det vara bra att veta att Ljudläggning till film är en ganska central del i utbildningen, vilket troligtvis beror på att skolan även har en stor hög bildstudenter. Men njaaa.. någon musikteori tvivlar jag på att vi kommer gå in på. Och det är egentligen upp till dig själv hur pass mycket du vill musicera och skapa. Utbildningen fokuserar mest på att du ska klara av att vara inspelningstekniker, ljudläggare och producent. Och den sista kursen i programmet: Ljudproduktion fördjupning. Där är det vetenskap och högskoleakademiska som gäller. 🙂 Den kursen kommer jag skippa. Och läsa något vettigt som t ex Musikvetenskap (där får jag in min musikteori!) antingen i Falun eller någon helt annanstans..
  12. Det må jag säga att det är lite märkligt att inget står och Ljud- & Musikproduktionsprogrammet i Falun, eftersom vi är så pass många som går (och har gått) där. Det jag läst hittills är Audioteknologi, Inspelning & Ljudläggning av rörliga bilder, Ljudteori, Radioproduktion, Inspelning i studio och är nu inne på Liveljud & Liveinspelning. Programmets alla kurser finner ni här: Ljud- och Musikproduktion Om utbildningen är bra eller inte är svårt att säga, då jag inte har gått någon annan. 😄 Men jag måste säga att det börjar kännas riktigt kul och givande nu när vi passerat den mest grundläggande teorin och kan börja "på riktigt". Studion på skolan är av hög kvalitet och bra utrustning finns det gott om. Lärarna är jag i nuläget väldigt nöjd med (efter lite omstruktureringar i lärarkåren.. Vilket också betyder är skolan verkar vara ganska lyhörda för vad studenterna har att säga. ). De vi har nu är kunninga och kul att ha att göra med. Är det någon som undrar något om skolan / programmet är det bara att fråga... så kanske ni får ett någorlunda vettigt svar.
  13. Japp. Har ett CME Matrix K Firewire jag också. Har dock visat sig att ge störningar i form av ett konstant pip i studiomonitorerna (med hörlurar fungerade det bra..). Efter omfattande problemsökning har jag nu insett att det varken är studiomonitorer, kablar eller inställningar som är felet. Utan ljudkortet. Har även fått detta bekräftat från återförsäljaren att tillverkaren är medveten om detta problem, men inte vet var det ligger. Så.. hmm.. den som funderar på detta ljudkort bör nog fundera på något annat istället. Själv ska jag byta ut mitt. Och passa på att byta upp mig till ett dyrare (och troligtvis bättre).
  14. Pröva med att byta inspelningsprogram! Jag hade exakt samma problem som du med Cool Edit Pro 2.0. Testade med ett annat program (Audacity, freeware) och problemet var som bortblåst. Vet inte om det var någon inställning i Cool Edit som jag inte kunde hitta eller om det bara är ett sopigt program.. men hursomhelst så försvann problemet när jag bytte program.
  15. Efter en skolresa i New York med en rockskola jag gick på i Norge förra året släpade var å varannan gitarrist med sig en gitarr (eller två..) hem... å vandrade utan problem förbi tullen på flygplatsen i Oslo. Ett 20:tal gitarrister med en inpackad gitarr under armen.. och ingen reaktion. Jag tror alltså inte att det kommer vara något problem, men.. man vet ju aldrig.. 😳 ..å detta var ju Norge.
×
×
  • Skapa ny...